Új hozzászólás Aktív témák

  • madar2252

    csendes tag

    Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, wireless routerre lenne szükségem amivel torrentezni tudok. Egy Asus N13U B1 -em van, de nem vagyok vele megelégedve. Próbáltam egy custom firmware-t vele amit egy orosz srác írt a gyári firmware forrásából (ez volt a legnormálisabb) illetve DD-WRT -t. A problémáim a következők voltak:

    - ha a torrent ment a routeren (transmission), akár csak seed nulla forgalommal, nagyon lassú volt a router elérése, menüi, stb
    - a wifit gyakran eldobálta mind a két custom firmwarrel, főleg ha a torrent kliensben volt bármi. A gyári firmwarrel, torrentezés és USB drive nélkül amúgy tökéletesen működik.
    - elképesztően lassan kezeli a csatlakoztatott USB flashdriveot, egy olyan drive amire számítógépen gyorsan tudok írni, az a routernek rettenet sokáig tart, még azt is el tudom képzelni hogy a letöltés sebességével sem tud lépést tartani
    - tudtam róla videót nézni helyi hálón keresztül alapesetben - de ha ment a torrent rajta, akkor már nem tudta folyamatosan küldeni a filmet

    Mivel simán routolni meg wifit kezelni rendesen tud, és a problémák csak a torrentezéssel\custom firmwarek felbukkanásával jelentkezik, azt gondolom hogy valószínüleg nem elég erős a processzora nagyobb terheléshez.

    Az a kérdésem, hogy milyen routert ajánlotok, milyen firmwarrel. Előny lenne ha nem kellene sokat vacakolni a firmwarrel - amikor modulokból kell magamnak összerakjam a firmwaret és parancssorból kell felmountolni a driveot meg manuálisan startup scriptet gyártani, abba már nem szivesen megyek bele.
    Amire szükségem van, az már talán kiderült:
    - wifi
    - torrent
    - flash drive-ot csatlakoztatnék rá
    - jó lenne ha a filmeket le tudnám játszani róla közvetlenül, és nem kellene áthúzni a gépre.

    Nem szeretnék NAS-t, nem lenne rajta nagy forgalom, egy 16GB-os flash drive bőven elég nekem, meg arra hogy hetente egy filmet letorrentezzek és megnézzem róla.

    köszi

Új hozzászólás Aktív témák