Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
-
3800+
őstag
válasz kolopele #96976 üzenetére
Igazából nem vagyok nagy tuningos, úgy vagyok vele ha már tuningolni kell akkor az az előjele annak hogy elfogy a nyers erő nem sokára... amelyik használtan szembe jön igazából, persze jó az ha a tuninggal kicsit ki lehet tolni a CPU csere idejét...
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
3800+
őstag
válasz kolopele #96978 üzenetére
Nézelődtem kicsit és a photoshop/lightroom maszek miatt lehet nem ártana még több nyers erő, így akár még a 9900 is játszhatna, viszont nem tudom az MSI 370Z-A PRO VRM-je mennyire tudna kiszolgálni egy éhesebb procit.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
coolpet
senior tag
válasz kolopele #97260 üzenetére
Ezt hadd ne más döntse el, hogy az általános iskolás gyerekemnek a keresetemből mit veszek meg és mit nem.
Én főiskolán suli melletti melóból kapargattam össze alkatrészenként az első P2-es cerkámat, 64MB rammal Savage 4 8MB-os videokarival 2001-ben. Óriási szó volt, hogy tudtam venni egy 15"-os CRT monitort hozzá.A mai generáció meg csak kapja a szülők pénzéből a jobbnál jobb cuccokat igény szerint, mert különben ki vannak nézve, vagy a szülők lenézve.
Én tisztelem azt, aki a saját keresetéből állítja össze a hobbiját, és nem apuci anyuci finanszírozza.
A mai HW árak fizetések és igények valahgy nem találják meg az arany középutat.
Ahogy a konfigod elnézem, neked sem a midrange konfig fexik a szobádbanHasználd egészséggel!
-
-
coolpet
senior tag
válasz kolopele #97268 üzenetére
Nem vettem
És annak is igaza van, aki azt mondja, hogy régen sokkal drágább volt egy hasonszőrű konfig, ha belevesszük a forint inflálódását is.
De azért amit akkor megkerestem a Melo-Diák lehúzós szakszövetségben, azt tiszta nettó volt, nem kellett bebőle ruházkodnom (mert megkaptam), nem kellett reszit fizetnem és lakbért(Mert otthon laktam), nem kellett kaját vennem (mert be voltam fizetve), és nem kellett emellett gyereket nevelnem, kocsit fenntartani, szóval ki lehetett gazdálkodni.
Mások a körülmények, és a régebbi világban ütötték azt akinek nem volt munkahelye, a mostani világban kapaszkodhat az is akinek bérminimuos alamizsna munkahelye van, nehogy kirúgják alóla a talajt valami ismerős miatt.
Szóval máshogy élünk mint 20 éve.
-
törölt tag
válasz kolopele #97337 üzenetére
Tudjátok már megint az a röhej, hogy mind a négyünknek (nekem, neked, Gyuri27-nek, KAMELOT-nak) igazunk van kissé eltérő nézőpontokból.
Gyuri27: az az EIZO egy baromi jó monitor képfeldolgozáshoz és manipuláláshoz, kalibrálás után kiváló színhűséggel, profi fotósok nyomdászok is szerették. Az E5200 is jó és 2008-ban baromi olcsó proci volt egész jó tuning potenciállal. (Én is raktam össze vele gépet, 12 évet szolgált.)
KAMELOT: na igen, a keret. Munkanélküliként spóroltam össze az adatlapomon látható 1600AF-es "együttest" 6 hónap alatt. 110k-ból jött ki, most 95-100-ból meglenne.Majdnem 1 évig csak a tartalék gépem volt, amin időnként a szomszédasszonyom intézte a netes ügyeit.
kolopele: 59 vagyok, a Magyar Néphadseregnek és a sorkatonaságnak köszönhetően 41 éve erős dohányos. Töltöm a cigit, így 25 ezer. De bagó nélkül már nem megy. Inkább felvágom az ereimet. Na meg havonta egyszer egy baráti sörözés. Az idő többi része kemény fizikai meló a családi szőlőbirtokon. Ott csapvízzel iszom a híg fröccsöt, mert szóda ritkán van.
----
De már megint egy szófukar júzer miatt került elő a téma, aki az összefoglalóba sem nézett bele és már régen eltűnt a balfenéken.
Nagyon sokszor az illetőnek rendelkezésére állna a keret, de egy rohadt sóher és a tanácsokat sem olvassa el. Emiatt aztán én már nem izgulok. Aki hülye, az hülye.
No meg az idióták is fejlődnek. Egyre idiótábbak lesznek.(Szőlőmunkát csináltunk a családi birtokon Tomi cimborámmal és a húgommal. A Tomi egyszercsak megszólalt:
- Nagyon csendben van a húgod.
- Az a jó, akkor tanul. - Mondtam.
Tomi még mindig sírva röhög ezen a mondásomon.) -
centrino
aktív tag
válasz kolopele #97369 üzenetére
Köszönöm a H/Z lap tanácsot, pont ilyenek miatt gondoltam jobban utánajárok a valós tapasztalatoknak. Igazából lehet jobban járok ha megvárom a november elejét, az új procikat, lapokat, bár eddigi hírek alapján nem éppen az "ésszerű optimum" kategória lesz, max az i5 széria.
palfitom: Sorry, Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz kolopele #97438 üzenetére
Nincs a fesz levéve sem az órajel,pont annyi a fesz amit auton ad a lap.
Játék alatt sem fogyaszt sokat.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz kolopele #97528 üzenetére
mi már tegnap értesültünk erről
* és még a google forditot is atfogalmaztak a kedvunkert.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
törölt tag
válasz kolopele #97626 üzenetére
Jajjj kolléga. Van értelme a 3800X-ek.Aquanal 300Ft a különbség a 3800X és a 3700X között a 3800X javára. [link]
B550 lapba pont passzol BIOS frissítés nélkül is.
Csak az nem derült ki, hogy milyen prociról vált.A 3800X combos VGA-kkal is megbirkózik. (Na ebben majd azok írnak értelmesebbet nálam, akiknek megvan első kézből a tapasztalatuk.)
[ Szerkesztve ]
-
PuffyMinnie
tag
válasz kolopele #97629 üzenetére
De akinek így van pénze és már van egy alap kártya mint mondjuk nekem a 1060-as, nem tudok hirtelen egy 2060/70/80-ast venni, azért lett a processzor, mert így apránként meglettek az alapok. Lehetett volna Ryzen 2600- as, de akkor meg megint jövőre mondjuk vegyek új processzort. Hosszabb távra akartam a processzort. Így jött ki sajnos. Meg ilyen árak mellett örülök, hogy ezt is meg tudtam venni.
Igen mindenképpen új. Megjártam már így is, hogy úgy vettem, hogy közvetítő által és a 14 napos elállást sem teljesítette. Szóval csak is olyan kell, amihez kézzel fogható számla jár a nevemre.
[ Szerkesztve ]
Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
törölt tag
Ott van az Aqua akciós ára: 110k. De ha most kijön ez a B550 Toma lappal és a DDR4 memóval, akkor ezt most kell meglépni. A későbbi Zen3-ra lépésnek is meglesz a stabil alapja. 170-180k-ra fog ez kijönni.
Ha 180k-t költ most VGA-ra, akkor a 3570-nel ott van, ahol a part szakad.
R5 2600 vagy 10400F-től is elszállna a haja, de egy combos VGA mellett meg bejöhet a CPU limit. Brutál VGA és felbontás kell ahhoz, hogy egy 3800X betérdeljen. Na meg szarul optimalizált játék. -
hokuszpk
nagyúr
"egy 2600 meg 80 ezer (azért ha valami, hát ez igen irreális),"
valamiert nemelyik regebbi Amd proci ara teljesen elborult, lasd az Aqua linken a 3600X -et, ami dragabbert van, mint a 3800X, 3700X, 3800XT, es majdnem ugyanannyiert, mint az 5600X.
procik ritkan romlanak el, ha szoritana a cipő, ekkora bolti vs apro arkulonbsegnel magamnak az utobbirol szereznem be a motyot.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
-
félisten
-
SlyChocolate
senior tag
válasz kolopele #97742 üzenetére
Urak egy kérdésem lenne.
Ahol a proci gyártó azt írja az adatlapon (pl Intel I5 10400F) "Max # of Memory Channels 2"
Ilyen proci esetében felesleges még akár a mikro atx lapokból is 4 memória slot-osat venni?
Jól gondolom? -
SlyChocolate
senior tag
válasz kolopele #97744 üzenetére
Értem.
Memória ferkvenciákkal mi a helyzet
Mikor írja a proci adatlapja, hogy pl. DDR4 2666Mhz viszont ha az alaplap és a memória modul(ok) is többre képes(ek) akkor a proci memória kezelése lesz a leglassabb?
Így felesleges lenne gyorsabb alkatrészeket venni?
Csak annyit, olyat amit a proci is támogat?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel