Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz titanium011 #48800 üzenetére
Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9Hatótávra/sebességre semmilyen garancia nincsen, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy milyen is lesz a helyzet.
Kiszemelt eszközökről:
Az N66U jó eszköz de már egy kicsit öregecske és csak N-es, érdemes lenne már ennyiért AC-t típust választani.
Az AC55U is ajánlott kategóriás de inkább ha lehet akkor AC56U legyen az erősebb hardver miatt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titanium011
tag
-
titanium011
tag
válasz Gubek-Einste #48801 üzenetére
Szia.
Szomszedok nem tenyezo mert messze vannak.
Az emeleten 2 fal van tegla szerintem kb 10-15 cm. Illetve a szintelvalaszto gondolom vasbeton amin parketta van. Jelenleg az emeleten 1 laptop es 2 samsung telo hasznalna. Kesobbiekben kerul rakotesre a synology nas de masodlagos mert utp-n megy.20 alatti arban nem gondolkozom mert azok rendszerint belepo szintuek es tudasuak.
Üdvözlettel: Titanium
-
ossa
tag
Üdvözlök Mindenkit !
Egy kérdés: router vásárlása előtt állok és kettő között kellene választanom.
Linksys WRT1900AC (45.000 Ft-ért jutnék hozzá) és vagy ASUS RT-N12D1 között vacillálok.
Jelenleg egy Linksys WRT54GL használok évek óta hibátlanul nagy-nagy megelégedettségre, de a 802.11g szabvány jelenleg korlátozza a 100/100 Mbit/sec sebességű netem elérhetőségét.
Mit javasoltok? A szívem a linksys fele húz, mert az elődje nagyon megbízható.
Segítségeteket köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A két eszközt nem lehet összehasonlítani semmilyen szempontból sem.
A net sebesség miatt mindenképpen a Linksys kellene mert az Asus kb 60-70 Mbps-re képes csak.
Alternatív megoldásként szóba jöhetne más eszköz is.
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
félisten
válasz titanium011 #48802 üzenetére
Köszönöm, van még időm, nem akarom elsietni, bétatesztelő meg nem akarok lenni.
Mindenesetre az alap nagyon jónak tűnik, és logikus, hogy a Synology teljes termékcsaládot gyártson, NAS-ban meg nem rosszak.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
titanium011
tag
válasz MaCS_70 #48806 üzenetére
Igen a nasuk kifejezetten jo, ezert szerettem volna routert is toluk venni. Leiras alapjan teljesen jo cucc. Fo tenyezo az volt hogy a nasom 100 jol mukodne minden teren ugyan attol a gyartotol routerrel (tamogatottsag stb..) de erre meg lehet kicsit varnom kell.
Üdvözlettel: Titanium
-
juve600
nagyúr
-
dpstef
csendes tag
Sziasztok. Ma kötötték be a Digit nálam és kaptam egy ZTE zx hnh 218n típusú routert.
Nem nagyon találok róla infot. Mennyire számít ez elfogadható routernek átlagos felhasználáshoz lakótelepi lakásba.
Milyen a sebessége és használható e az USB port normálisan?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
picur10
aktív tag
Egy ismerősömnek kellene routert vennem, most kötötte be a Digi a 100/100-as netet. Meglátják, hogy milyen számukra, de lehet hogy majd emelést kérnek 500/200-ra.
Csak a wifi oldal lenne kihasználva: két telefon, egy tablet, 1 vagy 2 notebook, vezetékes eszköz nem lenne kapcsolva rá.
A digisek azt mondták, hogy vegyen egy "háromantennás" tp-link modemet. Megnéztem, gondolom ők is az itt ajánlott 1043ND-ről beszéltek.
A lakás panel, a lényeg hogy két szobával a routertől is fogható legyen normális erősségű jel. (tudom, ilyesmire nincs garancia). A kérdés, hogy a fenti esetben a 1043ND megfelelő, esetleg elég kisebb is?Néztem a WDR-3600-at is. Ez egyidejűleg sugároz 2.4 és 5GHz-en is? Milyen eszközök tudják használni az 5GHz-et? Előrelépés lenne az 1043ND-hez képest, mert ahogy néztem míg az 450Mbit-es ez 2x300 Mbites.
Vagy kérdezzem meg a telók/notebook típusát és az dönthet?Köszönök minden segítséget!
-
mazza
tag
válasz Gubek-Einste #48724 üzenetére
köszönöm
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
RTN-18U mellé milyen wifi adaptert ajánlott venni (természetesen a minél nagyobb sávszélesség lenne a cél)? csak USB jöhet szóba, mITX miatt nincs szabad bővítő slotom.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
őstag
válasz picur10 #48811 üzenetére
Szia!
Mivel panel esetében általában nagyon telített a 2.4 GHz-es sáv, valamint mindegyik említett eszköz tudja az 5 GHz-et, ezért érdemes 5 GHz-re - is - képes router-t beszerezni. Ebből adódóan a TL-WR1043ND kiesik (meg más okokból is). A TL-WDR3600-at ez esetben nem ajánlom, mert a tapasztalatok alapján az 5 GHz-es jelerőssége igen gyenge más router-ekhez képest.
Mindezek figyelembe vételével az alábbi router-ek ajánlottak:
Asus RT-N66U
Asus RT-AC55U
Asus RT-AC56U
*Asus RT-AC66U
*Asus RT-AC68U
*Asus RT-AC87UTP-LINK Archer C5
*TP-LINK Archer C7
*TP-LINK Archer C8
*TP-LINK Archer C9A *-gal megjelöltek ajánlottak az 500 Mbps csomaghoz is (WiFi-t tekintve), de ezt a sebességet egy WiFi eszközzel (klienssel) sem fogod tudni kihasználni. Sőt, egyszerre a három említett klienst használva se valószínű, hogy el lehet érni ezt az értéket (a kliensek miatt, nem a megjelölt router-ek miatt).
(#48814) giorgio:
TP-LINK TL-WDN4200
Cisco-Linksys AE3000-EUAmi működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Topikgazda
válasz juve600 #48809 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy egy wifi hálózatra felcsatlakozik és majd azt újra elosztja akkor a válasz az, hogy nem mert a kinézett eszköz csak router és WISP/kliens módra képes.
#48810 dpstef
A Digi LAN-os témában lenne érdemes inkább érdeklődni ez ügyben, ott biztosan többeknek is van ilyen eszköze.
Az ilyen szolgáltatók által osztogatott eszközök nem éppen a legjobbak, sokszor a szolgáltató még alaposan le is korlátozza a képességeit.#48814 giorgio
TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.
Dual band képességgel: Asus USB-N53/N66/AC53/AC55/AC56, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/UH
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabitó kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
válasz picur10 #48817 üzenetére
Elnézést. Valamilyen oknál fogva TL-WR1043ND v1-ben gondolkodtam. De mivel ma már újonnan csak v2 ill. v3 kapható, azoknál nincs más ok, ami miatt ne lenne ajánlott.
Viszont a TL-WR1043ND v2/v3 ugyebár csak 2.4 GHz-es WiFi-re képes. Ideális esetben egy klienssel ~70 mbit, egy időben több klienssel (összesen) ~90 mbit érhető el vele. Ha sok 2.4 GHz-es WiFi hálózat van a közelben, akkor tovább csökkenhet az elérhető sávszélesség.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
stom362
csendes tag
Sziasztok!
Nem saját célra lesz, de nem tudok dönteni az alábbi két router közül melyiket ajánljam:
TP-Link Archer C5
http://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c5-ac1200-p234706709/#termek-leirasvagy
ASUS RT-AC1200G+
http://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rt-ac1200g-p327844639/#termek-leirasLehet hogy két USB-s kell (nyomtató miatt), akkor TP-Link, de lehet hogy nem kell, akkor lehet jobb az ASUS mert 4 antennája van? Van SMART TV is, amire esetleg jó lenne stream-elni Pendrive-ról FullHD filmeket, viszont az arukeresős leírásban nem látok DLNA-t egyiknél sem. (Tudom nézzem meg a gyártó oldalán, de ott nem fogják írni, hogy valóban jól is működik
-
Topikgazda
válasz stom362 #48820 üzenetére
A TP-Link ismert, kipróbált eszköz, az Asus még új, nincsen vele tapasztalat de a korábbi Asus modellek alapján nem lehet rossz és biztosan van benne DLNA lehetőség.
Tudom nézzem meg a gyártó oldalán, de ott nem fogják írni, hogy valóban jól is működik
Az ilyen aldolokon lévő véleményekre sem lehet adni mert sokszor user error miatt panaszkodnak és/vagy idővel javítva vannak a hibák.#48821 MaCS_70
És akkor már saját tápos, hogy még az áramellátás se lehessen gond.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
fogtunder
nagyúr
válasz Gubek-Einste #48816 üzenetére
és van értelme dual bandet venni, mikor a router csak 2.4GHz-t tud? a TP-Link WDN4200 még OK, mert az papíron 450-et tud 2.4Ghz-en, de a többi, ahogy néztem, ugyanúgy csak 300-at, mint mondjuk az ASUS USB-N14.
-
őstag
válasz fogtunder #48823 üzenetére
Ha tervezel a jövőben 5 GHz-es router-t vásárolni, akkor van értelme.
Egyébként sajnos ritka a 2.4 GHz-en 450 mbps linksebességre képes USB-s WiFi adapter. Ennek köszönhető, hogy én mindössze csak kettőt tudtam javasolni számodra (figyelembe véve, hogy a cél a lehető legnagyobb sávszélesség elérése).
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz fogtunder #48823 üzenetére
Hosszútávon mindenképpen megéri a dual band.
Egy korábban összeszedett listán másoltam be mert tegnap nem volt időm végig nézni az elérhető típusokat de akkor most íme a teljes lista (PCI-E is benne lesz, hogy később könnyebb legyen ezeket ajánlani):Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.
Ajánlott adapterek:
USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.Dual band képességgel:
USB-sekből Asus USB-N53/N66/AC53/AC55/AC56, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-N53/AC56U/AC66/AC68, TP-Link TL-WDN3800/4800/Archer T6E/T8E/T9E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabitó kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.Sajnos úgy látszik csak 2,4 GHz-s képességgel csak ennyi és ilyen van. A 2,4 GHz-n 450 Mbps képességűt önmagában nem is találtam, ilyen csak dual band képesség mellett elérhető.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
fogtunder
nagyúr
válasz Gubek-Einste #48825 üzenetére
és proradeon:
nem tervezek router cserét a közeli jövőben, az N18U is azért kellett csak, mert upgrade-eltem 500/200-as netre és a régi router nem bírta NAT-olni. családi ház, senki nem zavarja a jelet és a legtöbb kliens amúgy is kábelen van. csak az a helyzet alakult ki, hogy két éve, mikor festét/kábelezés volt, nem gondoltam, hogy a totyogó gyerek miatt a teljes asztalt be kell költöztetnem a gardróbba. így oda nem húztam kábelt és most nincs kedvem ezért szétvésni a falat, hogy lehozzam a kábelt a padlásról, de valószínűleg ez előbb fog megtörténni, mint hogy másik routert veszek.
sajnos mITX lapom van, így a PCIe kártyák amúgy is kiestek, mert a VGA elfoglalja mindkét slotot, illetve hosszabbító kábellel az USB-t ki tudom vezetni a majdani helyről úgy, hogy legyen direkt rálátás a routerre.
arról így mit gondoltok, hogy mondjuk egy ASUS USBN14 lenne jobb direkt rálátás mellett, vagy a TP-Link WDN4200 a beépített antennákkal, annak ellenére, hogy ez 450-es 2.5Ghz-en?
a sávszélességet jobban zabáló dolgok nagyrészt fHD streamek, youtube, twitch, mkv a NAS-ról, olykor steam-ről játékok telepítése, de azt mondjuk ki tudom várni, viszont az élő netes streamet azt nem nagyon.
-
Topikgazda
-
őstag
válasz fogtunder #48826 üzenetére
A kérdésed nem egyszerű megválaszolni, mert senki nem fogja tudni megjósolni, hogy melyik adapterrel tudnál nagyobb átviteli sebességet elérni stabilan.
Sajnos a két adapter közül egyikről sincs teszt (én legalábbis nem találtam). Mindössze egy felhasználói értékelést találtam a WDN4200-zal kapcsolatban, és ő azt írta, hogy 195 mbps-os átviteli sebességet sikerült elérnie vele 2.4 GHz-en. Ezt a sebességet az Asus USB-N14 300 mbps-os linksebességével képtelenség elérni. Optimális esetben ezzel 130 mbps körüli érték érhető el.
Ugyanakkor hiába a direkt rálátás, ha messze vagy a router-től. Ha én lennék hasonló helyzetben, akkor ~8 méter távolságig a TP-Link mellett döntenék, afelett pedig inkább a külső antennákkal rendelkező Asus mellett. (De ez csak tipp, nem tapasztalatra alapozott javaslat.)
-
stom362
csendes tag
válasz Gubek-Einste #48822 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Rákerestem a leírásokban a DLNA-ra és a TP-Link Archer C5-ben nincs ilyen szó, míg az ASUS RT AC1200-ban van. Ráadásul az ASUS-hoz van magyar nyelvű leírás, ami azért szuper, mert ha nem tudnak valamit és felhívnak, mondhatom hogy nézze meg a leírásban
-
fogtunder
nagyúr
válasz proradeon #48828 üzenetére
nem olyan nagy a távolság, légvonalban 5-6 méter, ha kihozom hosszabbító kábellel az ajtónyílásba, akkor inkább 5. teszteket én is kerestem, de nem nagyon találtam semmit egyelőre szerintem rendelek egy TP-Linket, aztán ha nagyon nem tetszik, akkor visszaküldöm és jön az ASUS. aztán ha az se tetszik, akkor előveszem a Hiltit.
sokat segített a véleményetek, köszi mindkettőtöknek!
-
Bdanyy
addikt
válasz Bdanyy #48733 üzenetére
Gondolkozom egy archer c7-en, végülis elég, ha az emeleten van 5ghz, a földszinten elég ha maradna 2.4, csak használható sebességgel. Jelenleg a 1043v1 szenved a földszinttel (1mbit sincs néhol) a külső antennákkal, a C7-nek viszont nincs is külső 2.4-es antennája. Ez nem rontana még a mostani helyzeten is? 2.4-en akár 20mhz is elég lenne.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Topikgazda
-
Mr Bond 007
őstag
Régebbi Asus router tulajok és leendő tulajok figyelmébe: KATT
Amint megveszitek, toljátok fel a legújabb fw-t! (bár elvileg ez egyértelmű kéne hogy legyen)
Igen, tudom hogy elvileg már nem kapni ilyeneket, de mo-on sok helyen beszorulhatnak régebbi darabok is.[ Szerkesztve ]
-
akos114
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy kb 70nm^2-es lakás, kellene egy wifi-s router.
Jelen pillanatban nem sok AC képes eszköz van itthon, de az idő előrehaladtával ez a szám nyilván egyre csak nőni fog, szóval én ebben gondolkodnék. A falak viszonylag vastagok, de a lakás minden részében fogni viszonylag jól még a UPC router jelét is, szóval nem áthidalhatatlanok a távolságok. A lakás minden nagyobb szobájában van kábeles elérés is, szóval a wifi másodlagos, viszont...Egy olyan eszköz kellene ami jó pár évig működne megbízhatóan, képes lenne DLNA-ra, működne torrent szerverként. A házban van egy DLNA képes TV kábeles nettel, jó lenne ha akadás nélkül lehetne rajta DLNA-n keresztül filmet nézni, van két laptop ami vagy wifi-n van vagy kábellel, ez változó, illetve még pár mobil eszköz is ami wifin kapcsolódik az internetre. USB-n keresztül gondolnék egy külső HDD-t rádugni a routerre, így működne a torrent szerver.
Árkategóriát nem szeretnék megszabni, de azért értelmes határok között persze, azért sem akarok egy NAS-ra beruházni mert nem látom értelmét ha csak torrent szerverre illetve DLNA-ra lenne használva.
Véleményeket, alternatívákat előre is köszönöm, ebben a témában nem vagyok annyira otthon.
-
veterán
válasz akos114 #48834 üzenetére
Szia!
Mekkora sávszélességet kellene kiszolgálnia a routernek?
Továbbá:
Milyen kábelek vannak kihúzva a lakásban? (Csak hogy a gigabites hálózati másolás megközelítése ne legyen gond LAN esetén. Cat5e-vel kezdőden jó vagy).
A falak gondolom ezek a jó kis vasbeton, hálós cuccok normál vastagsággal. Ha normál panel akkor ha jól tudom 15 cm-es főfalvastagsággal meg 6-8-as válaszfalakkal kell számolni.
A DLNA OK, a torrentszerver már kérdésesebb, Erősek ezek a hardverek, de nem képesek 500 torrent egyidejű fullsávszéles seedjére - nyilván ez fizikai képtelenség, de érted mire gondolok.
"A házban van egy DLNA képes TV kábeles nettel, jó lenne ha akadás nélkül lehetne rajta DLNA-n keresztül filmet nézni, van két laptop ami vagy wifi-n van vagy kábellel, ez változó, illetve még pár mobil eszköz is ami wifin kapcsolódik az internetre."
Ezek kiszolgálása sem gond.
"USB-n keresztül gondolnék egy külső HDD-t rádugni a routerre"
USB3 rajck + bele egy SATA HDD és kb. ennyi a dolog.
Mit:
Asus RT-AC56U-tól felfelé kb. jöhet bármi. Ennek igaz belső antennái vannak, ám a hardveres kiépítése talán jobban megfelel a célnak mint a magasabb kategóriás cuccok.
Az Alap ASUSWRT FW minden igényedet kielégíti.
Üdv. core2
-
amol
addikt
válasz Gubek-Einste #48776 üzenetére
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC56U, TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7
Szerintem jobb ötlet lenne venni egy új switch-et, a TP-Link TL-SG108 jó lesz.Köszönöm a választ. Teljesítményben is ez a sorrend? Illetve hogy viszonyulnak a belső antennás Asusok lefedettségben egy 3db TL-ANT2408CL-es TP-Linkhez? 1043ND v1 ezekkel teljesen lefedi a házat és többnyire elérhető ugyanaz a netsebesség mint kábelen. 50/5-ös, itt sajnos csak tíkom van de ha egyszer elérhető lesz valami többszáz megabites csomag nem szeretnék újra eszközt cserélni. Netezni meg dolgozni ez is bőven elég de gondolkozom hogy felmegyek 120-ra, azt tudják ők is. Kissé túlárazva persze.
C7-4300 között mi a különbség? Szimpatikus mindkettő de csak az utóbbira van dd-wrt és olvastam panaszokat a lefedettségére. Tekintve hogy csak AP feladatokat kell ellátnia nem ragaszkodom a cfw-hez ha stabil a gyári.
Asusokat nem ismerem de nem is zárom ki, szóval...melyik ezek közül a legjobb? Vagy érdemes feljebb menni árban?Közben futottam pár kört. a 1043ND-t bedugtam egy időkapcsolós aljzatba, így minden éjjel megszakít 15 percre, azóta problémamentes. Eddig is ezt csináltam mert a szoftveres reboot nem oldotta meg a problémát, csak eddig manuálisan amikor gond volt.
Táp nem sok helyen van, Conradban találtam 3 ezertől úgyhogy vagy új switch-et veszek vagy átszerelem a csatlakozót egy másik tápra. Van több 5V tápom, csak más csatival vagy kisebb teljesítménnyel (2A helyett 1, ill. 1.2).
Más: A 1043ND elődje egy DIR-655. Tökéletesen működik csak nem szereti a nagy antennákat. Ez milyen eszköznek számít? Ahogy nézem még mindig 25 körül van újonnan. Keveset használtam, ha nem tudom alkalmazni sehol inkább megpróbálom eladni.
[ Szerkesztve ]
-
akos114
csendes tag
válasz Neil Watts #48835 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a kimerítő választ, én is ilyesmire gondoltam, nem panel de olyasmi lehet amit írtál. Természetesen a torrent feltöltést valamilyen módon korlátozni fogom, nem akarom kínozni szegényt.
Most 240/20 megabites net van, de lehet, hogy ez még csökkenni is fog 120/10-re, ezt még nem tudom.
Cat5e-van húzva, annak bírnia kéne szerencsére, az USB3-as rack már adott, azzal sincs gond.
Ezek az ASUS routerek tetszenek nekem is, van is egy régebbi N-es a családban és bevált, valami ilyesmit szerzek be akkor.Üdv,
Ákos -
loko28
csendes tag
válasz Gubek-Einste #48564 üzenetére
Szia!
Akkor se ajánlott TP-LINK Archer C2 AC750 ha csak a mobilom miatt szeretnék routert?
A PC-t és a TV-t LAN-nal oldanám meg. Egy egyszobás panellakásba kéne nekem 500 vagy 1000 digihez. -
fogtunder
nagyúr
válasz loko28 #48839 üzenetére
mivel panel, gondolom körbe leszel bástyázva más wifikkel, amiknek a nagy része valószínáleg 2.4GHz-en megy majd, és mivel falakon nem kell átmennie, neked valószínűleg jobb választás lenne az 5GHz. lehet jobban jársz, ha veszel egy N-es routert, ami jó 5Ghz-en, mintha azt a TP-Linket.
-
Topikgazda
Teljesítményben kb a sorrend: 1043NDv2/v3 -> 3600/4300 -> N56U -> Archer C5/C7 -> N18U/AC55U -> AC56U.
Az Asus belső antennás eszközei elég jók a magunk nemében.
Az összes ajánlott eszköz jó lesz akár gigabites nethez is, gyári firmware-rel természetesen.
Ha csak AP-nak lesz használva akkor nem érdemes feljebb menni mert úgy sem lenne kihasználva a tudása.
A DIR-655 elég régi eszköz, a 1043NDv1-gyel lehet egy szinten kb.#48839 loko28
500/1000 net mellé főleg nem ajánlott, max 100/200 mellé még csak-csak.
Mobilok miatt nem érdemes AC-s eszközt venni, jobb egy stabilabb N-es.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Multibit
nagyúr
válasz loko28 #48841 üzenetére
de későbbiekbe is használható legyen
Többek között ez az egyik ok, ami miatt az általad erőltetett C2 felejtős.Most még nem látom értelmét egy 30+ ezres routernek.
Ellentmond a két igényed. Most akkor hosszú távon gondolkozol, vagy sem?
Nekem az alábbiak nem tűnnek 30+ ezres routereknek:
TP-Link Archer C5
Asus RT-AC1200G+ -
Beri
addikt
Hogy a túróba nem fér át egy 1043ND v2.1-en 250-350 megánál több? Indítás után nagyjából megvan az 500M, de 5 perc múlva már örülhetek, ha 300 fölé megy. Minden tiltva (SPI firewall, USB megosztás, mindenféle szűrő, WPS...).
eladó Aromamizer RDTA V1
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest