Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
eM'82
addikt
sziasztok,
Első 3D nyomtató vásárlás előtt állok. Hobbi szint a max. Leginkább marvel-dc figurákat szeretnék majd vele nyomtatgatni.
Mivel jártam már úgy, hogy a "polc" aljáról választottam terméket (projektor), amit aztán qrvára megbántam és a rááldozott idő + pénz egyből mehetett volna a jóba, így ennél szeretném ezt az utat elkerülni.
Prusa mini/mini+ ami nézegettem, de nem tudom, hogy van-e ebben az ársávban hasonló minőséget képviselő printer, ami viszonylag gondozásmentes. Ne kelljen motort, vezérlőt, stb cserélgetni, forrasztgatni. Van már egy 7 és fél éves hobbim, és idén nyáron jön a második kölök is . Szóval minél kevesebb fejfájással szeretném megúszni a dolgot.
Külföldi beszerzésnél milyen a garanciaügyintézés? Nem kevés az árkülönbség.
köszi
-
eM'82
addikt
válasz fabula #38311 üzenetére
nekem egyik márka sem favorit (még), így könnyű meggyőzni .
A gyantás nyomtatás nem annyira szimpatikus. Az általad felsorolt alap utómunka miatt. Meg gyerek mellett (aki vsz azt fogja bámulni 10cm-ről) a filamentes megnyugtatóbb.
Más kérdés, hogy az utókezelés a gyantás nyomatoknál időben lehet kevesebbe telnek, mint a filamentesnél a csiszolás. Passz. Illetve nem tudom, hogy egy kb. 10x8x20cm-es figurát melyik mennyi idő alatt nyomtatja ki, de majd nézek pár YT videót.
"Olyan nyomtató meg nincs, amit nem kell beállítgatni, időnként utánállítani és rendszeresen karbantartani, kopó alkatrészeket cserélni."
ezzel tisztában vagyok, csak biztosan meg lehet spórolni órákat, idegszálakat egy jobbal, ami tart valameddig, és mondjuk nem kell hozzá túl nagy szakértelem, hogy kicserélhessem sk.
-
eM'82
addikt
válasz szabieable #38313 üzenetére
Polcdísz, festve. Jaja.
Utána számolok, mert simán benne van hogy jobban megéri nyomtatni mással
Sajáttal viszont apróbb projekteket is lehet nyomtatni, ami kb eszembe jut (linzerszaggató forma, vagy mézeskalács szaggató forma... Tudod, asszonykánál is szerezni kellene pár jó pontot . Társasjátékhoz figurák, alapok. -
eM'82
addikt
válasz Hintalow #38336 üzenetére
köszönöm neked is és a többieknek is a válaszokat.
Meg kell mondjam pozitívan csalódtam a reakciókon (volt bennem egy kis félsz). Mikor egy újabb hobbiba / kütyübe vágok bele, akkor igyekszem felkeresni az adott topic-ot, utánakérdezni, mit ajánlanak, vagy jó lesz-e? Aztán sokszor az a válasz, hogy: "ááá, fél milla alatt nem érdemes gondolkodni benne, mert csak pénzkidobás... Vagy neked az jó lesz...".
Itt pedig mindenki konkrétumokkal és jótanácsokkal látott el. köszönömRöviden azt szűrtem le, hogy bár lehet a gyantással több a közvetlen nyomtatás utáni pepecs, de ha hasonló minőséget akarok FDM-mel, akkor jóval kisebb rétegvastagsággal kell, jóval lassabban nyomtatnom, valamint az utána következő sávok lecsiszolása ugyanúgy plusz munka és idő. És ez utóbbi többnek tűnik.
Nem mellesleg egy 300k-s fdm nyomtató max. megközelíti az olcsóbb gyantás minőségét, így az árkülönbözet mehet gyantára. De ez csak az én gondolkodásmódom. Vagy veszek belőle egy ilyen tisztógépet mellé.Teljesen jók ezek az fdm-es figuranyomtatások, de ha már ennyi pénzt rálocsolnék, akkor legyen "bolti" a végeredmény. Azzal nyugodtabb lennék. Persze lehet megbánom a macerákat, de majd kiderül .
Hajlok a gyantás felé, így viszont el kell toljam a projektet nyárra/nyár végére, hogy helyet tudjak neki a raktárban kialakítani + rendes szellőzést is megoldani.
Néztem számos videót, hogy 1 adag (1kg) gyanta kb hány nagyobb figurára elég és az megnyugtatott, hogy azért több is kijön belőle.
Nem tudom, hogy a takarítása az mekkora macera 1-1 nyomtatás után, azaz állhat-e napokig csak úgy gyantával? De ezeknek mind igyekszem utána nézni beszerzés előtt. -
eM'82
addikt
válasz Mr.Csizmás #38355 üzenetére
azaz!!! az volt a kedvencem eddig.
(másik példa: 10m-es 4K-s 60hz hdmi 2.0-s kábelt kerestem: "á, felejtsd el, ekkora távon nem fogja bírni, vagy rohadt drága. Egy jó HDMI métere minimum 5-6e Ft... alza-nál vettem egy 10m-est asszem 8k-ért. Tökéletesen megy az igényelt paramétereknek megfelelően.)consono: köszi!
-
eM'82
addikt
válasz fabula #38360 üzenetére
huh, na ennyiért ez tényleg jó ajánlat.
Mondjuk 4K-s szimpatikusabb lenne, de nyilván az nem ennyibe kerül. Ellenben kezdésnek nem lenne rossz. Újabb kör videót néztem meg, hogy mit tudnak ezek a nyomtatók. Brutál a minőség.Felvetődött bennem egy naív kérdés, amire egyelőre nem találtam választ.
Mi lesz a nyomattisztítás következtében a lemosott gyantával? Mármint azzal a folyadékkal amivel éppen lemostuk? Ha mérgező a cucc és folyóvízbe nem kerülhet, akkor hova dobjam ki?
Lehet tök hülye a kérdés, nem vagyok annyira zöld, de mégis érdekelne, hogy amellett, hogy a megmaradt gyantát mondjuk leadom veszélyes hulladékként, vagy kinyomtatom airsoft töltényként , mi lesz a mosás utáni löttyökkel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs