Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz nuke7 #64688 üzenetére

    Most, hogy annyit szoptam a Silent Grey kenésével, már sajnálom a melóhelyen felejtős billzetbe építeni.
    Szerintem meghagyom itthonra a GMMKba, aztán a kenetlen Silent White megy az ócókínaiba, aminek a maradványait kb. 1 köbméter billzethullajelöltet kétszer végigtúrva sikerült megtalálni.

    Mármint egy ház alját kihajtható tappancsok, gumibetétek nélkül, egy csupasz elektronikát, meg az acél platet.
    Se kábel, se csavarok, se stabilizátorok :W
    ABS kupakjainak előfordulási helyére még emlékeztem, így azokat nem kell pótolni.
    Outemu Blue kapcsolóit nyilván meg se akartam keresni.

    Aztán a régi asztalomon a másik kupac Alps alkatrész meg egérmaradvány között találtam egy ócótech M-BA47 egeret, amit a ~10 évvel ezelőtti MouseMan Revolution projektemhez vettem donornak. (Kb. annyira sikeres volt, mint az itteni billzetes ötletrohamaim :DDD )

    Ránézésre pont ugyanolyan JST csatis volt az USB kábele, mint a billzetnek, meg első ránézésre a lábkiosztás is stimmelt, egymás mellett volt a nulla és a föld.
    Persze nem működött, így megnéztem neten az USB szabványos lábkiosztását.
    Na, ócótechék színvak tervezője nem követte a szabványt, fordítva volt bekötve a piros (5V) meg a zöld drót (D+) az egérben.
    De ezen könnyű volt segíteni, csak fel kellett cserélni két tüskét a JST csatiban, aztán máris feléledt az elektronika, kapcsolók helyeit rövidrezárva működik minden gomb.

    Aktuális állapot az egérből rekvirált USB kábellel, testreszabott filccel, zacskó kent kapcsolóval:

    Már csak a PCB stratégiai pontjaira ragtapasz felvitele, stabok körülmetélése, kenése, platebe pattintása van hátra, aztán porolhatom le a jó öreg Welleremet, hogy beforrasszam a kapcsolókat. (mármint nem a kenteket :DD)
    Végére némi kozmetika, mint megfelelő csavarok túrása, ikeás szekrényajtó becsapódásgátló tappancsok előkerítése, meg a gyári kupakszett felrakása marad.

    Hopp, most vettem csak észre, hogy a Caps és Scroll LEDek a PCB élére vannak forrasztva, onnan a plateben lévő lyukakig menő lightpipeok is eltűntek :(

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák