Hirdetés
- Nintendo Switch
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- Azonnali játékos kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5 Pro teszt
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
botond2225
csendes tag
Sziasztok,
Én is szeretnék tv-t venni, voltam is a nagyboltokban megnézni a tv-ket, hogy melyiknek milyen a képe és mivel ugyanazt az adást vetítették le, így összes is lehetett nézni.
Mennyire mérvadó ez a módszer? Attól hogy esetleg az egyik kicsit szebbnek tűnt, lehet beállítással orvosolni és ha mondjuk paraméterben a másik jobb valamivel, akkor azt bevállalni? Nyilván ami hasonló árban.43" méretre gondoltam kb., mert egy panel lakásba lesz, ahol nincs nagy tér, olyan 2,5m a nézési távolság.
TV nézésre és filmek nézésére használnánk és akkor már kihasználnánk, hogy a telefont rá lehessen tükrözni (jól hangzik ez a funkció, bár nem tudom mennyire használnánk ki).
Nyilván a kép szépsége a legfontosabb.
Összegben 150e-200e Ft körül gondoltam.A képjavító és egyéb funkciók mennyire működnek?
Ebben a méretben van értelme az UHD-nak vagy felesleges és nem veszem észre a különbséget?
Hallottam olyat is(ismerős ismerősétől), hogy azért vették azt a tv-t, amelyik tud 3d-t, mert szebb lesz a kép sima adás közben mint az a változata, amelyik nem 3D-s.
Ennek mennyi alapja lehet?A most jövő black-friday akcióban hátha ki is lehetne fogni valamivel olcsóbban vagy jobbat ilyen kategóriában.
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv,
Botond -
botond2225
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi tévéket találtam jelöltnek: (200e limit miatt az alsó 3 már necces, főleg lefele haladva, de ha annyival jobb esetleg...)
LG 43LH630V - 120e
LG 43LH630V - 124e
LG 43UF640V - 139e
LG 42LF652V - 140e
LG 43UH6207 - 140e
Samsung UE40KU6000 - 149e
SAMSUNG UE49K6300 - 160e
LG 43UH664V - 170e
LG 43UH661V - 170e
LG 49UF680V - 174e
LG 43UH7507 - 198e
LG 49UH7507 - 215e
LG 49UH7707 - 248e
Samsung UE43KS7500 - 270eKinek milyen véleménye/tapasztalata?
-
botond2225
csendes tag
válasz #94529552 #8507 üzenetére
Igen, azt olvastam, hogy a 4K ebben a méretben nem igazán jön át a nagy felbontás, csak szinte mind a 4K-t tudja.
Nem ragaszkodom a 4K-hoz, ahogy az ívelthez sem, sőt, szempont előtt sem volt ez, csak épp ilyen paramétereik voltak.
Volt ebben egy jópár tv, amit boltokban néztem, ahol egy kézilabda meccset játszottak le adásból.
Pl.:
Az ívelt, 4K-s Samsung UE43KS7500 pl. nagyon szép képe volt, ezért került a "listába" is.
Aminek még hasonlóan szép képe volt az az LG 43UH664V. Különbség kb abban látszódott, hogy világosabb volt a képe a Samsungnak. Viszont valamiért 110e-el több a Samsung az LG-től, biztos van valami más tudásbeli különbség is.Tv vásárlási elgondolás:
43" méretre gondoltam kb. (lehet akár a 49" is, de ebben nem vagyok biztos benne, mert lehet már túl nagy lenne), mert egy panel lakásba lesz, ahol nincs nagy tér és olyan 2,5m a nézési távolság.
TV adás nézésre és letöltött filmek nézésére használnánk és akkor már kihasználnánk, hogy a telefont rá lehessen tükrözni (jól hangzik ez a funkció, bár nem tudom mennyire használnánk ki).
Nyilván a kép szépsége a legfontosabb.
Összegben 150e-200e Ft körül gondoltam első körben, de ha mondjuk 210e-ért egy sokkal ajánlás is lenne, azt se vetném el. -
botond2225
csendes tag
Sziasztok,
A négy közül melyiket érdemes venni?
Van különbség közöttük? (képminőségre pl.)
Árban kb. ugyanannyi mind a 4, max 5e ft a különbség.LG 43LH630V
LG 42LF652VSamsung UE40KU6000 (4K-s, 1300 pqi)
LG 43UH6207 (4K-s, 1200 pmi)
Az előző 2-nél 900-at írtak azt hiszem pmi/pqi-nek.
Menü gyorsasága melyiknél jobb?Köszi a válaszokat.
-
botond2225
csendes tag
válasz #94529552 #8700 üzenetére
Hm.
Ha hasonló, akkor a 652V-t jobban megéri megvenni talán, mert az tud 3D-t is, magis remote-ot rá lehet kötni, van scart is, meg paraméterekben van egy kettő, amivel több(bár hogy mennyire használnánk ki az más kérdés).
Hazafele jövet beugrottam MM-ba, pont egymás mellett volt a:
Samsung UE43KU6000
LG 43LH630V
LG 43UH6207A 3 közül a Samsungnak volt a legjobb a képe. (sötét részek azért így egymás mellett kivehetőbbek voltak az LGk-hez képest, miközben a világos részek ugyanolyanok, tehát nem azért, mert feljebb lett volna véve a fényerő)
A 2 LG között nem láttam különbséget.
Bemutató mozifilm előzeteseket játszottak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Mobil flották
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- További aktív témák...