Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz Gaberking #60299 üzenetére
Najó akkor egyelőre nem piszkálom.
Ezek csak sima eke egyszerű 2 vezetékes ventik, szóval nem is szabályozható alaplapról (Ugye? PWM nélkül nem okés)... Lehet kívülről rákötőm arra a tápra, ami tud 1.5-től 12 Voltig előaállítani kraftot manuálisan szabályozva
[ Szerkesztve ]
-
Gaberking
senior tag
válasz Grave_444 #60300 üzenetére
A +7 voltos tápfeszültséget úgy lehet elérni, hogy a ventilátor + vezetékét a sárga, míg a - vezetékét a piros érre kötjük. Így fog a venti 12-5= 7 voltot kapni.
A számítógéptápok nagy része a +5V-s ágat figyeli a szabályozásnál és vannak olyan tápok, amelyeknél megzavarhatja a szabályozást, ha a két + ágba kötjük a fogyasztót. -
Ren Hoek
veterán
válasz Grave_444 #60303 üzenetére
... de amúgy ha ezt a két db 2-pines ventit rákötöm a 4 pines alaplapi CHASSIS csatlakozóra, akkor ezzel a programmal nem tudnám szabályozni manuálisan PWM nélkül?
Mert akkor meg lenne oldva a probléma
Gyakorlatilag nem is kellene mennie a házventiknek, mert 33 fok stabilan és 300 RPM a Mugen II az i5-ön - már jóideje kihúzott házventikkel ... Max nyáron, vagy extrém használatnál kellene.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Grave_444 #60303 üzenetére
Na utolsó off: 5V-re kötöttem és silent mode! Apa-apa molex-et "megmolextálva" felcseréltem a PIN-eket, miután kiszedegettem a bajuszbegörbítéses módszerrel (basszus erre képesek 3-4000-ért eszközt eladni )
Kicsit ontopic is, ezt azért nem mertem volna 955 BE-vel megcsinálni... de az fx-8350-el sem, TDP-re ugyan az.
Nyáron úgy befűtötte a szobát, mindkét házventi csak okádta a meleglevegőt játék alatt...télen mondjuk a fűtőtest se ment nagyon az jó volt Főleg még ha 4 GHZ-re húztam is volna a 270X-hez...Végre emellett már aludni is lehet... )
Köszi mindenkinek a tippeket, és az i5-re tett javaslatokat még korábbról! Csak így tovább
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ren Hoek #60304 üzenetére
Végül is milyen deszkád/ventilátorod van (nincs frissítve profilodban a cuccok rész)?
Hát a 3. pin kellene a fordulatszám-visszajelzéshez.
Ha Y elosztóval melléteszel egy 3-4 pin-es ventit, akkor a 2pin-est is szabályozza, bár a a 3-4pin-es venti szerint.
Honnan szereztél 2pin-es szélkavarókat? Már vagy 1000éve nem volt a kezemben.Bazinga!
-
ooloo
őstag
Végre rászántam magam .... vettem egy GTX 960-as kártyát . Melyik processzor hajtja ki rendesen a kártyát , ha az alaplapi foglalat 1155 -ös ?
( Most egy i3 as van benne )Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Bogyó78 #60311 üzenetére
Hi!
+30K, nem hinném, hogy annyira megérné. Szinte semmi pluszt nem adna játékok alatt.
Bár ilyen hardverekkel gondolom nem a legolcsóbb konfig a célod, szóval akár egy I7 is nyugodtan mehet bele.
Talán ez a teszt segít dönteni: Devil's Canyon Review: Intel Core i7-4790K and i5-4690KBazinga!
-
Rovello
csendes tag
Sziasztok!
Én egy i5-4590 BOX prociban gondolkodom megéri-e esetleg +22 ezerrel többet adni egy i7-4770 OEM + Hűtő-s változatért ?? Csak játékhoz, mostaniakhoz illetve az ideiekhez!
-
Ashenvale86
tag
Sziasztok!
Elkezdtem fejleszteni a gépem. Lecseréltem a videokártyámat Sapphire r9 280-ra. Egy fx 6300-as hajtja, ami egy gigabyte GA 970A G3-as alaplapba van rakva.
Következőkben a processzorcserén gondolkozok. Elég lenne a mostani alaplap egy számottevően jobbnak? És ha igen, akkor milyen ajánlanátok? -
Grave_444
nagyúr
válasz Ashenvale86 #60321 üzenetére
Szerintem FX8xxxhez már gyenge a lap. Ez esetben érdemesebb Haswell I5-re váltani.
-
Askformore
senior tag
-
Grave_444
nagyúr
válasz Ashenvale86 #60324 üzenetére
AMD topikban kérdezz rá, menni biztos menne csak levenné az órajeleket úgy meg ratyi.
-
aProPeti87
aktív tag
Sziasztok , újra itt vagyok össze jött a pénzem csak kérdés milyet vegyek
Mostani proci + alaplap kombóm úgy néz ki sikerül elpasszolnom 25e ft ért , szal procira olyan 45-50 lapra olyan 15 ezer ft van .
Ebből szeretnék valami olyat ami kihajtaná az R9 280 asom .
Lehetőleg intelt mert most amd-m van és szeretném a másik oldalt is lepróbálni
És másik kérdés , hogy érdemes 1150 eseket nézni vagy még vannak jók 1155 közt is ami még jó pár évig elég lenne ?Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...
-
Grave_444
nagyúr
válasz aProPeti87 #60327 üzenetére
I5 4440 + neked megfelelő olcsó lap. Bármelyik lehet mellé.
-
Grave_444
nagyúr
válasz aProPeti87 #60330 üzenetére
Tök mindegy, keress olyat amin ezek megvannak és kész. Mindegyiken van ennyi szerintem. 4460 nem biztos hogy megy H81 lapban.
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni?
Irodai használatra szeretnék egy gépet lényeg, hogy olcsó legyen de garanciás.Amd Intel mindegy csak a lényeg keveset fogyasszon és minimum 2 magos eldöcögjön rajta a win 8.1. office és ilyesmi jah és legyen benne integrált videókártya nem kell, hogy erős legyen.válaszotok előre is köszönöm !
Üdv.:
Maarki
-
Grave_444
nagyúr
válasz Maarki #60333 üzenetére
Intel G1820 ~10k
Bármelyik H81 lap ~12k
Kingston 4GB 1333MHz ~11k
WD 500GB AAKX ~14k vagy használtan valami olcsóbb, kisebb.
BE QUIET! System Power 7 300W ~11k
Ház micro-atx ~5kÖsszesen kb 60-65k.
HDD helyett szerintem érdemes lenne 19-20k-ért Kingston HyperX Fury 120GB SSD-t venni, ha elég ennyi hely. Sokat dobna rajta.
-
törölt tag
Sziasztok ! Szerintetek melyik processzor érné meg jobban ?!
Intel Pentium G3258 - felhúzva majd 4 / 4.4 GHz ig !!
Intel Core i3 4160 !
1680 x 1050 felbontáshoz lenne , és egy 6970 társaságában ! ( Használat : főként játékra )
Köszönöm előre is a segítséget !
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
FM2+ba milyen procit érdemes venni játékra ? Integrált vga nem kell, van egy GTX750-em, az bőven elég nekem csak kéne egy erősebb proci mert az A4 6320 elég gyenge.
A 4 magos Atholnt néztem ki de állítólag a gyári hűtője nem bírja el, és hűtővel együtt kicsit sokallom érte a pénzt. Ez ügyben van valakinek tapasztalata ?
(Nem cserélek lapot, jelenleg csak arra van keretem hogy egy nagyobb procit vegyek)
This is the way
-
Askformore
senior tag
-
bandi0000
nagyúr
válasz Askformore #60342 üzenetére
valami 4 magos FX megteszi, bár ha később erősebbet akarsz lehet nem árt FX6XXX-est nézni
Xbox One: bandymnc
-
argento
újonc
válasz RaZroX #60341 üzenetére
Szia!
Nekem Athlon 760k van, de a gyári hűtés valóban nem az igazi. Én egy Cooler Master Hyper 103-al használom, tökéletesen lehűti, semmilyen túlmelegedési problémám nem volt vele.
Az Fm2+ sorozat nem túl bivalyerős, de ez egy elég jó CPU-nak számít közöttük. Ha Nvidia 750-el akarod használni azt símán elbírja (sokan GT 760-al vagy R9 270x-el használják, bár ott már van CPU limit,igaz ezek a CPU-k szépen húzhatóak), szerintem az ára sem túl vészes.
Vagy vegyél egy 750-k-t az még olcsóbb és az is szorzózármentes. Plusz hűtésben mindenképp gondolkodj (legalább egy 3-4 ezer ft értékben), mert a gyári hűtő egy rossz vicc.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok, van olyan, hogy egy alaplap nem tud kihasználni egy processzort?
-
Üdv urak!
Szeretném megkérdezni, hogy egy Asus Z97-A illetve egy Z97-PRO Gamer közt vacillálva milyen procit érdemes alájuk pakolni manapság? Minden más adott, a lap illetve a kicsi kocka kéne, hogy beleférjen újonnan 120 ezer jó magyar forintba. A két lap ára megegyezik 47 ezer jelenleg. 73 marad procira ezért egy i5 4690K a kiszemelt áldozat.
Megéri, vagy még gyűjtsön a kolega, tegyen hozzá pár ezrest?
[ Szerkesztve ]
CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
RaZroX
addikt
válasz argento #60345 üzenetére
860k-t nézegetem nagyon mert a tesztek szerint 2,2x jobb a 760k-nál dolláronként, illetve kisebb nanométeren gyártották. A dying Light-tal mindenképp szeretnék játszani illetve majd a GTA V-el is, magas grafikán szóval így kéne tervezni.
Arról tudni valamit hogy FM2 alá terveznek-e erős CPU-kat ? Mert mostanság hallottam hogy új processzorokat csiál az AMD fm2 alá amik elvileg "hű de erősek lesznek"
This is the way
-
bandi0000
nagyúr
válasz kocsisdavid5 #60346 üzenetére
mi az hogy nem tud kihasználni?
Olyan van, hogy nem támogat
És olyan van hogy nem elég a fázis ezért trottyol a proci, lásd AMDAskformore: Nézz valamit ph-n, FX4-es szériából szerintem, pl fx4300 az nem drága még újonnan sem
(#60347) czundermák: Tuning lesz? Mert ha igen, akkor jó választás a K-s proci, a lap meg hát olyan amilyen húzni biztos tudod benne, de ahhoz ugye jó hűtő is kell, viszont ha nem lesz tuning, akkor kár a drága Z-s lap és kár a K-s proci
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel