Új hozzászólás Aktív témák

  • dudika10

    veterán

    válasz schawo #5078 üzenetére

    Kampányolok itt a "sokcsatornásítás" ellen Te meg erre itt félrevezetően használod a szót. :P

    Nem kikeveri, hanem rendesen megszólaltatja a gyárilag 6-8 csatornát, mert kódolja DD-be vagy DTS-be amit egyes alaplapik is tudnak már mint azt megtudtam a múltkor. :)
    (Persze ez nem neked szól, mert tudom, hogy tisztában vagy vele, csak pontosítás, nehogy valaki félreértse. :) )

    Ti4x: sok időm van, nézzük pontról pontra, hátha érdekel a téma. :)
    Szóval van digitális és analóg kimenet. Analóg kimeneten a hangkártya alakítja át a digitális adatfolyamot zenévé, így ez határozza meg a "forrás" minőségét. Ha digitálisan kötöd össze akkor a hangkártya cask kiküldi egy az egyben az összes bitet az erősítőnek aminek van egy beépített DAC-ja (lényegében itt ugyan azt csinálja nekünk mint a hangkártya) ami át fogja alakítani a jelet analóggá és zenét csinál belőle.
    Analóg kimenet esetén ég és föld lehet a különbség hangkártyák közt.
    Digitális kimenet esetén sokkal kisebb (bár itt is lehet, de ez high-end vagy stúdió felhasználásnál lényeges már csak).
    Digitális kimeneten PCM-ként meg át sztereo jel vagy kódolva Dolby Digital-ba, vagy DTS-be. Ha a DVD-n alapból így kódolva van a hang akkor az gond nélkül meg fog szólalni 5.1-ben. Azonban a játékok hangja nem ilyen, ott a gép állítja elő. Hiába állít elő 5.1-es hangot, a digitális kimeneten csak kódolva tud kimenni a 6 csatorna ezért kell egy olyan hangkártya ami képes DD-be vagy DTS-be kódolni, erre a régebbi alaplapik már nem képesek és ez lehet egy ok, hogy miért válts komolyabb hangkártyára, ami tudja ezt. De ez csak akkor fontos neked, ha játszani is akarsz 5.1-el.

    A szóhasználattal meg szerintem nem volt semmi gond, csak Dave a zenére asszociált belőle, ahol nincs lényges különbség digitális és digitális kimenet közt és úgyis sztereoban szól (nincs értelme a kódolásoknak).

    Szóljatok ha valamit félreérthetően (ne adj Isten rosszul) írtam, vagy van még kérdés. :)

    [ Szerkesztve ]

    Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

Új hozzászólás Aktív témák