Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    senior tag

    válasz Peltár #21221 üzenetére

    Néhány észrevétel, de TLDR röviden összefoglalva: Legjobban azzal járnál, ha hínál a környékből egy tv/antenna szerelőt, aki rendesen kiépítené a hálózatot és felrakna egy tetőnatennát. Amit csinálsz az csak foltozgatás, de előbb-utóbb újra gond vagy hiba lesz. Ne haragudj, de amiket írsz, az jött le, hogy nem igazán értesz hozzá.

    A kábelezésről se írtál, mikori, miylen állaptú de célszerű lenne minimum 2 vagy 3-szoros árnyékolásúra cserélni. Sz.r kábelen rengeteg jel elveszik, aztán lehet erősteni világnak, csak az erősítő a zavart is felerősítni, nemcsak a hasznos jelet.

    Néhány dolgot kiemelnék:
    "illetve kellett venni RG6U fekete kábelt betoldani a rendszerbe, RF csatlakozók segítségével"
    Na ezt nem keleltt volna, midnen toldás csak ront a jelen. Egybe cseréld box és osztó/antenna között a kábelt, egy darabból legyen.

    "RF csavaros (kézi csati)"
    F csatlakozó a neve. A sima dugó/hüvely meg koax csatlakozó.

    " a padlásról jövő fő vezetéket egy videóba is bedugni, az antenna jelet onnan leszedni"
    Videó? Minek volt átveztve egy videón a koax, mikor analóg adás évek óta nincs? Semmi érteme, ez is csak újabb jelcsökkentő és hibaforrás :F

    "Muter T elosztói sima mezei műanyag gagyi, :) Nem RF de ez most mind1"
    Az RF radio frequency-t jelent. Minden antenna elosztó RF-es. Maximum az egyik F csatlakozós (menetes, csavaros), a másik meg koax(dugós) csatlakozós. Persze a műanyag házasok általában irtó gagyik.

    Összefoglalva mit kellene csinálni:
    Írtad, hogy van egy Yagi Inglar TV-4543 antennád, ez egy jó antenna. Ebbe kell egy szimmetrizáló vagy erősítős szimmetrizáló. Ezt kirakod a tetőre árbócra, vagy falra fali konzolra, esetleg padláson marad (ha ott elég jel lesz). Telefon irányítűvel beállítod rendesen az adó irányába. Az antennától egy kábelt bevesztesz még a padláson egy rendes osztóba. Onnan pedig direktbe minden boxhoz kábelt, max amelyik szobába írtad, hogy 2 van ott a boxok előtt elosztod egy 2-es osztóval.
    Ha pedig kell erősítő is az antennához, akkor egy erősítő paneles szimmetrizáló az antennába, egy erősítőhöz való DC/Power pass-os osztó és egy rendes tápfeladó adapter kell.

    A régi lepke antenna is jó lehet amúgy, szintén megfelelő szimmetrizáló/erősítő panellel, de ha leőke vs a fenti antenna, akkor inkább az a Yagi, ha tényleg ilyen.

    [ Szerkesztve ]

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Új hozzászólás Aktív témák