Új hozzászólás Aktív témák

  • zka67

    őstag

    válasz Zaied #35392 üzenetére

    Itt egy kicsit bővebb leírást találsz a P8Z77-V-ről: Z77-es és H77-es ASUS alaplapok bemutatója

    Hogy bevált modell-e? 2 hónap alatt ezt nem lehet kijelenteni egyik alaplapról sem, sem az MSI-kről sem pedig az Asrockokról. Nekem egy előző generációs, P8H67-V alaplapom van, és azon kívül, hogy nem bámulom, semmi különös nincs vele, teszi a dolgát kifogástalanul, azóta, hogy tavaly összeraktam a gépet. A bios-a sem érdekel, hogy hogy néz ki, mert azt is akkor láttam először és utoljára.

    Viszont a firevire kivételével (amire nekem mondjuk sosem lesz szükségem) van rajta mindenféle csatlakozóból bőségesen, ami ki tudja mikor jön majd jól. Nagyon sok alaplapon már nincs is PCI csatlakozó és a PCIe-s bővítőkártyák dupla annyiba kerülnek mint a PCI-s társaik (lásd pl. közönséges soros port 3 vs 7e, tényleg csak a példa kedvért mondom).

    És hogy miért Asus? Mert azzal nekem még nem volt gondom soha. Viszont MSI, Asrock alaplapokban szinte pontosan 3 év két hónap után kondikat kellett cserélnem, míg a 15 éves Asusom a mai napig működik. Ez persze nem azt jelenti, ha veszel egy MSI-t vagy Asrock-ot, hogy azok is bedöglenek, de én nem veszek többet számomra megbízhatatlannak ítélt márkából. Inkább rászánom azt a pár ezrest egy megbízhatóra.

Új hozzászólás Aktív témák