Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
joi29
őstag
Igen a lap kezeli a kiszemelt processzort de a játékok szempontjából
a proci alap órajele nem valami biztató.
Vagyis ha játszani szeretnél és kiszeretnéd használni a vga-t akkor
a procin mindenkép húzni kell min 2.8 GHz-re.
Ugyanis a játékok többsége ma még a gyors két magos procikat
kedvelik.
Igaz van már pár játék ami kihasználja a + 1-2 magot a fizika számolására,
de az a tendencia az hogy ott is előnyben vannak azok a procik amelyek
magasabb 2.5GHz + < órajelen dolgoznak. -
ko9
addikt
Háát énse venném bele azt a procit. Inkább vegyél egy E8500-at, és 2giga ramot még pluszba. Sokkal nagyobb gyorsulást érsz el a játékok terén, mivel ahogy előttem is mondották, nem nagyon használják ki a plusz 2 magot a játékok.
4mag csak fotószerkesztés/videószerkesztés-kódolás, meg ilyen helyeken éri meg átlagos felhasználóknak... Másra (egyelőre még) felesleges...[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
bartucc
addikt
q8200 órajele nagyon alacsony, nem igazán alkalmas játékra, csak nagyobb tuninggal. Inkább egy kétmagos E6600-ot(45nm) vagy ha tuningolnál, akkor egy E5300 is elég, és 3,2-3,4 között járatni.
Core 2-nél nem a Cache számít már 1Mb-nál, főleg nem 2Mb felett, hanem az órajel. Egy E5xxx/E6xxx is bőven elég lesz, csak gyors legyen.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
SLYM
veterán
utána néztem, ezek drágábbak mint a quadok, szóval felejtő. gondolni kell a jövőre is, kb 3 évig fogom ezt használni, akkor meg már minden kihasználja a 4 magot. esetleg a 2. kérdésre tudsz válaszolni, hogy az E4300 hűtője használható a quad procikkal, amik belemennek a lapomba? lehet, hogy hülye kérdés, de inkább felteszem, minthogy aztán mégse legyen jó rá
órajel. nemtudom mennyire engedi meg a lap a tuningot, sajnos le kellett cserélnem azt a lapot amivel még az E4300-at tuningoltam. azt 2700-ig sikerült felhúzni. felette nem volt stabil. ha a lap is engedi valszeg a Q8200 is elmegy 3000-en
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
Egyenlőre feleslegesnek tartom neked a Quadot, és a tuningjához sokkal jobb lap kell, ahhoz hogy abból 2,8-at ki tudj hozni(7*400), egy P45-ös lap kell. Egy E6600 tuning nélkül hozná ezt az eredményt. Valamint a gyári hűtője egy E4300-nak egy tuningolt Quadra édes kevés.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
SLYM
veterán
bízok a fejlesztőkbe. 1 év alatt kb el fognak terejedni a 4 magos alkalmazások. és én nem akarok 1 év múlva új procit venni
ja még valami. a 2 giga 800-as memóriámat tudja használni a proci? ugye ez csak 800-as. nem kell hozzá gyorsabb memória?
-
lajafix
addikt
Bízzál, de én nem tudom elképzelni, hogy ha 1 év múlva ugyanazon típusú alkalmazásokat fogom használni, akkor azok ma még nem de akkor már 4 magon futnak, teljesen kihajtva persze, mert <50%ért felesleges.
Valszeg elég a 800as RAM, az a lap ami 400on tud menni ismeri a 2x szorzót is.
Rock'n Roll
-
Jander
senior tag
Sziasztok!
Adott a régi konfigom: Gigabyte GA-P43-ES3G 775-ös alaplap, rajta egy E6400 c2d valamint 4x1Gb 667-es DDR2. Szeptemberben jön egy számomra kedves játék folytatása a Final Fantasy XIV, melynek a benchmark-ja épphogy megadta a low-setting pontokat
A VGA-m egy HD4890, ezt semmiképp sem cserélném, szóval gondoltam egy picit jobb CPU még elférne, gondolom ez lenne kevés a játéknak...
Mit ajánlotok egy E8400-ast vagy esetleg egy Q8400-ast. Egyáltalán miért vannak egy árban és még mindig teljesen drágák pedig jó pár éves CPU-k, ha jól emlékszem.
Teljes konfigot cserélni, és sokkal több pénzt kiadni ilyesmire nem áll módomban, kérlek ezt vegyétek figyelembe...
Előre is köszi a segítséget!
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
darál0w
Jómunkásember
-
Jander
senior tag
válasz darál0w #22469 üzenetére
Mintha olvastam volna valaki írta a megfelelő gamepod cikknél, hogy a benchmark használta mind a 4 magot, szóval bízom benne, hogy igen.
Tehát akkor érdemesebb és jobb is ha inkább a Q9-es szériában gondolkodom? Pl. Q9300-ast láttam 40 ropi környékén, az még belefér, a Q9400 már inkább 50 felé mozog, ahogy nézem, az most nem biztos, hogy beleférne...
-
Qru
MODERÁTOR
-
-
sharm
tag
Sziasztok! Most tervezek asztali gépet venni (laptopom van csak). A processzorral kezdeném, és nézegettem is őket, de nem igazán tudom melyiket érné meg megvennem. A keret rá úgy 50ezer huf, bár lehet kicsit több is, mivel külföldről szeretném majd hozatni. Játékok, valamint kép/video szerkesztés lenne a fő irány. Ha már itt tartunk, esetleg videokarit is ajánlhatna hozzá valaki, azt is hasonló árkategóriában
Valakinek javaslat? -
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Rakerestem direkt az "1080" stringre, hogy ne mondjatok azt lusta voltam keresni es bebofogni a kivansagomat
A lenyegi kerdes: Tesomnak szeretnek segiteni egy olyan minimal pc projekthez, ami akadasmentesen lejatsza az 1080p filmeket... legyen avc,vc1 kodolasu (erintetlen anyagok) vagy akar h264,x264 kodolassal ellatva
Azert minimal pc, mert azon kivul csak netre, levelezesre lesz hasznalva+ de lenyegeben film (szep fullhds nagy tvn)A lejatszast mpchc+dxva* komboval kepzeltem el... ehhez kene egy olyan proci akar intel akar amd vonalon, ami a lecet atugorja es ne kelljen huzni... tudom ez proci topik, de nyugodtan ajanlhattok melle videozsugat* (vagy embedded chipet ami gyorsit)
Kicsit mostansag lemaradtam az ujdonsagok teren(mindig jon valami ugye) es most aktualisan szeretnem tudni mi a legkolcseghatekonyabb cpu+gpu kombo
Nagyon szepen koszonom elore is az esetleges valaszt
Udv:
Ocsi.[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
ha csak játék menne, akkor azt mondanám, h AMD...báááár így is azt mondom
AM3+DDR3, és egyelőre egy 955BE. ha kevés lenne, akkor egyszerű szorzoemeléssel több lehet, mint elég
és ha egyszer kevésnek bizonyulna, akkor mehet bele egy 6 magos proci is....és nem horroráron, mint intelnél.
VGAt....hát nemtudom mit javasoljak neked
50 környékén HD5830...
(#22475) _ocsisajt hali. ár miatt AMD rendszert mondanám...proci meg athlon II x2 240-245.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
-
Jander
senior tag
válasz darál0w #22479 üzenetére
Rendben, köszönöm az ajánlást, most várom a válaszát az árral kapcsolatban aztán mehet a jöhet.
Mit gondoltok érdemes várni a játék megjelenéséig a vásárlással (szeptember 22.) vagy ezalatt a 2-2.5 hónap alatt nem fognak változni az árak?
-
sharm
tag
válasz darál0w #22477 üzenetére
Megnézem milyenek, bár inkább intel&nvidia párti vagyok
Régebben igaz sok amd processzorom volt, de videokártya az mindig nvidia, szóval nem nagyon ismerem az atikat. Régen nem nagyon voltak megbízhatók, nem tudom manapság mi ujság velük Q95xx processzorokat nézegettem egyébként, bár a fene tudja...Lenne mindenből 2 féle mint anno, és nem kellene annyit válogatni -
darál0w
Jómunkásember
a 775ös ág kihaloban...arra már nem nagyon terveznék...mellesleg a 955BE a Q9es széria szintjén van...szal rosszul nem járnál vele....fejleszthetőség szempontjábol meg mindenképpen az AM3as foglalattal járnál a legjobban.
-
_ocsisajt
őstag
válasz darál0w #22477 üzenetére
koszi!
Milyen vidikarit mondanal melle? vagy van olyan integralt megoldas ami esetleg 1utt melozik dxva ugyileg a tortenettel?
szerk: erre a lapra gondoltam... mivel van rajt hdmi egybol kimenet a tv-hez... meg hd3000 ami elvileg faszan dxva kompatibilis megsporolok egy videokarit, jo otlet?
[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
joi29
őstag
válasz _ocsisajt #22484 üzenetére
Ha nem léped túl a DXVA határt (40 Mbit/s) jó,
ha igen fújhatod mert a proci számol.
Igazából ha nem akartok külön kártyát akkor HD videózásra a 780G, 785G
és a 790GX-es lapok azok amelyek chipset-je tartalmaz UVD2-s egységet
és teljes mértékben megbirkózik minden, dxva-val gyorsítható anyaggal. -
Jander
senior tag
válasz darál0w #22481 üzenetére
A mostani C2D-mon egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro hűtő van, elég ez egy Q9300 / 400-nak? Semmi tuning nem lesz és a ház is viszonylag szépen van szellőztetve ventikkel.
(Alapállapotban most 32 fok körül mozog a cpu ezzel a ventikvel, bios által szabályozott alapfordulattal win alatt ez 1000 rpm de az alaplap is 'segít a hűtésben' használaton kívül leveszi a frekvenciáját és meg talán a feszkóját is. Persze ez mind szép és jó de játék közben más a helyzet, ezért kérdem.)
-
Jander
senior tag
válasz darál0w #22488 üzenetére
Húzás nélkül lesz mindenképp, már kinőttem a tuning időszakomból amúgy is inkább 360-on játszom, csak néha kénytelen vagyok visszatérni PC-re, ha mmo-zni támadna kedvem. Szerencsére elég ritkán van ilyen.
Megkaptam az árakat Gianni-tól, szerintetek megéri egy ötössel többet fizetni a 9400-asért? Jobban tetszik a 9300-as ára, még asszony is megdicsérne mennyit 'spóroltam'
-
GraphX
csendes tag
Sziasztok!
Az után érdeklődnék, hogy leginkább 2D-s grafikai szoftver használathoz, milyen processzort ajánlanátok fejlesztés gyanánt a konfigomba. Nem egy mai darab, de tudjátok.. ahogy jönnek ki az újabb szoftver verziók, egyre nagyobb a gépigényük.
Tehát alapvetően az a kérdés, hogy megéri-e egy kisebb órajelű 4magos proci, vagy inkább egy magasabb órajelű 2magos?
Leginkább ezeket a programokat használom: Photoshop, Indesign, Illustrator, Corel
A konfig:
Asus P5K
Intel C2D E6750
Ati HD 4890 1GB
6 GB DDR2-800 RAMElőre is köszönöm!
Szép napot![ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Jander #22489 üzenetére
hát figyelj...nem
nem éri meg...minimaltuninggal, alulfeszelve tudja a Q9300 a Q9400 orajelét...és ugye alulfeszes tuninghoz még ez a hűtő is elég.
másban meg nem különbözik a két proci csak 1 feles szorzoban...ha meg nem cél a tuning, akkor elég a Q9300...és gondolom ilyen minimaltuningtol azért nem riadsz vissza...
-
Jander
senior tag
válasz GraphX #22490 üzenetére
Nekem szinte teljesen ugyanez a mostani konfigom, picit régebbi a CPU-m illetve 'csak' 4Gb rammal dolgozom. Ugyanezen programok mellett gürizek, és azt kell mondjam hacsak nem játszol költsd inkább nyaralásra a pénzt. Ezek közül a programok közül egyik sem használja még csak félig se a procit. Talán nagyon ritka esetekben, valami irgalmatlan auto-vektorizálásnál az illustrator, de még csak egyszer akadtam bele ilyenbe az évek alatt. Ha a nagy file-ok szerkesztése okoz gondot, akkor inkább egy gyorsabb elérésű HDD-t és/vagy RAM-okat ajánlok.
-
Jander
senior tag
válasz darál0w #22491 üzenetére
Főleg amiatt hagytam abba anno a tuningot, mert hangosan mentek a hűtők, és most már nem cserélek félévente procit, szóval ki kell neki bírni pár évet velem Ha alapfeszültséggel bírja a 9400-as órajelét az baráti, bár szerintem erre is csak akkor állok rá, ha a játékban úgy látom szükség van rá. Köszi a rengeteg segítséget!
-
GraphX
csendes tag
Ami miatt aktuálissá vált a dolog, az konkrétan az Indesign. A PS kicsit más tészta, és ott előfordult már nem csak 70MB-os kép, hanem 700 is. elbírkózik vele... ott érthető ha nem pörög.
A tördelőprogramban (Indesign) kicsit más a szituáció. Bár vannak képek benne és szebben is jeleníti meg a prewiev nézetben, mint egy Quark mégsem képszerkesztő. Érthetően azért nagyobb a gépigénye a Quark-nál.
Ha végzek a jelenlegi munkámmal, akkor az első dolgom raidbe kötni két hdd-t, de azt gyanítom, hogy az erre nem lesz megoldás. Amikor már több 100 oldalnál mozgatok nagyobb grafikai elemeket, kicsit gyorsabb is lehetne, hogy jobban haladjak. Ezekben az esetekben nem tudom, hogy mennyire számítana a hdd. Hogy a grafikus kártya nem számít az fix. Memóriából elég lenne a 6GB, de lehet, hogy mondjuk a 800Mhz-es már nem korszerű. Szóval összeségében nem tudom mi fogja vissza.
Tudom, lehetne állítgatni a megjelenítés minőségét stb., de inkább adnék neki egy kis kraftot még. Kérdés, hogy mi segítene?
Van konkrétan valakinek Indesign-os tapsztalata?Köszönöm szépen az eddigi tanácsokat!
Szép napot![ Szerkesztve ]
-
brunzwik
csendes tag
Sziasztok
Konfig csere elött állok az alábbi szobajöhető procik közül szeretnék választani
Intel E6500
vagy
Athlon II x2 250Alaplap mindkettőnél Gygabite
Videokártya :HD4670 1GbA gépet főleg játékra (repülőszimulátor, sok textura megjelenités), használnám.
Szerintetek melyik procit vegyem.
A számítógépem megver sakkban,de kick-box-ban én vagyok a jobb
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel