Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz degec #10511 üzenetére

    -Core i7 eleinte biztos nagyon drága lesz, másrészt nem is biztos, hogy lehet majd húzni őket (bővebben). (Sajnos mivel piacvezető az Intel simán megteheti most. Viszont így könnyebben vissza jöhet az AMD, de ez más kérdés. :) ) Ennek hatására a gyorsabb procik biztos aránytalanul drágábbak lesznek, mint az alacsonyabb órajelűek, elvégre a gamer gépekhez kellenek a legütősebb procik (desktop felhasználás esetére gondolok). Mivel nem konvertálsz orrba-szájba és két év múlva még nem lesz annyira elterjedt a 4 magos procik (játékokra gondolok) többszálas (4 vagy több) felhasználása ezért sztem egy kétmagos 45nm-es C2D elég lenne. E8200, spórolunk ha már tuning van. :) Vmi jó hűtőt rá, CM Hyper TX2 vagy AC Freezer 7PRO bőven elég két magra 4GHz-nél is és 5k alatt vannak bőven.

    -P45 DQ6 lap, ragyogó választás, jól húzható benne az E8xxx széria (is), PCI-E 2.0 is van ugye (bár ennek még nem sok hasznát veszik az átlag júzerek még). Memó kezelése is jobb mint a P35-é.

    -HD4850 vagy HD4870. Előbbiből kerüld a ref hűtősőket, dupla slotos megoldást keress. Vagy Sapphire Toxic edition-ját (gyárilag VF900 van rajta).
    1GB-os megoldás felesleges, mert 512 MB elég ma még (ha nem ultra nagy felbontáson játszol). Mire meg kevés lesz az 512MB addigra meg úgy is a gpu lesz a gyenge pont, szóval felesleges sztem az 1GB, főleg hogy alapból gyors GDDR5-ös ramok vannak rajta és nem is lép fel memory leak bug, mint a G9x-es nV kariknál.

    -Memóból elég sztem a ddr2. Ha marad az XP elég a 2GB ha nem befér 4GB a Vista nagyobb hw igyénye miatt (viszont akkor 64bit-es kell ugye). DDR2 1066-os modul pl CSX bőven elég sztem vagy Kingmax 1066, azt szeretik a Giga lapok, általában gond nélkül mennek 1200 MHz-et CL5-ben. A mostani DDR3-as memók még nem annyival gyorsabbak mint amennyivel drágábbak (ja meg persze a DDR3-as lapok is drágábbak még). Szvsz még nem éri meg átváltani. (Pont panszkodott itt vki az egyik fórumban, hogy DDR3-ra váltott és nem gyorsult a rendszere Everest ben. De legalább marha sokba került a váltás. :D)

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák