Új hozzászólás Aktív témák

  • gabrielarky

    tag

    Üdvözletem minden profinak, jöttem én is egy kis észosztásra mert itt sokan vágják a témát.

    Olvasgattam ezerfelé de azért inkább bekérdeznék ide...

    Mivel lassan 1 éve besz*rt a Gigabyte 7900GT VGA-m és komolyabb 3D-s játékok alatt szétesik a kép, polygonhibák garmada stb. úgy döntöttem hogy idővel veszek új VGA-t. Időközben az alaplap (MSI) is érdekes dolgot művel, a 2DB 1GByte-os 800Mhz-s Corsair DD2ből csak az egyik panelt hajlandó látni bárhogy cserélgetem őket. Van hogy el sem indul a gép de most pár hónapja nem volt vele zizi mert nem nyúltam bele, bennevan mind2 1gigás panel ahogy korábban mikor még működött, de csak az egyiket látja továbbra is. Szóval lassan érik a csere. A processzor AMD X2 6000+.

    Először úgy gondoltam megtartanám a procit az új lapba. Szétnéztem a VGA-k piacán és ahogy a helyetet most látom, csak ATI-t szabad venni. Elsőként a 4850-re gondoltam amire aztírják a jelenlegi legjobb ár / teljesítmény viszonnyal büszkélkedhet, de úgy vagyok vele ha lúd hát legyen kövér és a 7900GT-ből láthatjátok hogy nem évente veszek új VGA-t tehát erősen gondolkozom egy MSI ATI 4870 VGA-n és akkor 2 évig legalább nem szeretnék VGA témával foglalkozni.

    VISZONT

    erősen kétségeim vannak afelől hogy az AMD X2 6000+ kellően tudná unszolni maga előtt ezt a VGA-t. Amivel egyébként majd gond nélkül szeretnék játszani ha kijön, az a Starcraft 2 és a Diablo 3 addig meg Team Fortress 2 -t megveszem mivel a WoW-ról 3 év után leszoktam és tavasszal meg apaság elébe nézek, szóval ilyen casual gaming lenne a Diablo 3ig :) Ami tervem jövőre csúszna át az valszeg az a PVA paneles 24" Dell monitor megvásárlása (Dell Ultrasharp 2408 WFP) , egyelőre szerintem kifogom bírni a 19" Samsung 970P monitorommal amit anno kb. 2 éve újonnan 117ért vettem de esküvszöm ezerszer normálisabb képe van és alkalmasabb melóra mint a 22" TN paneles LG amit a melóhelyemen Photoshopra használok, úgyhogy még kibírom ezzel meg addig talán még megy lejjebb a 24" PVA paneles monitorok ára (jövő nyárra mondjuk).

    Tehát. Ahogy nézem erősen a Core2Duo irányába kéne elnéznem mégiscsak... Amit a prohw. cikkében ajánlanak ( ATI 4870 VGA-hoz és afölé) az az Intel Core 2 Duo E8400 2x 3.00GHz, ahogy nézem ez 35 ezer körül van (argep.hu) . Emellé érdeklődnék hogy milyen alaplapot ajánlotok, megmondom őszintén semmi extra nem kell csak az hogy a régi 800MHz Corsair 2x1 GBYte memória belemenjen, meg később esetleg lehessen bele erősebb Intel procit tenni mondjuk 2 év múlva) úgyhogy olyan 18-20nál többet nem nagyon szánnék rá.

    Még1 kérdés, mert Intellel kapcsolatban szinte baromira nem vagyok képben: Ha ezt a procit venném meg akkor ahhoz már 64bites winXP kell ?

    Elnézést hogy ilyen hosszúra nyúltam és várom a válaszotokat.

    Köszönet!

    SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

Új hozzászólás Aktív témák