Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #50150 üzenetére
a bajom az, hogy így már nagyon elszállunk árban. vagy egy kraftosabb cpu kerül bele, i7 3630qm és akkor m2000 vga megy mellé, vagy pedig kraftos vga, egy m4000 de akkor i5 3360m fér be mellé. így is 460-at fog súrolni. az ssd-ből nem engedek.
Tothgera30:
köszi! és vga? ssd-t is kéne hozzácsapni. a laptopszalont nézegetem, mert ott 4 év gari jár most rájuk, ami elég király.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
Csarlee
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Karácsonyig.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200e Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Elsősorban Linux-al használnám, Win csak virtualizáva viszont kellene, hogy egy Photoshop-ot is elbírjon virtualizált Win7-en. Egyébként főleg böngészés, filmek HDMI-n TV-re kötve
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem érdekes.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Mindkettő de inkább a minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Igen, de inkább utólag. Nem ismerem az SSD cache-es megoldásokat de ha jól láttam azok általában Win8-al vannak együtt...
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Matt 12-14"
(8) Notebook tömege?
A hordozhatóság fontos ugyan de nem minden áron.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélkül
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
SSD inkább utólag, vinyó 500 GB max, RAM 4 GB minimum, optikai meghajtó nem lényeg.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI out mindenképpen kellene.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
A már említett Photoshop virtualizált Win alatt.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nincs még ilyen, IBM, Dell, Asus és Samsung ami szóba jöhet. Fontos, hogy a gariztatása ne legyen túl komplikált.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Használtban csak akkor ha egyértelműen gariztatható és legalább 2 év garancia van.Szóval ennyi, előre is köszönöm!
Csarlee[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #50159 üzenetére
nem elég, 7570-re gondoltam, de fentebb írták, hogy az sem túl combos. 3D tervezést szépen kéne vigyen a gép. autoCAD, és hasonlók, akár párhuzamosan is.
ssd van benne igen, ha a laptopszalonnál raktam össze, de ott az általad linkelt típus nincs sajnos, és az összes többi boltból hiányzik a bővítés opció...
a rog gép az felejtős erre a felhasználásra most. egy ilyen formavilágú elitebook a cél, csak a belsej/ára még függő kérdés.
-
csirkepokk
tag
Ebben tudna esetleg segíteni valaki? [link]
-
Tikakukac
titán
válasz csirkepokk #50162 üzenetére
Toshit ne, mert ne, hidd el. Dell jobb, amennyiben kell a 17" és i7 akkor kb. ennyi van, ha nem, akkor ilyenbe csapnék bele, egész korrekt anyag, és a belseje is jobban fekszik multis játékokra.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
runner 125
nagyúr
válasz hoffman_ #50152 üzenetére
E6430 teljesítménye nem elég? Nem sokkal marad el a linkelt Elitebook-tól, viszont sokkal olcsóbb, és ugyanaz a kategória / minőség, 3 év helyszíni garral.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz csirkepokk #50162 üzenetére
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Csarlee
tag
válasz runner 125 #50157 üzenetére
Köszi!
Megsasolom.... -
Tothgera30
Ármester
válasz hoffman_ #50160 üzenetére
Én használt gép felé orientáltalak volna, konkrétan ezt a 8460p-t néztem, pusztán a VGA kevéske. SSD-t később is vehetsz bele, ha jóval olcsóbb nélküle, azt külön vegyél szerintem, vagy HHD-t, ha fontos az ODD mint nekem.
#50164 runner 125: HD4000 kevés oda.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
csirkepokk
tag
válasz runner 125 #50166 üzenetére
Találtam ezt,[3737] ez a Dell 17"-os, és nagyobb a Vga is, de műanyag.
Esetleg van tapasztalat arról, hogy a fémházas jobb lenne?
Vagy vállalható műanyag kasznival ez? -
Tikakukac
titán
válasz csirkepokk #50165 üzenetére
Nem feltétlen sokkal erősebb, én szívtam ki már rendesen. Amire meg akarod, inkább proci kell, az meg nem túl kraftos az U-s részlegnél.
Amennyivel erősebb a VGA a 17"-ban annyival nagyobb a felbontás, ne feledd.
Műanyagnak meg műanyag eléggé, nézd meg, minden 2. boltban van kirakva vagy 20-30 gép, köztük ezek is.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
titko
tag
Sziasztok!
A fiam (11 éves) karácsonyra notebookot szeretne.
A keret 150 000 Ft lenne.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karácsonyra
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150 000 Ft de nagy duzzogva emelhető
(3) Felhasználási kör? 90 % játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Hát szereti a lövöldözős játékokat (COD MOHA) illetve Assasins Creed
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem tudom, ha a keretbe belefér, de nem életszükséglet
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15 coll
(8) Notebook tömege?
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? szeretném vele, akár plusz pénzért is w8
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?min 500 Gb
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? játékok max
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) még nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? lehet használt is igazolt garival
Köszi a segítséget -
brumi1024
veterán
válasz Tikakukac #50142 üzenetére
Hát szerintem a Sonynál meg a Panasonicnál azt fogják mondani, hogy tessék hanyagolni azokat a kamerákat, évek óta nem használunk FireWire-t. Amúgy te melyik gépen is próbáltad a Thunderbolt-FireWire adaptert, hogy ilyen biztosan állítod, hogy az nem fog működni? A 2011 late Macbook Pro-val lett bejelentve, és azóta nem sok gépen található meg ez a csatlakozó. Ugyanis én erről beszélek, ezzel valószínűleg működne a kamera, tekintve hogy az egyetlen különbség a leadott teljesítményben lesz. Az, hogy neked az USB-FW adapter nem működött egy dolog, de semmi köze nincs az állításomhoz.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz runner 125 #50164 üzenetére
szimpi, de a hd4000 nagyon karcsú, ez a bajom a legtöbbnél, hogy nagyon sok van dedikált vga nélkül.
Tothgera30:
használt nem játszik most semmiképp, mindenképp kell új számla.
-
hoffman_
nagyúr
válasz btudos #50176 üzenetére
oh, elsiklottam felette a szerkesztés miatt, bocsi ezt néztem már én is, az m2000 miatt véltem egyedül karcsúnak, de azért azt hiszem, hogy be fogjuk érni azzal is, nem olyan rossz az. bár az ssd-vel és rammal már ez is 450, de hát ez ennyi, nincs mese. köszi!
mod:
megfontolom, köszi! és mennyiből tart azt berakni, otthon be tudom? inkább hivatalos hely kéne, ahol berakják, nem nagyon tudok most maszekban mozogni, mert minden céges. nem durrantja el az a garanciát?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #50174 üzenetére
Nyilván ezt mondaná minden cég, ez az üzlet
Biztos vagyok benne. Ezt arra alapozom, hogy onnantól kezdve, hogy bármire konvertálod, ezek a beépített spéci funkciók (folyamatos rögzítés x fps mellett istentudja milyen követéssel) nem fognak menni, senkinél sem ment, nyugi, én 3 éve birtoklom őket és végigjártam már a világ összes fórumát és tesztjét meg emberét kábelekkel meg amit akarsz. Nyilván működne tökösen TB-FW adapterrel ugyanúgy, mint minden máson. Rosszul. Vagy újraírsz mindent ami nem tetszik neki, és veszel a világon 18 darabból álló notebookjaiból egyet átalakítóval Nyilván
-
dupladé.
csendes tag
sziasztok,
egy ismerősöm szeretne laptopot venni PS, illustrator, indesign, dreamweaver és webfejlesztés a cél.
Acer Aspire 5745G-t nézett ki használtan:Processzor: Intel i7 Q740 (4mag 8szál) 1,73-2,93 Ghz 6Mb Intel Smart Cache
VGA: Nvidia GeForce GT 420M (2Gb dedikált, 3757Mb max)
RAM: 4Gb 1333Mhz DDR3 (2x2Gb- maximális bővíthetőség 4x4Gb)
HDD: 750 Gb 7500 RPM!
Kijelző: 15,6" 1366x768130 mátyás lenne a gép, szerintetek jó vétel? én inkább asztalihoz tudok hozzászólni ezért kérdezlek titeket.
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #50180 üzenetére
Hát, legközelebb karácsonykor mondok típusszámot, annál hamarabb nem hagyom el Pestet
Az egyik Pana GS nemtudommennyi. A másik pedig egy Sony minidvd-s azt meg főleg nem vágom fejből, évente 4-szer dolgoznak meg magukért, főleg nyáron, új kamot meg akkor veszek ha ezeket eltöröm, az meg eddig nem sikerültMiniFW van a kamon, ebből csináltam már sima FW-t, akkor dugtam ezt USB-re konverterrel, vagy egyből kicsiFW usb-re, ugyanez express carddal noitban, és asztaliban is. Egészen amíg nem változtatsz az fw bemeneten, tehát max méretben konvertelsz mini-sima semmi gond, megy. Ha igen, akkor bukó, mindegy mibe és hogy és milyen extra szoftverre kötöd.
Amúgy javaslom olvass utána a csodaport az a legtöbb esetben jó adapterrel, de ilyen esetekben driver hiba van/lesz. Hangkártyákkal más kamerákkal és egyéb egzotikus kütyük is megbolondulnak. Ez nem csoda, ez ilyen, ha kiforgatod a netet sem leszek előrébb, én már kiszoptam az utat elhiheted.
dupladé.: Bontasd ki az alaplapot és rakd be egy jó gépbe. Vagy vegyél egy jót kapásból. Ha töltöd a topik összefoglalót máris egyszerűbb lesz nekünk.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Tikakukac #50186 üzenetére
USB eleve nem működhet, nem támogatja a váltakozó bitsűrűséget, így folyamatos videóátvitelre alkalmatlan, tehát teljesen mindegy, hogy mire konvertálod a vezérlő mögötte USB lesz. Pont ez a más a Thunderbolton, ugyanis ez támogatja a váltakozó bitsűrűséget (nem USB alapú, hanem mini DisplayPort), tehát az elvi része már meg is van. A gyakorlatban pedig akárhány kérdést láttam(1, 2), mindenhol megoldották ezt a problémát (mondjuk a nagy részét Mac-en kérdezték, Win-en nem próbáltam), nincs ebben semmi mágia, a Sony féle i.Link is csak egy sima Apple által megtervezett FireWire, az adatátviteli protokol pedig DV.
-
kezdő
senior tag
Lenovo Z510-ben van billentyűzet világítás?
Mysoft az összes modellhez írja, edigital, laptopszalon egyikhez se......
-
405
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Lenovo IdeaPad G500 59-390528 -ról?
Madaras tescoban 120eFt. i3 3110m,Hd 8570m.
Nekem olyan kellene legalább ,mint anno a G580 i3,Gt635-el volt.
Esetleg valami másik gép?Okos ember a más kárán tanul .....
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #50187 üzenetére
USB eleve nem működhet, nem támogatja a váltakozó bitsűrűséget, így folyamatos videóátvitelre alkalmatlan
Mondom, ne taposd túl szélesre, mert komolyabban benne vagyok, mint hinnéd. Nagyon is megy a folyamatos átvitel, ha akarod akkor otthonról bejelentkezek neked usb kábellel webcamként Ez olyan, mint a villanyszerelés. Van az elmélet és van a gyakorlat. A kettő, ha nem is kéne neki, de olykor ellent mond. Én már le is tettem róla, hogy megértsem.
Az a Thunderbolt baja, hogy emiatt én nem veszek gépet, és szerintem más értelmes ember sem, ha 2k-ért van express card fw-vel, kötöd rá és viszlát, vagy a gépbe egy kari PCI-ba és csőő.Én tonnaszám olvastam anno (is) a hangkari bugokat, ugrást, és hozzám hasonlóan megcsúszós sávokat stb. keress jobban, ömleni fognak a nem megoldott fákkolós kérdések, aminek a vége általában az, hogy utólag kendácsoltak FW portot és örvendeztek
kezdő: Mysoft elkúrta, mert nincs bennük. Legalábbis én pár órája nyomkodtam ugyanazt a modellszámú és kódú i7-es verziót ami szerintük backlites, és hát nem backlites, ez tuti. Szerintem elszúrták.
[ Szerkesztve ]
-
madexx
tag
Sziasztok!
E két laptop között vacilálok: hp1 és hp2.
Elolvastam az első hsz-t, bár itt két laptop közül kellene választani, azért mégis leírom hogy mire kellene, hátha tudtok valami jobbat ajánlani.
Szóval Karácsonyig kellene, ebben az árkategóriában, egy 18 éves lánynak. Játékra (Sims3, bár gondolom ez nem okoz gondot egyiknek sem), valamint netezésre kellene, valamint tv-re kötve full hd-s filmezésre. Minőség és teljesítmény is fontos, no meg persze az ár/érték arány. Ezért is választottam AMD-t, nekem az asusomban az szolgál, jó áron lehet őket beszerezni és bírják is a strapát szerintem, maximálisan meg vagyok velük elégedve. SSD-t egyelőre nem. Kijelző mérete: 15.6", felbontása a hd bőven elég. Tömege: nagyrészt asztalon lesz: mindegy, bár ne legyen tömör acél . Mivel az oprendszer nélküli laptopok olcsóbbak, ezért előnyben részesítem azokat. Teljesítménnyel kapcsolatos számokat a fenti 2 laptoppal hasonlókat szeretnék. Új gépet szeretnék mindenképp.
Köszönettel: madexU11+ / bnet Bocskay#2256 - OW
-
belovary
senior tag
válasz btudos #50144 üzenetére
Köszi!
Nézegetem... Ez a Dell Precision nem is rossz, csak sehol sem találok ahol meg lehetne vásárolni...
m4800-nál amit belinkeltél ott 500 ezer Ft alatt van, de digiprim oldalán meg milla felett... Így most nem tudom, mi is a valós összeg.
Az nVidia Quadro K1100M az nem egy erős kártya nem? Nem is hallottam róla... igaz, ez nem jelent semmit... -
btudos
nagyúr
válasz belovary #50193 üzenetére
Kaptál GPU táblázatot is, ott nagyjából be tudod lőni mire képes a K1100M.
Azért adtam azt a linket, mert azt mondtad jó a használt is, vagyis nem ragaszkodsz a számlához. Tőle akár új gépet is vehetsz, korrekt, megbízható eladó, én nem fordulnék bolthoz, ha az áfás számla nem létszükséglet.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
-
btudos
nagyúr
válasz belovary #50195 üzenetére
Mihez képest? GT750M szintjén van majdnem nyers teljesítményben, az azért minden, csak nem gyenge.
Igazából azért nem számít itt a számla, mert service tag alapján megy a garanciáztatás, ráadásul házhoz megy a szervizes, ha felhívod Őket.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
brumi1024
veterán
válasz Tikakukac #50191 üzenetére
"Mondom, ne taposd túl szélesre, mert komolyabban benne vagyok, mint hinnéd. Nagyon is megy a folyamatos átvitel, ha akarod akkor otthonról bejelentkezek neked usb kábellel webcamként"
Oké, nem fogalmaztam érthetően, nem támogatja a folyamatos (jó minőségű) videóátvitelt kazettáról. [link]
"Ez olyan, mint a villanyszerelés. Van az elmélet és van a gyakorlat. A kettő, ha nem is kéne neki, de olykor ellent mond. Én már le is tettem róla, hogy megértsem."
Továbbra sem hiszek a mágiában, bocsi. Ha nincs rá magyarázat akkor valószínűleg a rendszerünk hiányos valamiben, azt pedig mi alakítjuk.
"Az a Thunderbolt baja, hogy emiatt én nem veszek gépet, és szerintem más értelmes ember sem, ha 2k-ért van express card fw-vel, kötöd rá és viszlát, vagy a gépbe egy kari PCI-ba és csőő."
Aztán azt megnézem, hogy kötsz sorba 6 darab 1440p-s monitort az express cardodról(amiken ráadásul van 3 USB, egy gigabites ethernet, egy FireWire 800)... Ja tudom sehogy. Az eredeti állításom, hogy ha már van, akkor azzal szinte minden megoldható, és ezt tartom is.
" Én tonnaszám olvastam anno (is) a hangkari bugokat, ugrást, és hozzám hasonlóan megcsúszós sávokat stb. keress jobban, ömleni fognak a nem megoldott fákkolós kérdések, aminek a vége általában az, hogy utólag kendácsoltak FW portot és örvendeztek "
Megint csak ugyanez: USB-FW rossz; FW-TB valószínűleg jó, de neked nincs tapasztalatod róla, szóval nem leírni előre, mert te már "mindent" láttál. Nem, nem láttál.
[ Szerkesztve ]
-
Sayer
csendes tag
Sziasztok!
Tudom hogy nem ide tartozik, de nem találtam hozzá megfelelő topicot.(vagy csak szerencsétlen vagyok)
Az lenne a kérdésem, hogy van egy ilyen hűtőm: [link] és ebbe szeretnék egy nagyobb ventit venni, vagy még 1-et. Esetleg ez megoldható-e és ha igen akkor hol tudok venni? Előre is köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest