Hirdetés
- Nintendo Switch
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- Azonnali játékos kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5 Pro teszt
-
GAMEPOD.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok abban segíteni hogy egy mikrotik routerben hogyan tudnám azt megoldani hogy egy belső lanon lehessen gépnév alapján elérni egy static ip-vel beállított masinát?az ip/dns/staticnál ha felveszem a gépnevet és a hozzá tartozó ip-t attól még nem lesz elérhető gépnév alapján Köszönöm.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Poo
senior tag
Szia,
1-mikrotik be van állítva elsődlegesnek dns nek a statikus ip címeken lévő masinákon
2-akkor csak írjak a mikrotiken a gépnév után egy gépnév.xxx.local-t és ennyi, ezt a xxx.local-t nem kell felvenni valahol a mikrotiken még pluszba?Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Poo
senior tag
Ha van tűzfal szabályod és a végén van imput drop szabályod és előtte nincs beengedve az udp 1701,500,4500 illetve a tcp 50 akkor nem fog menni.Nem vagyok nagy szakértő csak tippelek, viszont linkeld be a szabályokat printscreenel és hátha valaki tud segíteni.
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy LTE képes mikrotikre és nem tudom hogy egy kész konkrét darabot vegyek vagy össze rakni lenne jobb.
Egy lan port elég vissza osztani az LTE-t , tudja a vpn -ket ,tüzfalat , routingot de gondolom ezeket mind tudja.
Ez a kiszemelt, esetleg valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
MIKROTIK wAP LTE kit
Köszönöm.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Poo
senior tag
válasz Cirbolya_sen #5639 üzenetére
Esetleg próbáld ki egy sima patch kábellel , ez nem cisco
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
válasz Cirbolya_sen #5643 üzenetére
Ez esetleg? Bár még mindég nem értem mit szeretnél a mikrotiken az ilyen kábellel :-)
[ Szerkesztve ]
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Domain autentikációs megoldást szeretnék vpn-hez csatolni és ezt a megoldást néztem, használja esetleg valaki megbízhatóan működik, mik a tapasztalatok?
https://wiki.mikrotik.com/wiki/AAA_with_Active_Directory
Köszönöm.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Poo
senior tag
válasz E.Kaufmann #6803 üzenetére
Pont ezzel küzdök(csak l2tp+ipsec) vagyis azzal hogy az első csatlakozásnál ne kelljen a felhasználónév elé a domaint beírni, esetleg valami tipp h mit rontottam el? a notebook amiről csatlakoznék be van léptetve és a user is létezik de csak akkor csatlakozik ha beírom a felhasználónév elé a domaint. Érdekelne egy elegánsabb megoldás h csak usert és passt kelljen gépelni :-)
-
Poo
senior tag
válasz E.Kaufmann #6808 üzenetére
Jaja vágom nekem is a win10 beépített vpn lenne a favorit amit használnék csak azt nem értem h a felhasználónév elé miért kell a domaint is megadni ahhoz h belépjek mikor a gép bevan léptetve domainbe :-)
Ennek alapján készítettem annyi kiegészítéssel h az l2tp+ipsec-t a miki csinálja
Ha freeradiust használok akkor meg jó csak gondoltam minek még 1 plusz progi ha nem szükséges:-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Mobil flották
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest