Új hozzászólás Aktív témák

  • bcl

    senior tag

    Sziasztok!

    Van bent a cégnél, igaz, nem túl régóta, két ASRock X570 Pro4-es alaplapban egy R 7 3800x, meg egy R 7 3900X.
    Az alaplapok eddig jók, túlhajtva nincsenek, teszik a dolgukat.

    Fejlesztenék gépet itthon is, és arra gondoltam, hogy vennék egy R 7 5800-at, ugyenezzel az alaplappal. Egy Geforce 1650 van itthon, de nem nagyon játszok, leginkább irodai munka, illetve - és ezért kell a kicsit erősebb gép - néha kis (orvosi) képfeldolgozás megy.

    A kérdésem, hogy a fenti alaplap mATX szabványú tesójával rosszabbul járok-e? A specifikációk szerint olyan különbség, ami engem érint (1 db pcie x1 vs 2db) nincs. Van egy SAS HBA itthon, de az x8-as, és a másik x16 slotban elvan...

    A mATX viszont olcsóbb pár ezressel, és kisebb, azaz - úgy gondolom - több féle házba belefér. Ház még nincs (illetve ami van éppen az pont mATX), a hűtő egy CoolerMaster Hyper 212 Black lesz. Ram 2x16GB 3200-as lesz. Egy nvme ssd lesz benne (egyelőre), meg egy pár sata 2,5"-ös is van (meg pár 3,5"-ös hdd), ha ezek számítanak.

    Az ATX verzió honlapja, és árukereső oldala
    A mATX verzió honlapja, és árukereső oldala

    Ti melyiket vennétek? Ér hátrány, ha a mATX verziót veszem?

    Esetleg: ha nem ezt, akkor melyik alaplapot ajánljátok? Nem baj, ha itt meg tudok spórolni pár ezrest, de tulajdonképpen - főleg, miután hosszabb időre tervezek - az se baj, ha kicsit drágább az alaplap.

    Ami jó lenne: pcie ssd csatlakozás (kb mindegyiken van), type-c port (na ez, ahogy nézem, nem). Wifi nem kell, van gigabites drót itthon a routerhez, azt használom.

    Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák