Új hozzászólás Aktív témák

  • #24334592

    törölt tag

    sziasztok!

    elolvastam az elmúlt néhány hónap hozzászólásait, belinkelt termékeket, meg a gugli pörgött órákig, de nem lettem sokkal okosabb. (hiába na, ez is egy szakma)

    Adott egy utcafronti 3 szobás, földszinti lakás (vakolt 30as téglafal) 3méteres belvilággal. Azt gondoltam, h a tájolása miatt nem lesz gond. A 3 helység masszázsszobaként funkcionál tavasz óta és ahogy bejött a 30C+, a szobaventillátorok elégtelennek bizonyultak a vendégek számára. :(((

    Mobilklímában gondolkodtam (olcsóság-mozgathatóság-nulla szerelés) mert keret nem lenne egy normális, igényes megoldásra (az élőerős munka errefelé bitang drága).

    Adott a 3db kék színnel jelölt 16m2-es szoba (kvázi minimális berendezéssel), ezeket kéne hűvösebbre tenni. Bónuszként a pink színűt is, ahol az alkalmazottak pihennek, tv-znek, lazítanak ha nincs meló.A piros szaggatott vonal egy ajtó helyét jelöli, valamikor kikapták tokostul, tehát egy légtér a folyosóval sajnos.

    Olcsón kéne hatásos hűtést létrehozni (tudom, irreális vágyak:)). 4 mobilklíma 4 szoba vagy fali (ha más megoldás nincs) de hogyan és milyet?

    mobilokból nem nagy a választék az olcsó kategóriában (ez egy gazdag ország)

    Fust
    [Mediamarkt]
    Argo
    LKU
    Ulisse
    Interdiscount

    aztán vannak itt cégek, akik bérbe is adnak mobilklímákat. kb. 150k huf/hó-tól indulnak az árak felfelé (4kw)
    6,7kw Ez már elég lehet nem? :DDD

    split kínálatban igazából az árak az egekben:
    4kw-ig
    4-6kw
    (ellene szól, hogy csak kéne fúrni faragni, a tulajjal lemeccselni a bérlemény díját illetően és az építési hivatalhoz is be kéne néznem engedélyért)

    Gondolom a legjobb megoldás szobánként 1-1 klíma lenne ha lenne rá 1-2 misim, de max. 500k-t tudnék rá szánni és ebbe bele kellene férnie a drága szerelési díjnak. (gondoltam otthonról vásárolt klímára és nyerni a 27% áfán, de itt nem szívesen nyúlnak "nem saját" cucchoz és a garancia bonyolítása sem hiányzik)

    Tudtok valami okos tanáccsal ellátni?(ha nem is pont készülékajánlással, hanem ötlettel, ti hogyan oldanátok meg) :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák