Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz gyulaszu #6699 üzenetére

    Erre one-click megoldást nem nagyon tudok.. az a baj hogy a MIUI kedves rizsért dolgozó "szoftvermérnökei" / babzsákprogramozói rendszeresen elbasszák (nem tudok rá jobb szót, tényleg) majd egy frissítéssel "megoldják" ha megoldják..
    Van legalább 6..8 féle ismert bug / probléma ami okoz, okozott és|vagy okozhat a MIUI-ban hasonlót (hacsak nem ez most egy mégújabb bug :D) mikor melyik jön elő mert ezek a szerencsétlenek képtelenek rendes forráskövetést használni (ha egy bug már fixed attól az náluk még simán előjöhet mert olyan mintha nem létezne verziókövetés csak forráskód ide-oda másolgatás).

    Ha debloat-oltál valamit akkor kapcsolgasd vissza mindet és megfigyelés.. ha úgy jó akkor valami olyat tiltottál le amit nem kellett volna (pl. XSF vagyis a Xiaomi Service Framework, volt akinek ennek a frissítése / frissítés törlése oldotta meg)..

    Volt olyan bug, ami azért cseszte szét a WLAN kapcsolatot mert az idő alapú rekeying-nél a nyomorultja WPA-val akart valamit csinálni mikor WPA2 volt.. nyilván nem sikerült, nyilván le is verte.. ilyenkor vagy újra próbálkozott és felment (esetleg fel kellett oldani a képernyőzárat is..) vagy nem és akkor ráadásul megjelölte "kapcsolódásra képtelenre".. ezt általában megoldotta ha a router-en "WPA+WPA2"-ről átállították csak WPA2-re az SSID-t, lehetőleg AES-el (gyak. kivették a WPA-t, amúgy is ki kell a csába' venni már a WEP-et / WPA-t).

    Volt olyan bug, ami azért cseszte szét mert csak AES-el akart normálisan működni (ami amúgy nem baj, legyen is AES)..

    Volt olyan, akinek a Wifi assistant teljes kikapcsolása oldotta meg (amit utána majd javítottak amúgy.. mégis vissza-visszatér ez is..).

    Volt olyan, akinek a Connection & sharing -> Other -> Reset Wifi, mobile..etc oldotta meg ami ugye egyben azzal is járt hogy minden APN, WLAN SSID, minden ilyen jellegű beállítás huss.. némely esetben elég volt a WLAN SSID-kat törölni (mindet..) és újra hozzáadogatni.. random MAC nélkül!
    Nézz szét az akkubeállításokban levő automatizált tevékenységek közt is, töröld ami nem kell vagy köze lehet a WLAN-hoz is.

    IPv6-ot -ha van- kapcsold ki (meghülyülhet tőle a connectivity test).

    Ha a Wifi régió "rossz" az se segít.. legyen valami minimum európai országra állítva..

    Próbáld ki channel bonding nélkül az SSID-t beállítani.
    Jogosultságok közt nézd meg minek van WLAN kapcsolásra joga - és vedd el!

    WLAN SSID beállításainál van lehetőség random MAC-et használni - legyen kikapcsolva , SSID-nként is (hasznos lehet egy reptéren pl. de baromság egy otthoni / munkahelyi hálón mert magad szivatod vele).

    adb-vel kapcsolható elvileg a sleep policy (ez régen (Pie előtt) rendszerből kapcsolható volt):
    adb shell settings put global wifi_sleep_policy 2
    Ezzel van mindig bekapcsolva állapotba téve - de ezt már elvileg ki is vezették..
    De ha
    adb shell settings get global wifi_sleep_policy
    ez nálad mégis 0 vagy 1 lenne az azt jelenti hogy ha idle akkor kikapcsol, talán 30 perc múlva alapból.

    Vagy megint egy szazadik hasonlo bug.. ugyhogy innen is udvozlom a Xiaomi szoftvermernokeit- es fejlesztoit. Is. ;]

    Logcat.. meg kell keresni benne hol dobta el magat aztan vegigturni mi kapcsolta ki.. egy elcseszett automatizalt rutin is lehet az akkubeallitasoknal....

    [ Szerkesztve ]

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák