Új hozzászólás Aktív témák

  • .Ishi.

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy irodai gépet szeretnék fejleszteni, és a következő a dilemmám. A legtöbb gép régi S775-ös alapú, ezeket javarészt kiszórjuk, és igyekszünk helyette minimum Ivy Bridge vagy Haswell alapú gépeket (főleg használt brand gépeket, HP, Dell, stb.) beszerezni helyettük.

    Viszont most adott egy munkatárs gépe, ami egy AM3+ alapú rendszer, jelenleg egy Athlon II X2 255-tel, 4GB DDR3 memóriával, egy Gigabyte GA-78LMT-S2P (rev 4.0) alaplapban. Minimális irodai használatra van, pár Chrome ablak, levelező kliens és a könyvelőprogram megy rajta állandóan.

    A kérdésem az, hogy ebben a platformban melyik CPU jelentene előrelépést, ehhez képest? Néztem az alaplap támogatottsági listáját [link], és innen keresném a következő előrelépést, szigorúan irodai használatra. (Gondolom egy FX-et felesleges lenne beletenni?) A másik kérdés pedig adja magát: ennek lenne egyáltalán értelme, ha a keret nagyon szűkös? Gondoltam arra is, hogy eladjuk a proci + alaplapot (memória marad), és az egészet áthelyezzük egy használt Ivy Bridge/Haswell alapra, de persze, ha nagy a keretbeli különbség, akkor maradnánk az első megoldásnál.

    Előre is köszönöm a tanácsokat! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák