Új hozzászólás Aktív témák

  • kusztax

    tag

    válasz jokeph #86822 üzenetére

    Köszi a választ. Nem tudom most megmondani a RAM-jaim pontos típusát. DDR3, ennyit tudok. :))

    Igazából nem tudom, hogy érdemes-e DDR4-es RAM-mal rendelkező alaplapot venni. De igazából úgy vagyok vele, hogy a legújabb technológia, legerősebb dolgok, miért ne mozduljunk meg abba az irányba? Csak azt látom, hogy akkor érdemes DDR4-es RAM-ot venni, ha OC-t akarok. Szóval nem tudom, hogy nekem kell-e az OC vagy sem. Mihez kellene nekem az OC?

    Ugye az alaplap már biztosan s1151 lesz, a 200-as sorozat. (Alaplapot megveszem, kezdetnek egy i3-as 6100-as CPU-t, a ram még kérdés, alaplap függő, hogy DDR3 vagy DDR4. Indulásnak elég és erősebb mint a régi.) Egy kicsit meg vagyok lőve ezzel kapcsolatban mégis csak/újra.

    Azon gondolkozom, hogy olyat vegyek, ami OC-s vagyis a Z270-es alaplapot, vagy olyat, ami OC mentes (H270 és B250)? Melyiket érdemes? Milyen szempontok alapján érdemes vizsgálni, hogy melyik alaplapot vegyem?

    És még itt van néhány kérdés:
    Nem annyira tudom, hogy mi értelme van OC-sat venni, de pl. a processzort mennyire lehet húzni, ha OC menteset veszek? Jól értem, hogy semennyire?
    Egyátalán szükségem van-e húzni a CPU-t? Vagy inkább vegyek bele erősebb CPU-t, ha kell?
    A RAM-ot általában mikor szokták húzni?
    Az alapvető játékokhoz, mint amit felsoroltam egyátalán szükség van RAM OC-ra és CPU OC-ra?

    Igazából abból a szempontból nem tudok dönteni, hogy a RAM DDR3 vagy DDR4 legyen, az alaplap OC-able vagy OC mentes legyen.

    Köszi előre is. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák