Új hozzászólás Aktív témák

  • Maddoxtomi

    tag

    Végül egy Fujitsu Lifebook A532-es gépet vettem, egészen pontosan: ezt

    Írok nektek egy kis "helyzetjelentést" , akit nem izgat, legfeljebb nem olvassa el.:

    Hardver: Az új generációs proci piszok gyors, a HD4000 remekül teljesít, akinek nincsen szüksége fullos grafikára annak csak ajánlani tudom, mivel szinte minden játékot elvisz élvezhető, akadásmentes szinten.
    Összeszerelés: Az egész gép műanyag, de a jobb fajta. Bár ettől függetlenül nem fogom olyan magabiztosan rádobni az asztalra mint a Dell XPS -emet anno. A webkamerát szegélyező részt kivéve mindenhol matt a gép, az ujjlenyomatokat nem gyűjti, szépen néz ki.
    A zsanérok nem tűnnek olyan elpusztíthatatlannak mint a Dellen, de attól még stabilak
    Kijelző: Eszméletlen szép, matt kijelző van a gépben. Előre, hátra hajtva viszonylag hamar torzulnak a színek, de nem jobban mint bármely más, hasonló árkategóriás gépnél.
    Billentyűzet: Szigetes, remekül használható, kis furcsaság (Én legalábbis még nem láttam ilyet), hogy a numerikus részen a "Num Lock" helyén egy Tab billentyű kapott helyet. A használatra visszatérve, valamivel erőteljesebben kell lenyomni a gombokat mint ahogy azt az eddigi gépeimnél megszoktam, de ez is csak megszokás kérdése. A billentyűzet alátámasztása jól meg van oldva, sehol nem horpad látványosan. Leggyengébb pontja az Entertől jobbra, az Enter és a Numerikus rész között van, de az sem vészes.
    TouchPad: Ez a része a gépnek egy kisebb csalódás, mivel: kicsi, a nyomógombok rettenetesen kattognak, valamint nem sima a felülete, hanem pontozott, ami miatt (Nekem), kényelmetlen a használata. Valamint a gyári DVD-n nincsen hozzá driver, így nem érzékel csak 1 ujjat egyszerre. (Ez nyilván könnyedén orvosolható, de ha már kap a géphez az ember driver DVD-t, akkor elvárja hogy minden rajta legyen.)
    Hangszórók: 50% alatt szépen, tisztán szólnak, viszont innen hangosítva torzulnak a hangok, arról nem beszélve, hogy a mély hangok szinte 100%-ban hiányoznak. Az előző gépemben JBL 2.1 es hangrendszer volt, azzal össze sem hasonlítható.
    Egyéb: A csatlakozók és állapotjelző ledek remekül vannak elhelyezve a gépen, és van belőlük bőven. (Ezt nem részletezem a fenti linkre kattintva mindenki elolvashatja.)
    Összegzés: Nem csalódtam a gépben, 150ezer forintért, korrekt kis notebook. Akinek nem fontos a matt kijelző, az jóval erősebb gépet is kap ennyiért, viszont aki matt kijelzős gépet keres annak csak ajánlani tudom, nem fog csalódni.

    Utólag szeretném megköszönni mindenkinek aki segített nekem a gép kiválasztásában!

Új hozzászólás Aktív témák