Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doller
tag
Szia!
Az Ambilight, mint dolog k.rva jó és szép szerintem!
Bár az én Philipsem már 9 éves és csak 2 oldalas.
Ha csak megjelenítő, akkor ez legyen (itt most nem akarom bolygatni, hogy LCD vagy OLED legyen).
Viszont, ha kell a net, okostv funkció, film lejátszás, akkor LG tronic. -
Márky
tag
Ez inkább oled topicba való.
Most vettem karácsony előtt tv-t, sokat olvastam előtte és inkább a lednel maradtam, majd 5 év múlva már, ha kiforr rendesen az oled, akkor majd azt veszek
Sony 55xg9505-öt vettem végül, nagyon meggyőző volt élőben, 5 év garival és biztosítással volt 385.
-
AL
addikt
Szia ! Az Oled topickban szinte csak az LG oledekről van szó. A Philipsekről ma is többször írtak. 400 ezer alatt nincs nagy választék oledből.
A Panasonicról tegnap itt írtam néhány sort : [link]
Ha fontos a betekintési szög, akkor az oledhez hasonlót nem találsz és képre is
"utolérhetetlen" . Ha Jó a LED is, akkor a fenti összefoglalót tanulmányozzad a kijelzők miatt.
[link]
VA kijelzők közül szerintem ezek a legjobb választások : Sony Bravia KD-55XF9005B
Sony Bravia KD-55XG9505B
A Sonyk androidosak.
Samsung QE55Q70RA
Samsung QE55Q80RA
Samsungoknál nincs DTS decóder.
IPS paneles kevesebb van : LG 55SM9010PLA
LG 55SM9800PLA
Mindegyik más ( kép, hang, menü, szolgáltatás ), ezért mindenképpen érdemes tanulmányozni, próbálgatni őket.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szívesen. A Philipsekkel nincs tapasztalatom, de a saját topickjában biztos tudnak segíteni .
A felsorolt tévéid kijelzője más ( VA, IPS, Oled ) . Ezen az oldalon megtudod nézni az adataikat : [link] csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni és megnézheted szinte minden készülék főbb jellemzőit. Samsungoknál általában az utolsó számot el kell hagyni.
Oleden a HD minőségű TV adások is nagyon szépek és a netes 4K és HDR filmek láttán " tátva maradna a Szád", de az előző levélben felsorolt Led tévék sem rosszak.
A 3 Philipsed közül az Oled a legjobb, de a saját topickjukban talán van valakinek tapasztalata velük. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Gumi és felni topik
- Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Sweet.tv - internetes TV
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...