Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz dethroner #108510 üzenetére

    Olvasva a fórumot, részben egyet kell veled értsek. Az a gond, hogy a legtöbb felhasználó, aki itt laptopot ajánl, szervizben, vagy valamilyen hasonló helyen dolgozik, így nap mint nap rengeteg hibás, alsókategóriás laptopot lát. Arányaiban ezekből a gépekből fogy a legtöbb, így számszerűsítve sokkal több hibás alsókategóriás géppel találkozik egy szervizben dolgozó ember, mint ahány közép-felsőkategóriással.

    Ezért van az, hogy már csömörük van ezektől. Viszont ez némiképp torzítja a szubjektív megítélésüket a hibaarányról. Sokkal kevésbé rossz a helyzet, mint ahogy itt sokszor elhangzik. Én laptopokkal vagyok körülvéve, közöttük sok a vásári 80-100 ezer Ft-os is, de a szervizelés messze áll tőlem, egészen mással foglalkozom.

    Elmondhatom, hogy korántsem olyan rosszak ezek a gépek. Igaz, hogy gyengébb minőségű műanyagból készültek, de ezekkel az ember ösztönösen gyengédebben bánik, és ha összevetem a saját felsőkategóriás gépeimmel, akkor nem mondhatom azt, hogy az enyéim tovább bírják. Ehhez hozzátársul az, hogy többet vannak úton a gépeim, mint stabil helyzetben, de aki alsókategóriás gépet vásárol, az biztos, hogy nem hordozgatja ilyen gyakorisággal, ezért fogják annyi ideig bírni, mint az én felsőkategóriás gépeim. Egyáltalán nem igaz az, hogy ezeknek az alsókategóriás gépeknek 2-3 év a maximális élettartamuk.

    Azt kell eldönteni, hogy az a fontosabb, hogy egy szerkezetileg stabil és strapabíró laptopot szeretnél, vagy egy erősebb hardverrel rendelkezőt, amelyen gyorsabban tudod végezni a munkádat, vagy azt, amire vásárolod. Szerintem akinek kevés pénze van erre a célra, annak érdemesebb az erősebb hardvert választania, mert azzal boldogabb lesz, mint a lassabb, ámde szerkezetileg jobban megépített géppel. Arról nem is beszélve, hogy tovább is fogja tudni használni, később avul el a hardver. És most hagyjuk azt, hogy ezeknek 2-3 év a maximális élettartamuk, mert ez egyszerűen nem igaz. Annyi, hogy jobban oda kell figyelnie a hordozgatás, képernyő fel- és lehajtása során.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák