Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz XuChi #22615 üzenetére

    Ó, barátom, welcome to the club! :DD

    Szóval ha jól olvasom, Te is játékokból származó, azaz valós időben generált többcsatornás hangokat szeretnéd viszont hallani optikán, ugye? Nos, ez nagyon nehezen fog menni. :) Ez ugyanis csak akkor lesz elérhető, ha a hangkártyád támogatja a valós időben generált többcsatornás hangok valós idejű kódolását Dolby Digital Live (DDL) vagy DTS Connect (más néven DTS Interactive) formátumban. És ez nem összetévesztendő a teszthangok vagy a filmek előre kódolt DD vagy DTS hangsávjával, hiszen azokat csak át kell irányítani az optikára, oszt' jóccakát, de a DDL vagy DTS Connect-et valós időben kell bekódolni, amire egyfelől processzor, másfelől licenc kell.

    Sok Creative és néhány ASUS hangkártya is állítja magáról, hogy erre képes/jogosult, de én pl. az ASUS U3-nál nem tudtam belőle kicsikarni ilyesmit. Eddigi kutatásaim alapján a Microsoft nyírta ki ezt a funkciót a Win 10-ből (talán pont licencelési okokból), pedig sok éven át ragyogóan működött. Most egy X-Fi Surround Pro 5.1 USB-vel szemezek, de az árukeresőn feltett kérdésemre még egyik forgalmazó sem merte kijelenteni, hogy igen, ez támogatni fogja Win 10 alatt a DDL-t. Szóval még várok egy darabig, amíg meg nem unom és ki nem cseszek egy bolttal a 14 napos elállási jogom gyakorlásával, amennyiben ez a modell sem lesz képes erre minden egyéb állítás ellenére (beleértve a gyártóét is).

    Furcsa viszont, hogy állítólag Realtek hangkártyákból sikerült ezt valamilyen driver hack-kel kierőszakolni, csak ugye rajtam ez nem segít, mert nincs ilyen hardverem.

    És nem azért, mert lelkesít a bajod, de örülök a bosszúságommal (és a célommal) most nem vagyok egyedül. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák