Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolaBA

    csendes tag

    Ötletet kérnék, hogy milyen hangkártyát vagy DAC-ot vegyek... csak zenére, gyönyörű 2.0 analóg sztereo jelre vágyom :)

    Ahol tartok (tartottam) ... van egy Terratec Aureon Sky 5.1 hangkártyám (envy24ht, 192Khz/24bit, 106db) amivel tele lett a micsodám, hogy valami frissítés óta nem megy windows 8 alatt. (eddig ment, most valami elcsesződött és 10 másodperc lejátszás után elhallgat, 3 napot szenvedtem vele de feladom). Támogatás sincs ezer éve hozzá.

    Amin hallgatom az egy Denon 1905 házimozi erősítő (fikázók lapozzanak), B&W 602S3 hangfalak. Az erősítőben lévő DAC szintén 192Khz/24 bit, 100db SNR. Ha digitálisan kapja a jelet optikai vagy koax, gépről vagy tv-ról vagy Asus O!play-ről akkor nagyon szépen szól, csak a terratec-ről érkező analóg jel még szebb volt és visszavágyom rá... (érdekesség még, hogy a digitális jelet mindegy miről kapja vagy milyen kábelen tv/pc/oplay nem venni észre különbséget).
    Ezen kívül további érdekesség, hogy van egy Fiio E10-em is, tegnap kipróbáltam DAC-nak.... hááát :P sajnos kevés, gyengébben szól mint ha az erősítőt hajtom meg mondjuk az oplay-ről optikai kábellel. Pedig maga a Fiio E10 fejhallgató erősítőnek jó, laptop mellett AKG fülessel szeretem.

    Szóval a cél legalább a terratec minőség lenne, de eszetlen költség nélkül (Xonar Essence STX-t nincs "kedvem" venni), mert nem sznob vagyok csak szeretem ha szépen szól!:) van jó ötlete valakinek?

Új hozzászólás Aktív témák