Új hozzászólás Aktív témák

  • mazso26

    tag

    válasz bardi #4961 üzenetére

    Tejes rekesz + rétegelt lemez :N :N

    Első körben mérlegeld mennyi időd van és mennyire szeretsz sz*pni mérgelődni :)
    1 - szeretsz:
    a - építenél 0ról- akkor hajrá YT a barátod és akkor már álmodj nagyot, legyen corexy - rengeteget fogsz tanulni !!Ha már építesz legyen alu profilból!! Fa, plexi felejtős (szerintem acél is).
    b - nem építenél 0-ról azaz kit: hatványozottan igaz, hogy olcsó húsnak... de vannak itt is versenyzők: Anet A8, Tevo Tarantula, Tronxy stb... sub 200$ régió...

    2 - nem szeretsz/nem vagy türelmes:
    a - van pénz:) - vegyél egy kit- et pl. Prusa MK3 (ha annyira nem vagy türelmes, hogy összeszerelni sem szeretnéd - technic legó szint egyébként, akkor lehet egyben is rendelni drágábban, vagy van aki itt segítene az összeszerelésben, ebben biztos vagyok)
    b - nincs rengeteg pénz - nagyon korrekt kit-ek pl. TEVO Tornado, CR10, MP Select Mini (nincs 1 óra üzembe helyezni duplo legó szint)
    c - nincs pénz - nincs foci :)

    Egyébként egy másik kezdő félreértést is érdemes tisztázni - az hogy van egy kész összeszerelt nyomtatód még csak az első lépés. Kell találnod egy slicert ami tetszik, majd el kell sajátítanod a megfelelő slicer beállításokat az összes anyagtípusra / márkára / színre - itt esetenként több tucat egymással összefüggő attribútomot kell néha fokra/tizedmilire eltalálni - nem 1 hét. Szóval helyesbítenék türelem/elszántság nélkül bele se vágj (ez alól az egyetlen "kivétel" talán egy előre szerelt Prusa mk3 saját PLA-val és saját slicer verzióval, de az már zsebbenyúlós).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák