Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz Vistaboy #73140 üzenetére
(#73140) Vistaboy
Minden szép és jó, de egy max. keret nem ártott volna. A. verzió: Megtartod a mostani hűtőd mert elég, max. ventit cserélsz. B. verzió: ->
be quiet! Pure Rock
Cryorig H7
Thermalright Macho 120 SBM
ID-Cooling SE-204 PRO
ID-Cooling SE-204K(#73141) margithid
2db már meglévő hűtővel szerelt konfig van, így innentől a kérdésed a ramos topicra tartozik. Egyébként mindkettőtől befér még 1 LP modul, vagyis tele rakhatod a ram slotokat.(#73142) matyi012345
A kérdésed nem ide, hanem a ventis topicra tartozik. A kérdésedre ott a válasz a kérdésedben -> PWM (alalplap venti vezérlő szoftver, vagy bios beállítás)[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Vistaboy #73155 üzenetére
El kell férjen mivel a ramok LP-k lesznek. A régebbi hűtők adatait nem mindig frissítik, viszont nem tudom mit olvastál, de ennél a hűtőnél a weboldalon fel van tüntetve a legújabb 1151 is.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Ribi
nagyúr
válasz Vistaboy #92265 üzenetére
Annyira azért nem kellene hogy rossz legyen. Lehet nem a legjobb vízhűtő, de hozza a legjobb léghűtő szintjét. Nem lehet, hogy fogy belőle a víz, vagy más gond van?
-
Vistaboy
veterán
válasz Vistaboy #92268 üzenetére
A Cooler Master MasterAir MA620M-ről mi a véleményetek? Sok helyen dícsérik, és nekem tökéletesen passzolna a Cooler Master build-be. Plusz tetszik is.
Vagy esetleg a Cooler Master MA610P. Ezek lennének jók a buildbe, de persze kérdés, mennyire jól hűtenek. Valaki próbálta már valamelyiket?
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz Vistaboy #92275 üzenetére
Bocsi, közben elbambultam, és elküldtem befejezetlenül.
Szóval, azt akartam írni, hogy nem tudom, mennyire hatásos egy ventilátorral. Bár a teszteken dícsérik, jó lenne valakitől személyes vélemény.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
RoliHero
tag
válasz Vistaboy #92279 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A hűtők hangja engem egyáltalán nem zavar, vga venti profilom is olyan, hogy ne engedje 60°C fölé, ezáltal sokszor hangos.
Lényeg, hogy maradjon normális hőmérsékleten a cpu, hogy ne vegyen vissza a teljesítményből.Ami neked van cpu hűtőd ezek alapján jó választás.
MSI B450 Tomahawk Max* Ryzen 7 5800X*RX6700XT Nitro+* Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz* Acer Nitro VG271UP
-
válasz Vistaboy #95097 üzenetére
Szia,
A ramjaid 44 mm magasak, így ehhez:
Deepcool AK620 Zero Dark
Link
Noctua NH-U12A chromax.black
Link[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
-
MegalodonS
őstag
válasz Vistaboy #95099 üzenetére
Annal jobb amit en vettem,es fele annyiba kerul!!
Thermalright Peerless Assassin 120
5900x alapon 4.2Ghz 32c es egy rossz hazban van!!
Itt egy teszt!!
The Champ: $41 Thermalright Peerless Assassin CPU Cooler Review & Benchmarks[ Szerkesztve ]
-
válasz Vistaboy #95103 üzenetére
Jobb, amit MegalodonS ír, viszont egy gond van vele. A ramok. Az NH-D15 chromax.blacket sem mertem írni, mert az is úgy férne el, hogy felfelé kell eltolni a ventilátort. Valamennyit ront ez a hűtési teljesítményen így és egy 16 magos procinál csak nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Vistaboy #95129 üzenetére
Csak a margóra: A RAM clearance becsapós, mert az 51mm a hátsó részen van mutatva, a RAM viszont az első ventillátor alá esik, akor már csak 35mm magasságot ad meg, ami pont a Fury Beast magassága (34.9mm egész pontosan).
A mostani, 44mm magas RAM modulokkal tehát kb. 9-10mm-et kell emelni az első ventin. Ez elfér a házadban, tehát probléma nincs, csak így teljes a kép.
Nem akarlak eltántorítani, de más opciókat nem akarsz megnézni? Azért a hazai kínálatban is vannak életképes alternatívák.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
félisten
válasz Vistaboy #95151 üzenetére
Kaptál azért több ajánlatot az Peerless Assassin-on túl
A kérdés igazából, hogy mi a cél, mi a keret.Ha a legjobbat akarod, akkor vannak olyan opciók is, hogy Noctua NH-D15S (ennek csak "középső" ventije van, a ramjaidat most nem bántja) vagy NH-D15, és a mostani gépednél nem rakod fel az elülső ventit (elbír vele így is gond nélkül), aztán a cserénél már két ventisként működhet. Az Alpenföhn Brocken 4 MAX-ot is javasoltam például, kevés tapasztalat van vele, de van [magyar teszt is róla] .
Ha olcsóbb megoldást keresnél, a DeepCool AK620 (Zero Dark) / AG620 folyamatosan ajánlva van, az alá elvben beférnek a mostani RAM moduljaid is:
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz Vistaboy #95129 üzenetére
Nyugodtan ki próbálhatod egy db középső ventivel a Thermalright Peerless Assassin 120-t. Én ma teszteltem i5 13600K-án, és 10% tunningnál is aida endszer stabilitás teszten megállt 66 foknál.PWM auto módban. be quiet! Pure Base 500 XD házban,elől hátúl 14 cm-es be quiet! ventivel ,amik 800 rpm en forogtak.Mind ez hang nélkül. Szinte ugyan ezt hozta a DARK ROCK PRO 4 -is ugyan ezen körülmények között. Szóval jó ár értékű vas ez a Thermalright Peerless Assassin. Persze azért anyag minőségben nem ér fel a jóval drágább,és persze nagyobb 14 cm-es ventivel szerelt Thermalright Silver Arrow IB-E vel. De ugye az jóvál drágább vas volt,és a méretei is sokkal nagyobbak. Az i5 13500-at passzívan vitt,a leírt körülmények között, 13600K-t pedig 1 db középre helyezett 14 cm-es ventivel ami 800Rpm-en ment 62 fokon tartott. Ugyan ezt hozta a D15 is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Vistaboy #95173 üzenetére
Ez picit oldalág, de léghűtés esetén is ez lesz, ha a CPU hőmérséklethez párosított fordulatszám-szabályozás túlságosan is szélsőséges értékekhez van kötve.
A Raptor Lake / Zen4 esetén általános, hogy alapjáraton vagy kis terheléssel megy a gép, minimálisra levett fordulatszámon, és aztán a háttérben vagy akár az előtérben zajlik valami, akkor a hirtelen terhelés miatt felugrik a hőfok akár a limitig.
Ilyenkor az történik amit leírsz: az alaplap max.-ra (vagy a beállított felső határra) pörgeti a ventit. Közben a nagy terhelés aláhagy, a felpörgő hűtés miatt a CPU hőmérséklet lesűllyed, ezért az alaplap visszaveszi a fordulatszámot. Egészen addig, amíg valami újra rá nem szabadul a procira, és kezdődik az egész előről.Erre effektíve kettő (plusz egy) megoldás van a már említett ECO módon túl:
1.: A fordulatszám - szabályozást úgy kell belőni, hogy a minimum fordulatszámot a nem zajos maximum értékre veszed (tehát nem 300-400 rpm-re van állítva, hanem ha a ventik amúgy csendesek, akkor mondjuk 500-800 körülre).
A maximális fordulatszámot pedig a tolerálható küszöbértékre állítod be. Itt probléma, hogy az ilyen 1200+ fordulatszámú ventiknél általános, hogy már zajosak, és mivel max.-ra pörgeti, ezért lesz az egész fordulatszám-hullámvasút elviselhetettlen. Tehát a felső határt érdemes ilyen 1000-1200, ha a venti ott még nem túl zajos, akkor 1300-1400 rpm-ig engedni csak (még a Noctua NF-A15 is kb. 1200-1300 rpm-ig toleráható szerintem...).
2000 rpm-en halk venti már nem létezik.2.: Lecseréled a ventiket olyanra, amelyek max. fordulatszáma alacsonyabb, 1000-1300 rpm.
+1.: Pl. a Zen4 esetén a CPU hőfok felső limit lejjebb van véve, amúgy 95°C, én ezt vissza vettem 90°C-ra, míg az 1. pont szerint az NH-D15 fordulatszámát 1200 rpm-ben maximalizáltam még max. hőfoknál is. A használhatóságot semmiben sem rontja, legfeljebb nem 5.5Ghz-ig boostol tartósan, csak 5.3Ghz-ig. Sem játéknál, sem böngészés közben nem észrevehető (cserébe csendesebb)...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Vistaboy #95191 üzenetére
Jó lesz az, jelenleg top hűtő, ráadásul a kialakítása is rambarát (~47 mm-t enged), azokkal sem lesz szerintem a későbbiekben sem gond.
Plusz, ha az esztétika is számít, akkor szubjektív véleményem, hogy jelenleg az egyik legszebb hűtő a piacon.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Vistaboy #95243 üzenetére
Köszi!
Nyugtass meg hogy egy bankkártya azért elfér a backplate és a borda között...
Végülis most milyen procin is van a venti?
Az idle hőmérséklet nekem nem tűnik megnyugtatónak, a 65 fok terhelés alatt viszont már barátibb.Gyanúm szerint a vinyókról szívja le a meleget a cpu - érdemes hátulról szívóra fordítani a hátsó ventit és a procit szintén elölre mozgatóra, valamint felfelé/elölre kivezetni a hőt (kifújó ventikkel).
Kaszabolás közben légyszi futtass egy HWinfot, lássuk mekkora a cpu és vga hő és rpm, ez kb. a lényeges...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs