Új hozzászólás Aktív témák

  • jim bcs

    MODERÁTOR

    válasz s3toraph #39601 üzenetére

    Nagyon úgy néz ki mégis érdemes elgondolkodni az FM2-n mert ezen hír alapján egy következő generáció is szóba jöhet benne és akkor ne FM1-et vegyél. :K

    A jelek szerint az AMD „Vishera” kódnévre hallgató FX processzorai sokáig forgalomban lesznek, ugyanis a vállalat 2013 folyamán egyáltalán nem tervezi őket nyugdíjba küldeni.

    A kiszivárgott belsős dokumentum alapján úgy tűnik, hogy míg a Brazos Platform utódja a Kabini APU személyében, a Trinity APU utódja pedig a Richland személyében érkezik, addig a „Vishera” kódnévre hallgató FX processzorok esetében jövőre nem érkezik utód. A négy-, hat és nyolcmagos processzorokat tartalmazó „Vishera” család nemrégiben debütált, ám tagjai sokáig velünk maradhatnak.

    Korábban, a „Zambezi” FX processzorok megjelenése után az elemzők úgy gondolták, hogy az AMD évente dob majd piacra új mikro-architektúrára alapozó FX sorozatú központi egységeket annak érdekében, hogy az Intel „Tick-Tock” típusú termékfejlesztési stratégiájával lépést tarthasson.

    Ugyan nem az FX sorozatú processzorokhoz kapcsolódik, de mindenképpen érdekesség, hogy a fentiek értelmében a Richland ugyanúgy Socket FM2-es processzorfoglalatot alkalmaz, mint elődje, a Trinity, így esély mutatkozik arra, hogy a jelenlegi Socket FM2-es alaplapokban BIOS frissítés után működhetnek majd az új APU-k.
    [link]

    [ Szerkesztve ]

    Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

Új hozzászólás Aktív témák