Új hozzászólás Aktív témák

  • Cancer

    senior tag

    Jaj de sokat tekeregtem állvány után!! Nézegettem a neten a gyártók honlapjait, tesztet persze nem találni, igaz nem is könnyű az ilyet objektíven tesztelni.
    Aztán végül, mivel a Manfrotto-t túl költségesnek találtam, a német minőségben pedig megbízok, ezért a Cullmann gyártóra esett a választás. Kérdés, hogy melyik darab legyen. Persze van náluk is 300€-s Carbon állvány 6 kg-os teherbírással, 70 dekás súllyal, de arra nincs szükségem. 550D+55-250 IS, esetleg később egy 70-300 IS vs. 70-200 f/4 IS...
    Először a Cullamann Magnesit 525 állványt néztem ki, és hozzá elegendőnek éreztem a Cullmann Magnesit 10 Nm gömbfejet. Az állvány 6, a fej 4 kg-os teherbírású. Ez kijött volna 145 €-ból. Aztán telt múlt az idő, a tőzsde esni, a forint gyengülni kezdett, úgyhogy én is átértékeltem a lehetőségeket és úgy gondoltam, hogy egyelőre elegendő lesz egy olcsóbb állvány is. A Cullmann-hoz hű maradva, egy set-ten akad meg a szemem. Azaz kettőn, s végül a hazai kiskereskedelem hiányos árukészlete döntött a választásban.
    Cullman Nanomax 260 a másik a 250-es volt.

    Tehát a 260-as 3,5 kg-os teherbírással az 550D-hez még egy több, mint 2,5 kg-os obit is rászerelhetnék. Megfordítható, cserélhető a 3D fej. Összesen 1,35 kg súlya van, mégis stabilan tartja a gépet. Az egyetlen hátrányának mondhatnám a Magnesit 525-höz képest, hogy 3 helyett 2 állású a lába. Van a normál "terpesz" és az egészen széles (alacsony) mód. Ettől eltekintve egy nagyon korrekt kis állványt ismertem meg benne, figyelembe véve, hogy igen kedvező 16.900.- Forintos áron lehet hozzájutni.

    Nanomax 260

    Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

Új hozzászólás Aktív témák