Új hozzászólás Aktív témák

  • mhorvat

    senior tag

    Üdv,

    régóta szeretném már megoldani a hangminőség problémákat a PC-men is, ugyanis ha gép előtt vagyok, szinte mindig hallgatok zenét is. A következő a jelenlegi felállás:

    - Alaplapi integrált hangkártya, előlapi audio-out (jack) kimenettel
    - Egy régebbi, de elég jó minőségű, csak már haldokló jack hosszabbító kábel
    - Logitech Z-2300 2.1 hangfal
    - Sennheiser CX400-II

    Zenét leginkább a fülhallgatón hallgatok, ami a jack hosszabbító kábelen keresztül csatlakozik az előlapi jack kivezetésbe. Több gond is van: egyrészt a kábel már megy tönkre, szakadozik néha a jel, másfelől az alaplapi hangkártya hangminősége gyatra, közvetlenül rákötve a fülest is gyengébben szól, mint az MP3 lejátszóm. Harmadrészt pedig az előlapi jack kivezetéshez tartozó belső 20-25 cm-es kábel nyilván gagyi sz*r.

    Most jön a dolog pikantériája. PCI slotom nincs már (videokari letakarja a másikat), csak mini PCI slot, tehát abba illő hangkártya szükségeltetne. A másik probléma pedig az, hogy a hangfal is és a füles is állandó jelleggel rá van kötve a gépre (hangfal hátsó kimeneten, füles első kivezetésen), hogy ne kelljen mindig cserélgetni a kábeleket. Namost, ha veszek egy valamirevaló hangkártyát, hogy tudnám megoldani ugyanezt az elrendezést minimális hangveszteséggel.

    Remélem mindent leírtam és érthetően fogalmaztam meg mondanivalóm. Árban lennék arra kíváncsi, hogy egy alaplapinál jobb hangminőséget mennyiből lehetne kihozni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák