Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz fatallerror #11865 üzenetére

    Én nem nagyon találkoztam még ilyen írásokkal, még kicsit korai.

    Amúgy jó lenne, ha lehetne olyan lap, ahol van 2-4 GB GDDR5 az alaplapon és be lehet pakolni mellé DDR3 modulokat is. (Attól, hogy unified memory architecture van, még kivitelezhető lehetne a dolog. Nem ártana ehhez persze, ha flagelhetőek a memóriaterületek, melyik optimálisabb a GPU-nak és a CPU-nak.) Csak az a bibi, hogy (elvileg) kétcsatornás a memóriavezérlő, így max. az lehetne, hogy az egyik GDDR5 módban működik, a másik pedig DDR3. De ez így enyhén szólva nagyon nem lenne optimális.

    Jó lenne, ha meglepne minket az AMD egy olyan Kaverivel is, ami BGA tokozású és kettő helyett 2+2 memóriavezérlős... 2 GDDR5 + 2 DDR3... (Azért BGA, mert úgy nem lenne szükség az igen drága ~2000 érintkezős foglalatra.) Persze az alaplapi NYÁK-nak több rétegűnek kellene lennie a szokásosnál, de ha kismeretű, akkor talán nem lenne megfizethetetlen... Tudom, bilibe ér a kezem... :)

    Egyébként szerintem a PS4-ben lévő chip nyers teljesítményét sem fogják elérni egyelőre a Kaverik. A CU-k száma tekintetében még csak-csak (GDDR5 ram persze alapfeltétel mellette), de ott a Sony kérésére bevetettek pár igen érdekes megoldást a teljesítmény további fokozására, amiket talán le is védetett a Sony. Vagy ha nincs is levédetve, nem nagyon tudja kihasználni a Windows és/vagy DirectX 8.akármennyi sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák