Új hozzászólás Aktív témák

  • 426os

    őstag

    Sziasztok!
    Pár kérdésem lenne. Van egy X96 boxom, több mint 1 éve használom, különösebb gond nélkül.
    Korábban írtam, hogy CEC-es kikapcsolás után magától visszakapcsolgat és nem sikerült megfejteni az okát. Azóta költöztem egyet, semmit nem változtattam a beállításokon, viszont már nem kapcsol vissza. Problem solved.

    1. Az utóbbi időben viszont kicsit mintha lassulna, vagy nem is tudom mi van vele. Kodit használok a gyári Androidon és néha azt tapasztalom, hogy 1080p-s film laggol kicsit, meg ahogy lépkedek Kodiban akadozva reagál. Újraindítás, memória ürítés néha megoldja többnyire, de tegnap pl inkább használtam az Android saját videólejátszóját, az nem szaggatott az esti filmmel (egy sokéves release volt, nem valami új kódolás).
    Mit lehet ezzel tenni? 1-2 hónapja volt újratelepítve a Kodi, nem hiszem, hogy ez a baj. Nincs sok app telepítve a boxra, a konfiguráció gyakorlatilag 1 éve változatlan.

    2. Használom a gyári Youtube-appot is napi szinten, mert egyszerű, letisztult, a saját távirányítójával is jól működik. Utóbbi időben viszont kb minden videó előtt megjelentek a reklámok, baromi idegesítő. Korábban nem voltak. Van olyn Youtube app, vagy bármi megoldás, amivel ezeket a reklámokat letilthatom? A Play-ből letöltött YT app nem jó, mert csak egérrel kezelhető, LibreElec-et nem szeretnék használni. Droidos megoldás kellene.

    3. Film és sorozat transzfer úgy szoktam csinálni, hogy fut a boxon a Samba Filesharing nevű app (ami úgy látom, hogy már nem is elérhető Play-en :Y ), így PC-ről elérem a box meghajtóját hálózaton, tudok bele másolni. Ezt soksor újra kell indítani a boxon, mert nem mindig indul el a szolgáltatás a háttérben.
    Van erre valami egyszerűbb, megbízhatóbb megoldás? Más appok nem működtek, fordítva (box-ról férjek hozzá a pc-hez) nem tudtam összehozni sehogy sem.

    Az ötleteket előre is köszönöm.

    .

Új hozzászólás Aktív témák