Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Hyacinto #16205 üzenetére

    Jó kis nyomtató az Epson Pro WF-C5790DWF, de nézd meg mennyibe kerül fenntartani! Kb. ugyanannyiba, mint egy bérelt színes lézerernyomtatót, csak utóbbinak sokkal több előnye van.

    Az Epsonba a 3000 oldalas tinta, Epson T944x 15k + 3*17k, azaz 66.000 Ft, tehát 22 Ft/oldal. És ezalatt a sovány ISO/IEC 24711, 24712 metódust kell érteni, amitől a gyakorlat ilyen fénymásolós helyeken elég erősen el szokott térni.
    A lézernél sokszor csak oldalszámot számítanak, a festék fogyást nem szokás figyelembe venni.

    Az 5000 oldlaas tinta szett ára 100k fölött van, így az se megy 20 Ft alá oldalanként a költség.

    Most is tart a szokásos őszi Epson Roadshow, még pár megyeszékhelyen előfordulnak, ilyen helyen meg lehet nézni pár nyomtatót. Bár őszintén szólva, soha annyi bullshitet nem hallottam, mint az Epson roadshowkon. Iszonyatmód felnagyítanak minden technológiai ELTÉRÉST, mintha az valami óriási előrelépés lenne, pedig csak működési különbség, a maga hátányaival. A hátrányokról meg baromira hallgatnak, vagy összefüggéstelenül belekevernek egy másik gépet, aminél nincs az adott hiányosság viszont abból eredeően tucatnyi más hiba előjön.

    Az üzemeltetés költségeken talán egy kedvező áron üzemeltethető mono lézerrel lehetne faragni, ha sok mono nyomtatni / másolni való munka van.

Új hozzászólás Aktív témák