Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
Huhh, köszi srácok! Ennyi egybehangzó vélemény után nincs min gondolkodnom!
Most megyek az alaplapos topikba!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
norbert400
tag
Sziasztok!
Jelenleg rendelkezek egy ilyen konfiggal:
amd r7 260x
16gb ram
i3-4130Leginkább virtualizációra használom a gépet. 2-3 server 1-2 kliens felállásban, illetve programozok is, sqn manager stb.
Ezekközül inkább a virtualizáció közben szeret felrobbanni a processzor és nem a legsebesebb már mikor haladék a dolgokkal.
Mivel 1150 foglalatos az alaplapom így azon gondolkodtma hogy veszek egy i5-4690 vagy i7-4770 processzort.
Az alábbi két processzor elég lesz ahhoz, hogy zökkenőmentesen fusson minden vagy érdemesebb lenne haladni a korral?
Ha új konfigot vennék akkor prociból pl jönne egy ryzen 2700, 1700 vagy 1800x..viszont megmondom őszintén nem igazán akarok új gépre költeni.
De ha az alábbi két processzort se érdemes már megvenni mert egetverő különbség nem lenne akkor értelemszerűen új konfig.
köszönöm szépen a segitséget!
-
gerenda110
aktív tag
Hello. I7 7700km van, megerne e lecserelnem 2700x re?? Jatekra hasznalnam, 8mag 16 szal miatt gondolok ra. Nem vita inditonak szanom
Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
VirsLee
Topikgazda
válasz gerenda110 #81356 üzenetére
Egyelőre még nem.
-
gejala
őstag
válasz gerenda110 #81356 üzenetére
Egy húzott 7700K-val több fps-ed van, mint bármilyen AMD procival lenne. Pár évig még fölösleges költeni rá, utána meg lecseréled valami 6-8 magosra.
-
nagyúr
válasz gerenda110 #81360 üzenetére
Ha nem OC-zod és nem is fogod sose, akkor én kicserélném, ha tényleg 1:1-be menne.
OC nélkül a 2700X jobb proci, főleg hosszútávon (meg a platform is).[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
veterán
válasz Geresics #81348 üzenetére
Én más véleményen vagyok, a vázolt felhasználásra tök elég az a 10 éves gép ami haldoklik. Keresd meg mi a baja és csináld meg. Milyen gép pontosan? Ha 775-ös tömegével vannak nem tuning alaplapok 3-5 ezerért, erős 2 magos procik 2-3 ezerért, és még erősebb 4 magosak 5-10 ezerért. Ramot lehet bővíteni, ssd-t bármibe lehet tenni, nem költenék rá ennyit.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
gerenda110
aktív tag
válasz FollowTheORI #81361 üzenetére
Viszont ha esetleg valaki segitene akkor megprobalkoznek vele. De viszont ahoz meg lapot kell cserelnem mert b250im van
[ Szerkesztve ]
Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
Geresics
addikt
válasz rasotamas #81362 üzenetére
Sajnos alaplaphibás. Gondolhatod, hogy kicserélném az alaplapot normál esetben. De itt most a nyugdíjas anyámról van szó, aki finoman szólva is nehéz eset. Fejébe vette, hogy új kell, és ilyenkor ha fontos nekem a családi béke, meg az amúgy is fogyó agysejtjeim élettartama, akkor új lesz.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
DudeHUN
senior tag
válasz rasotamas #81365 üzenetére
Vagy rá költi a huszassal többet és van egy modern alpokon nyugvó garanciális, biztosan jó gépe. Aminél nyugodt lehet, hogy nem kell a rokonnak azon aggódnia, hogy a technológia korából adódóan macera lehet a vassal. Vannak rendes driverek, rendes support és évekig könnyen bővíthetö marad.
Gamer for Life
-
Geresics
addikt
válasz rasotamas #81365 üzenetére
Idegennek sem mondom egy használt dologra, hogy új, miért tenném meg ezt a tulajdon anyámmal?
Én tudom, hogy mi a jó, és költséghatékony megoldás. A saját i5-3570K-mat is használtan vettem (minden mást meg újan). De azt hiszem, a többi részt nem olvastad el.
Anno autóból nem engedtem, hogy megvegye az elsőt, aminek szép a színe, hanem pár hónapig keresgéltem neki jó állapotút (és letojtam a színét). Majdnem ki lettem tagadva már a végére! Köszönöm, én többé nem akarom meggyőzni a rokonságot, hogy amit ők kitaláltak, annál van jobb is. Inkább bólogatok, megcsinálom amit kitaláltak, és utána nyugodtan, mosolyogva hazamegyek. Jobb ez így mindenkinek...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
VirsLee
Topikgazda
válasz gerenda110 #81358 üzenetére
Ha így tudod cserélni, akkor én nem hagynám ki. Így jobban jársz hosszú távon az AMD-vel.
-
veterán
válasz Geresics #81367 üzenetére
Ja, jó ne haragudj, én egyáltalán nem úgy értettem, hogy vágd át édesanyádat.
Elég széles a skála nyugdíjas és nyugdíjas között, lehet a te anyukád egy frissen nyugdíjba ment számítástechnikában jártas irodai alkalmazott is meg egy 80 éves demens néni is. Akkor úgy mondom utóbbinak inkább azt csinálnám amire valójában szüksége van nem azt amit mond
Már el is felejtettem milyen jóban lenni az anyámmal és jót akarni neki.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz kolopele #81369 üzenetére
Ez is csak azt bizányítja, hogy alig ér valamit a Hyper Threading. Mármint a valódi maghoz képest. Igazán adhatnák már "ingyen" tehát minden prociban aktív lenne, és ténylegesen a fizikai magok száma határozná meg a teljesítményt. Pl az i3 lehetne 3 magos, az i5 5 magos az i7 meg 7 magos Vagy egyel több.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
i5-8400 jobb annyival, mint amennyivel drágább a ryzen 5 2600-nál?
Full hd játékra kell.
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
veterán
válasz Csaby25 #81372 üzenetére
Nem. Gyártási problémák miatt hiány lépett fel, ezért nagyon megdrágult. Előtte kb egy árban voltak. Minimálisan gyorsabb a 6 mag 6 szálas Intel játékokban, mert jobban van optimalizálva, de mivel az AMD 6 mag 12 szálas más területeken ez sokat számíthat.
-
kolopele
nagyúr
válasz rasotamas #81371 üzenetére
Azt eddig is tudtam hogy a fizikai magok többet számítanak, de a 4 mag 8 szálnak eddig volt némi előnye a 4 mag 4 szálasokkal szemben. Úgy tűnik a 6 fizikai mag viszont már abszolút elég ha a játékokat veszem alapul, még a magasabb órajel sem dob nagyon többet a latba (mondjuk én mindig azt mondtam hogy az órajel emelés csak hevítésre jó)
-
slett27
addikt
Lehet rossz helyen kérdezem. Tudnátok ajánlani CPU hűtőt 4790K-hoz ? Tuning nem lesz. Ha kérdezitek miért lett K-s véve, csak azért a +400MHz-ért. Itt a fórumon szeretnék használtat venni. Gyárit nélkülözni szeretném, full terhelésem tudom milyen lehet a hangja. Cooler Master RC-360 házba menne.
Thx.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz gerenda110 #81377 üzenetére
Thx. Körbenézek e téren.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #81369 üzenetére
kolopele + (#81371) rasotamas
Ez a videó nem igazán szerencsés, hisz GPU-limites legtöbb helyen, a procik pedig 40-70% között "lazsálnak".
Persze lehet a YT-on béna, hibás videókat találni, de nem érdemes ilyenekkel foglalkozni, ezekből konzekvenciákat levonni.
A HT pedig valamikor kevesebbet, valamikor nagyon sokat számít, pl. a BF sorozatban egy 4/8-as proci jobban teljesít, mint a fix 6 magos, de ezt már hónapokkal ezelőtt kiveséztük ugyanebben a topikban..."Az új I5 - ös széria nagyot szólt." - Valóban, hisz a játékok nagy részének még mindig simán elég a 6 szál.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz palfitom #81380 üzenetére
Igen, azt valóban látni, de ha egy 1070-1080 - as kártyát teszel melléjük mindjárt jobb lesz a helyzet. A másik meg ha az ember bekapcsolja a v-syncet (a g-syncet most hagyjuk) tökéletesen hozná mindkettő a stabil 60 fps - t ami single játékok esetében több mint elég. Én játszogatom a Battlefield single módját, és igazából csak azt vettem észre hogy jobban melegszik valamivel, ellenben nem igazán mászik 70-80% fölé. A 6 fizikai mag többet ér mint a 4 mag 8 szál, én azt látom újabban.
[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
válasz gerenda110 #81379 üzenetére
Annyira nem mentem bele. Zalman CNPS5X költséghatékony megoldás lett. Alapon hűtse le. A gyáritól jobb.
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Érdemes lenne lecserélni egy Core i5 4670K-s procit egy Core i7 4790K procira?
(Sajna csak ez a max, ami belemegy egy ASUS GRYPHON Z87-be.)
1080Ti mellé volna, az i7 talán jobban ki tudja hajtani a vidikarit.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
kelna91
senior tag
Üdv! A 8. generációs Core procik még érintettek a Spectre és hasonló sérülékenységek által? Vagyis a javítás belassítja őket?
-
core i7
addikt
válasz kelna91 #81386 üzenetére
Még a 9-edik generációsok is
Mivel Nehalem arch alapú az 1-9-genig és még Tiger lake ig Nehalem alapú is marad... Így Sapphire Rappids (ez lesz az Intel gyökeresen új architectúrája valamikor 2021 ben debütál) lesznek hardveresen is megoldva ezek a dolgok totálisan. Addig csak szoftveres + 1-2 sebezhetőséget oldottak meg 9-gen ben is hardveresen
Ezért is hívják első második harmadik.. kilencedik i3 i5 i7 generációnak mert az első gen Nehalemre épül
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Most nagy dilemmában vagyok. Adott egy i5 8400 CPU-m, alaplapot eladtam, és azon vagyok, hogy veszek egy z390 Maximus Gene lapot. De a mostani inteles vacakolás okán arra gondoltam, hogy lehet inkább AMD oldalra kellene áttérnem.
Kérdésem az, hogy a sima nem HT-s inteleket is érinti ez a teljesítménycsökkenés ? A jővőben további teljesítménycsökkenés is várható ?
Ryzen 5 2600 - Ryzen 7 2700 között gondolkodom. Ami a fő problémám, az az hogy AMD alá nincs rendes mATX alaplap. Vagy a m2 ssd hűtés van lespórolva, vagy az optikai kimenet. X470 meg végképpen nincsen mATX méretben, csak Biostar (pfejj). B450-el még kiegyezek, de abból egy fapados Aorous van csak
ITX meg azért nem jó, mert szeretnék majd 10G Lan kártyát rakni a lapba idővel, és az egy pcie ugye a VGA-nak kell.
A házamba meg nem megy bele más csak itx meg matx.
-
w44
csendes tag
Sziasztok!
ugy nagyjabol mi most a best buy processzor?
(lap nelkul, es lappal?) -
-
w44
csendes tag
válasz SECTORnooB #81397 üzenetére
koszi a tippeket, megolvasom!
-
kelna91
senior tag
válasz core i7 #81388 üzenetére
Na ezt jó tudni. Akkor egyelőre minden új procim AMD lesz. Viszont a laptop szegmensét nem ismerem az AMD-nek. Van olyan procijuk, ami az intel 7Yxx sorozathoz hasonló, és passzív/félpasszív hűtéssel elmegy?
solfilo: Igen, a professzorok mindig előkerülnek a cikkek alatt, ezért is jöttem inkább egyből ide.
-
kolopele
nagyúr
válasz SECTORnooB #81387 üzenetére
Skylake - től felfelé egyáltalán nem vészes a helyzet, viszont az AMD is érintett valamennyire:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel