Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz mazoli #5164 üzenetére

    Ergonómiailag szerintem 100%-os a Kone.
    De ez attól függ milyen egeret használtál eddig?
    Nekem Logitech Mx510-esem volt 5,5 éve. Meg használtam közben G7-est is.
    A Kone mindegyiket veri kényelemben.

    Na várj, idézek a cikkemből, ami még meg se jelent :D :

    "Szóval, ami az ergonómiát illet már többször említettem, hogy a Logitech mx és g sorozathoz hasonlóan ez az egér is tenyérbemászó. Kialakítása miatt tökéletesen illeszkedik az ember tenyerébe.
    Amikor 2004-ben először vettem a kezembe az mx510-est hihetetlen kényelem érzet fogott el. Majdnem minden gomb kézreált, kényelmes volt. Egy fent említett Samsung egér után teljesen más érzést adott.
    Akkoriban nem hittem volna, hogy valami felülmúlhatja mindezt. Egészen idáig. Talán furcsán hangzik, vagy túl sztárolósan, de a Roccat Kone ergonómiai kialakítása felülmúlta a logitech mx és g sorozatét (mivel e két típust próbáltam huzamosabb ideig, így csak ezekhez tudok viszonyítani).
    Egyszerűen ráteszem a kezem, és kész. Mintha szó szerint a kezemre lenne tervezve. Nincs görcsölés, nem kell szorongatni, csak ráteszem a kezem és ott van ahol lennie kell. Egyszerűen nem tudom jobban megfogalmazni. Teljesen beleillik a kezembe.
    A plusz kényelemérzet oka talán az lehet, hogy az mx és g típusú egerek jobb oldala (tehát a jobb gomb felőli oldal) kicsit döntött, ívesen meghajlik lefelé. A Kone-nál ez a hajlás minimális, pont amennyi kell. Így amint ráteszem a kis mancsomat, minden ujjam azonnal a helyén van.
    Egy kis plusz pozitívum a számomra, hogy a Roccat egerén az oldalsó két gomb egy picit hátrébb került. Az mx-nél ez azért volt gond, mert az elülső gombot (IE forword) már nehézkesen értem csak el. Úgymond egy kicsit előrébb kellett másznom a kezemmel, hogy elérjem, így ennek a gombnak az mx-en nálam nem is volt funkciója. Egyszerűen nem tudtam játék közben normálisan használni. Viszont pont az a kis fél centi kellett, ami a Kone-nál megvan, hogy mindkét oldalsó gombot egyből hüvelykujjal elérjem. Egyedül az egér legelején található 'menü' gomb az, amit nem tudok elérni, bár ez az mx-en és a g7-esen is így volt. A görgője finom mozgású, nem túl gyors, nem túl nehézkes a mozgatása. Amolyan pont jó. A bal-jobb gomb lenyomása is kellemes, amilyennek lennie kell, egyáltalán nem hangos. Talán az egyetlen dolog, amit hiányként leírhatnék az az újabb fajta Mx revolution egereknél található oldalsó hüvelykujj támasz. Igaz ilyen egeret még nem használtam hosszabb távon, csak próbáltam, de szerintem ez a rész adna egy kis plusz kényelmet."

    Ami a dpi-t illeti szerintem ilyen szinten már nem számít. 3200 vagy 5600? Úgyse veszed észre... Én 2000 dpi-n használom, 6-os senzivel, mert 3200-n már egyáltalán nem lehet irányítani annyira gyors... Vagy visszaveszem a senzit se akkor meg ugyanott vagyok...
    Szal érted... Szerintem nincs értelme a dpi hajhászásnak, mert egy bizonyos szint felett már édesmind1.

    Amúgy a Sentinel se lehet gyenge, ahogy látom. Ránézésre nehéz megmondani az ergonómiát. A Kone-t ismerem.
    Amúgy láttad már ezt a videót a Kone-ról? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák