Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz #54630400 #22855 üzenetére

    Akkor foglaljuk össze: Eredetileg az alábbiakat írtad:
    - "A problémám a hangkártya megvásárlásával kezdődött."
    - "Alaplapi hangkarival ez nem volt..."
    - "...ugyanugy cicereg a fülesbe a vga..."
    - "Az alaplapi hangkártyával ilyen gondom sem volt..."

    De Te meg vagy győződve arról, hogy a kábel bealufóliázása majd segít (míg a hangkártyán kialakított EMI pajzs nem), ezért vennél egy ferrit gyűrűs audiokábelt, hogy az majd legyűrje az amúgy hallható tartományba eső zajt.

    Érzed a rengeteg ellentmondást?

    Igen, én is adtam ki huszonezer forintokat EMI pajzs nélküli hangkártyára (a kétezres évek elejéig), amik az akkori technológiának egy egészen más (magasabb) szintjét képviselték, mégsem hallottam coil-whine-t. Miért? Mert akkor még nem létezett ilyen szintű/fajtájú zajforrás a PC belsejében. Azóta a VGA-k megtriplázták a PC áramfelvételét és ezeket a plusz áramokat a táp fémdobozán kívül, magán a kártyán szabályozzák. Pillants rá az alaplapi audio jack tömbre! Te is egy fém téglatestet látsz? Látod, az is egy EMI pajzs, pedig csak egy vacak alaplapi kivezetésről beszélünk.

    Aztán vess egy pillantást a számítógépedre is! Fémházas? Hány réteg fémlemezt számolsz a VGA és a hangkártyába dugott, a hangfalba menő 3,5-es (és feltehetően gyárilag is árnyékolt) jack kábel között? Továbbra is úgy érzed, hogy a csupasz hangkártyádnál a kábeled van nagyobb RF sugárzásnak kitéve a VGA által?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák