Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
80 ezer alatt melyik az ajánlott videó kártya? Nvidia vonalat pártolom, 970 nem lenne rossz, csak hát 120K....960 viszont árban pont megfelel, szerintetek az megéri?
Bf4, Gta v a fő cél[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Gtx 750 TI kártyát szeretnék vásarolni, 2 gigásat. MSI-t néztem, bár az a legdrágább mind közül. Szerintetek milyet lenne érdemes vennem? Jelenleg még egy 4 éves gtx 560 2gb-ot nyúzok, de megérett már a cserére -
Chereiose
addikt
válasz Chereiose #80903 üzenetére
Bővebben: I5 2500K, 8 giga ram van nekem. Nem vagyok. nagy grafika hajkurászó( elég lenne codban mondjuk high grafika), csak pl a black ops 3 azért lowon már elég ronda a gtx 560-on.. Keret az max 50 ezer lenne, gtx 960-nak ebbe a gépbe nem látom értelmét főleg úgy, hogy nem játszom olyan játékokkal amihez brutális vga kéne (fifa 16, Cod, F1 szériák, hébe-hóba gta v) Esetleg használt is szóba jöhet, csak legyen minél olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
válasz GeneraL_XTX #80906 üzenetére
Hát azt az 50K-t a nagyon max határnak írtam, de igazából annyit most nem szeretnék kiadni. Minimális ráfizetéssel akarom cserélni, 560-at eladnám 15-20 K között akkor pl alig kénr valamit ráfizetnem használtan, de még amit linkelt utoljára a kolléga az is csak 35 újonan
-
Chereiose
addikt
válasz #70516736 #80916 üzenetére
És az MSI gaming az jobb valamivel? (drágább is)
Más: Szerintetek mennyiért rakjam fel? gtx 560-am az ár egyelőre csak próbaár
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
Kicsit gondolkodtam, és arra jöttem rá, hogy nem érné meg nekem már 2 gigás kártyát vennem, ha már 2-3 évre veszem. Hajlandó lennék +20-30 ezret hozzátenni, GTX 960-at néztem. Szerintetek jó ez [link], vagy esetleg van más alternatívája?
-
Chereiose
addikt
Mi a különbség a kártyák között, és megéri a drágábbik?
GIGABYTE GTX960 4GB GDDR5 OC (GV-N960OC-4GD) - 59.500
GIGABYTE GTX960 4GB GDDR5 WF2 OC (GV-N960WF2OC-4GD) - 61.990
MSI GTX960 GAMING 4G - 67.990
GIGABYTE GTX960 4GB GDDR5 G1 .GAMING (GV-N960G1 GAMING-4GD) - 67.990továbbá az ASUS GTX 960 GB 4GB STRIX DC2 megér 70K-t?
-
Chereiose
addikt
Ma elhoztam a gigabyte GTX 960 WF2OC 4GB kártyámat, de valami nem oké. Beletesszük a gépbe és nem ad képet. Alaplapra gyanakszunk, hogy valami eltört benne, de lehet a VGA is rossz gyárilag
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
A jövőhéten hozom el az új PC-met, viszont mivel játszani max konzolon játszom, így VGA-t nem rakattam bele, (meg keret sincs nagyon most rá), ezért használtan szeretnék venni valami régebbi típust, csak hogy esetleg jobban fussanak a videók, stb, meg, hogy legyen benne azért valami.
Válaszolok az összefoglalóban található kérdésekre akkor:1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Alaplap: Asrock B150M PRO4
Táp: Be quiet! 500W BQT L8 Pure Power BN223
CPU: Intel Core i5-6500 (+ Be quiet! Pure Rock BK009 processzor hűtő)
RAM: Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2133MHz
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
SSD: Kingston 240GB Hyperx Fury
VGA: ?2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
Full HD Tv, monitor.3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Amíg egy ilyen régebbi VGA lesz benne, addig csak filmezés, netezés, irodai programok.4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Max 20K.5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Ilyen árban csakis használt.[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
válasz zsotty4 #87998 üzenetére
Ezt mondták nekem mások is, viszont félek, hogy lassú lesz vele, vagyis inkább, hogy egy VGA-val (egy régebbivel is) jobb lenne gyorsaság szempontjából. Bár ugye Intel® HD Graphics 530 van benne, szerintem sok laptopban is ilyen lehet és azok is vígan elmennek netezéssel. Inkább akkor egy monitorba fektetek be először.
Amúgy 20 ezerig ettől függetlenül mit lenne érdemes venni?
Sakal83: Akkor lehet nem is veszek semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
válasz Pécsi gyerek #88021 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ennyiért lehet már venni 750-et, ráadásul 2 gigásat. Monitor után szerintem beruházok egyre jó áron
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
40-50K-ig keresek VGA-t, Nvidia-t főleg, mivel a keret nem túl nagy, ezért használt is nyugodtan jöhet. Valamennyit szeretnék játszani vele (Pl ami megvan az Black ops 3, F1 2016-ot talán, esetl az új cod), de nem zavar, ha valami csak mediumon fut, nem is játszanék nagyon sokat, mert van konzolom, tehát emellett általános felhasználásra használom a gépet, most VGA nélkül éppen.
Leírnám a konfigurációmat.Alaplap: Asrock B150M PRO4
Táp: Be quiet! 500W BQT L8 Pure Power
CPU: i5 6500
RAM: HyperX Fury 16GB -
Chereiose
addikt
Szerintetek egy i5 6500 társaságában egy gtx 950 jól muzsikálna?
-
Chereiose
addikt
válasz JegesEmber20 #89294 üzenetére
Viszont az jóval többe kerül.
-
Chereiose
addikt
válasz turbokappa #89302 üzenetére
Az a 20K jó esetben is inkább 25-30K szerintem, annyit meg nem tudom megérne-e. 1060 mennyivel jobb, mint egy 4 gigás 960?
-
Chereiose
addikt
válasz 4264adam #89306 üzenetére
Az szép teljesímény. Akkor lehet hagynom kéne ezt az egész 950, 960 meg stb kártyákat, túl gyengék egy 60K-s 1060-hoz képest. Ráadásul azért a konfigom talán nevezhető egész erősnek (i5 6500, 16GB RAM), így meg furcsa is lenne egy gyenge 950-et tennem ebbe a gépbe.
Persze majd az anyagiak döntenek.... -
Chereiose
addikt
Az RX 460 4GB elég jó árban van, ez melyik Nvidia kártyának a szintjén van?
-
Chereiose
addikt
Szerintetek az RX 460 4GB-tal mennyire járnék jól avagy rosszul? Olvastam róla a teszteket, véleményeket, hát kapott hideget, meleget. Mondjuk ezek javarészt augusztusban íródtak (meg a kommentek is), azóta meg ugye 42K környékén vehető a 4 gigás verzió, pl a gigabyte-ból. Minél kevesebbet szeretnék VGA-ra költeni, ezért gondoltam egy 40-45-50K-s keretre, de persze inkább 40K. Ennyiért használtan se nagyon találok jobbat szerintem HA-n sem, főleg, mert eléggé túl vannak árazva az nvidia kártyák mostanában.
Van konzolom, tehát leginkább azon játszom, itt PC-n csak néha használnám egy kis GTA V-re, meg esetleg az F1 2016-ra. Néztem a gtx 950-el kb. azonos a teljesítmény, vagyis néhol a 950 jobb, de drágább is egy 10essel és csak 2 gigás.
Jártam a radeonos topikban, ott nyílván elfogultabbak, ezért kérdezem itt is.
-
Chereiose
addikt
Az RX 470 4GB azért erősebb, mint a 1050 Ti ugye?
RX 470-et vagy GTX 1060 3GB-ot vennétek? -
Chereiose
addikt
válasz JegesEmber20 #89910 üzenetére
Én is az RX-eket nézegettem, elég jók árban. 1050-et nem fogok venni, túl drága a tudáshoz képest.
Igazából most 2 árkategóriám van, 3 kártyával a főszerepben.~40K ---> RX 460 4GB --> Mostanában amennyi játékra kéne, annyira szerintem elég lenne, így most leginkább ő után olvasgattam többet. Ezt biztos boltból venném, mert nem sokkal olcsóbb HA-n.
~60K ---> RX 470 4GB, GTX 1060 3GB (HA-s árak) --> Nem tudom lenne-e értelme, főleg mert van konzolom, így igazából alkalmi játékokra kéne, és amiket terveznék itt gépen játszani arra elég lenne egy rx 460 is. (Black ops 3, GTA V, Rainbow six siege)
Itt ugye van még a GTX 970 is, de használtan annyira nem akarok venni, másrészt meg az használtan is inkább 65, de javarészt 70 ezer Ft. Boltban újonan meg kb. 80 ezertől kezdődik.Tehát szívem szerint leginkább 40-45 ezer Ft-ot szánnék a VGA-ra, az RX 460 elég is lenne az igényeimnek, de még azért át gondolom, mert +20 ezer lehetséges, hogy megérné az RX 470-re, ami állítólag a gtx 970 szintje.
Meg ahogy nézegettem, jók ezek az új RX-ek, leállítják a ventit és már ezek is csendesek.
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
válasz 4264adam #89923 üzenetére
Arra a kártyára meg azt mondják, hogy nem nagyon éri meg, 45-ért megérné de annyiért meg nem láttam, inkább 55-ért árulják őket. Valamint azt is hallottam, hogy a 4GB csak akkor éri meg, ha nem sokkal drágább, mint a 2 gigás verzió, mert annyival nem tud többet. Szóval egy túlárazott kártya az jelenleg, ez a vélemény róla. Egyébként jó kártya, nekem tavasszal kb. 3 hónapig volt egy 960 4GB, halk és jól futtatja a játékokat, de a jelenlegi ár/érték arányban szerintem nem éri meg.
-
Chereiose
addikt
Szerintetek melyik éri meg jobban 60K-ból?
-GTX 970 használtan (60-ért már ki lehet fogni)
-RX 470 4GB szintén ennyiért, de ugye full újan.
-Esetleg az új 3GB-os 1060.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 3090 24GB Dobozos 1-Év garanciával, számlával!
- Sapphire rx470 4gb GDDR5 256 bit 1x DVI
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GAINWARD RTX 3070 8GB GDDR6 PHOENIX GS Eladó! 105.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÁRGARANCIA! ÚJ GIGABYTE GAMING OC RX 7800 XT 16GB GDDR6 videokártya 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest