Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz Scaevola #11551 üzenetére

    Ha egy áramszolgáltatótól érkezik a hálózat, akkor köteles vagy megoldani a földelést a házban (épületben). Létezik földbeásott földelések is. Mindenképp kell valamilyen a balesetek kiköszöbölésére. Ha pedig már létezik egyetlen földelés is a házban, azt szét kell osztani a konnektorokhoz. Kötelező vasalóhoz, mosógéphez, hűtőhöz stb. Akkor pedig jut a PCnek is.

    A szobámban, ahonnan most pötyögtetek (tömbház), a konnektorom nem volt földelt. Konnektor cseréltem, a hálózat jön a falból, földelést hoztam a parkettaszegély alá rejtva.

    Az előző házam full fém volt..... egy darab kábelt kötöttem egy csavarral a házra és a radiátorra.

    Megoldottad a problémát bent a házban. Most utólag ujjongj, mert megtörténhetett volna, hogy latyakban, vizes lábbeliben bejárati lépcsőre/ről lépve a lábad közé "kaptad" volna a 230V-ot. Most nem írnál! :(

    De ahogy Storm mondta... ha a táp házát hasonlóképpen leföldelem (leradiátorozom) akkor az kihat a többi cuccra is, HDD, alap, stb.

    Ez részben igaz. Nem fog rázni a táp és külső HDD (és többi cucc) között. De ha a táp nem földelt konnektorból eszi az áramot, akkor csak imádkozhatsz, hogy ne legyen hálózati zárlat a tápban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák