Új hozzászólás Aktív témák

  • Varshi

    aktív tag

    T. Epzon!

    Mivel nagy hozzáértője vagy a dolgoknak, Epson L-széria kapcsán feltennék pár kérdést, mert nem igen tudok dönteni.

    Előzmény: "irodai teljesítményű" HP tintasugaras (Officejet L7580) és kis otthoni HP tintasugaras (F2490) után majdnem a lézerek felé indultam, mert sok szívás volt ezzel a kettővel tinta-fronton. A nagy nyomtató bírta a sok nyomatot, gyors is volt, de az utántöltött/utángyártott tinták kinyírták a Y/B fejet (a másodikat szinte 2-3 hónap alatt), eredetivel viszont vérforraló, ahogy csak a bekapcsoláskori "öntesztek" kifogyasztják 1-2 hónap alatt a HP88-as patronokat.
    A kicsi HP "fej+patron egyben" kialakítása már hülyebiztos, bármikor rutinosan utántöltöm, vagy ha már nem lehet, akkor kuka, viszont ennek a nyomtatónak a nyomtatási sebessége már kevés.
    /Ezeket azért írom le, hogy lássuk, mihez hasonlítok, ill. mik az elvárások./

    Szeretném a kis HP fenntartását (még mindig kitart az 1000 Ft-os ezPrint u.gy. tintapalack :-) a nagy HP teljesítményével kombinálni. Kis fenntartásokkal. És alacsony zajjal, ha lehet.

    Kérdés: Vajon elég gyors lesz nekem az L300/350/550? Miként tudom összehasonlítani a sebességeket így láttatlanban? Mert az adatlapok 33, ill. 9 oldalas megadott adatait nehezen tudom értelmezni, óriási a különbség. Nincs a neten valami "szabvány tesztoldal", amit otthon mindenki ~1 perc alatt egy stopperrel megmérhetne?

    A másik, ami zavar: a kimeneti tálca 30 lap?? Még a legnagyobbnál is. Ez valami vicc, vagy csak közelítő érték? Én szeretném a 60-80 oldalas anyagokat egyben kinyomtatni, a "külön-szedegetem-huszanként" életérzést meghagynám a 10 000 Ft-os nyomtatóknak, ha 10-szer annyiért belevágok egy 550-esbe.

    Mi a tapasztalat a felülről adagolt papírokkal? Az én fejemben az élt, hogy a "nagyfiús megoldás" a zárt, alulról adagolós fekvő tálca, ehhez szoktam a nagyteljesítményű gépeknél. Nem jelent sok bejutó port ez a megoldás? Vagy minden használat után ürítsem ki és csukjam be?

    Köszönöm a válaszokat előre is;
    Varshi

Új hozzászólás Aktív témák