Új hozzászólás Aktív témák

  • bluyoo

    nagyúr

    válasz Bucsek #39927 üzenetére

    "Szóval szépen felépítenék 1 új gépet, nem egyből mindent bumm megveszek, alaplappal kezdeném, aztán proci és ram."
    Ezt nem tudom hogy csinálnád mert az említett I5 már LGA1155-ös foglalatú lapot kíván DDR3-as RAM-al.Szóval ha most megveszed addig csak nézegetni tudod amíg nem veszed meg a CPU-t és a RAM-ot is.
    Annak meg nem sok értelme lenne.Mire összeraknád meglehet olcsóbban vagy jobbat tudnál venni.Szóval szerintem gyűjtsd össze a rá szánt pénzt és úgy válts platformot.
    Az E8400-ast egy 15K-s G620 hozza szóval a 4magos I5 az nem kis előrelépés lesz (tudom mert én is E8400-asról váltottam) főleg hogy már Ivy Bridge CPU-t választottál.

    A lap lehet B75/H77-es chipset-el a keretedtől függően. B75 kb. 15K-tól a H77-es kb. 20K-tól.
    Ezeknél a lapoknál nincs tunig és normális SLI/CF lehetőséget sem kapsz ha egyáltalán van.
    vehetsz alá tuning lapot is (szerintem nem sok értelme van) Z75 , Z77 kb. 22K-tól vannak.Ezekkel a lapokkal a kinézett CPU-t már kis mértékben tudnád húzni de nem számottevő ill. legtöbb esetben biztosítanak használható CF/SLI lehetőséget is.
    "SSD-re gondoltam még, de ez csak arra jó, hogy ne az orromat piszkáljam míg feláll a windows..."
    +1 És amúgy is egyedül az SSD előre megvételének lenne értelme mivel azt a mostani rendszereddel is tudnád használni.
    "hogy mi az ami számít az alaplapban. mitől jó egy alaplap? " Elsőnek a bővítési lehetőségek (amire szükséged van ill. lehet) , a CPU tápellátása (esetedben nem annyira fontos mivel a CPU-d szorzózáras) , garancia , a laphoz adott segédprogramok , és a lap kialakítása (hogy minden normálisan elférjen hozzáférhető legyen) , az újítások alkalmazása (pl. H61-es lapot nem nagyon ajánlunk mert a B75 már biztosít natív USB3-at is).
    Írj egy keretet amit a lapra szánnál.

    [ Szerkesztve ]

    Bazinga!

Új hozzászólás Aktív témák