Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Van egy TP-Link WR841N V8 routerem, amire feltoltam egy OpenWRT-t, de a kevés memória (4 MB) erősen korlátozza a lehetőségeimet, meg éppen szabadságon vagyok és az OpenWRT-vel való ismerkedés is inkább frusztrál, hogy wiki oldalakat bújok a pihenés helyett.

    Vennék valami okosabb routert, ami ennél komolyabb. Árat nem írok, pillanatnyilag úgy érzem többet ér a nyugodt pihenés, mint a fillérbaszás. Ez a TP-Link eddig minőségileg jól kiszolgált (főleg amíg koaxon kaptam a netet, Wi-Fi stabil volt, újraindítani gyakorlatilag sosem kellett), csak hát ez mégis egy butácska budget router.

    A szempontok:

    1.) Legyen beépített, jól működő SQM/QoS!! (Költözés miatt még egy pár hónapig egy nyomorult és lassú VDSL nettel vagyok megverve, eleve az OpenWRT felrakására is ez a funkció sarkallt).

    2.) Szempont az online játék minősége (csak kábelen). Szóval az 1-es pontom tényleg fontos lenne.

    3.) Pár hónap és jön az 500 Mbit-es net, ezt tudja majd kiszolgálni (kábelen). Az 1 Gbit talán kicsit túlzás, de ha ezt is tudja, az egy jó extra lehet (de egyelőre nem ez a legfontosabb).

    4.) Nem kell ultrabrutál Wi-Fi, de az eszközeimmel jó vagyok egészen AC-ig is. De ezek csak mobilok, meg egy laptop, amin a legdurvább tevékenység a Youtube 1080p stream, meg néha egy kis Skype.

    6.) USB 3.0 idővel jól jöhet (egy 2.0 sebessége nagyon gatya, ha médiát tárolnék egy rákötött HDD-n).

    5.) Nem sértődök meg, ha már eleve egy komolyabb, támogatott firmware fut rajta, nem egy exploit szita az egész. De ha éppen DD-WRT elketyeg rajta az jól jöhet, ahogy látom az már inkább GUI centrikus, mint az OpenWRT, ahol bármilyen nyűgöm van és rákeresek, rendszerint csak parancssoros megoldásokat kapok.

    Köszi minden tippet!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák