Új hozzászólás Aktív témák

  • C^^

    őstag

    Sziasztok!

    Lenne pár elméleti kérdésem, főleg takarékosság/hatékonyság kapcsán.
    Adott egy 40nm-es viszonylag új építésű lakás, 1 nappali (~25nm) + 1 háló (~10nm), mindkét helyen 1-1 inverteres klíma (LG ARNU07GSJN4). Sajnos fogyasztási adatokat nem látok jelenleg, de érdekelne, hogy mi szokott a gyakorlatban takarékosabb lenni szerintetek.
    Jelenleg úgy használom őket, hogy napközben csak a nappaliban fűtök, 22 fokra állított klímával, a hálószobai ki van kapcsolva, és be van zárva az ajtó. Csak alváshoz használom a hálót, éjjel jár 20 fokra állítva, ekkor a nappaliban lévő teljesen ki van kapcsolva.

    Szerintetek jó így, ahogy csinálom, vagy jobb lenne, ha esetleg ha nyitva lenne az ajtó, és járatnám napközben is a hálóban lévőt? (Most, amikor ilyen zergeszabó hideg van kinn, a nappali 22-ről 18-19-re hűl reggelre, a háló szintén ugyanennyire estére.)

    Másik kérdés, hogy előfordul, hogy nem vagyok itthon napokig, ilyenkor teljesen ki szoktam kapcsolni mindent, redőnyök leengedve. Kb. 16 fokra szokott lehűlni a lakás. Szerintetek jobb lenne, ha hagynám járni a fűtést valamilyen szinten, vagy nem olyan nagy költség újra felfűteni 16 fokról?

Új hozzászólás Aktív témák