Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wind-Storm

    őstag

    válasz Myron #12789 üzenetére

    Szóval szerintem az lehet, hogy mikor kihúzok valami nagyobb áramfelvételű cuccot, akkor kicsit megkönnyebbül a hálózat, valami kis többlet áram átszalad a tápba, belemegy a billentyűzetbe onnan meg vissza az alaplapba. Ha pl. a kábelmodemet húzom ki, és a hangfal be van dugva, akkor lehet is hallani ilyen kis pukkanás szerű hangot, ahogy a többletáram (vagyis az annak hatására létrejövő elektromágneses tér a vasmagban) megrezegteti a membránt, gondolom már mindenki találkozott a jelenséggel.

    A tápból így nem mehet többletáram a billentyűzetbe szvsz.
    Valamint a vasmagban jön létre elektromágneses tér, nem a hangszóró tekercsében? :U

    Amikor egy ilyet csattogtattam a billentyűzet mellett (ugye ez egy gázkonvektor piezo gyújtója) ami igen nagy ívkisüléssel jár azért..

    A billentyűzet valamint az egér működése is „újraindult" miatta, mintha ki és újra bedugtam volna gépbe.

    Ez az ívkisülés hozhatott létre egy elektromágneses teret ami megzavarta a közeli usb-s eszközöket, szerintem ott is ilyenről lesz szó.

    Harmadik példának meg egy játéktelefont említenék meg, ami vihargyújtó is egyben.
    Ha a fagyasztó tetejére volt téve (közel a termosztátjához) és a fagyasztó bekapcsolt, mindig lejátszott egy hangot, mintha mindig ugyanazt a gombot nyomtuk volna meg rajta.

    Villanykapcsoló mellett is ugyanúgy bevált a dolog, csipogott a telefon ha felkapcsoltam.

    Szerintem próbáld ki úgy, hogy jó messze teszed a billentyűzetet a vezetékével együtt (pl. jó magasra, amilyenre csak lehet), ezért is említettem a távolságot, de most már egyértelműbb.

    (Ilyen kaliberű játéktelefon volt, a kép miatt.. : [link])

    Másik dolog: ha a processzor nem megy 100%-on akkor magas sípoló hangot ad ki a gép, de ezt csak akkor hallom ha abszolút csend van és odadugom a fülem a gépházhoz, vagy ha az alaplapi integrált hangkártyára csatlakoztatva használok fejhallgatót max. hangerőn.

    Ez új alapoknál is megfigyelhető jelenség, az előző asusomnál is ez volt, őrjítő egy dolog..

    A processzornak is kapcsolóüzemű tápáramköre van és annak az „alharmonikusait" hallod valószínűleg, hacsak nem egy kitikkadóban lévő kondenzátor zenél..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák