Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szpilu__25
tag
Sziasztok. Ez a hiba mitől lehet? Az ap eldobalja 5 10 percenként aztán vissza csatlakozik az eszköz. A többi kliens stabil. Lehet interferencia? Mert van egy router és egy ap amely osztja tovább a netet(hap ac2) amit egy ssid vel csináltam meg. Frekik auto módban vannak.
:-disconnected, received disassoc: sending station leaving (8)
-
brickm
őstag
válasz Szpilu__25 #7101 üzenetére
Frekit ne auto-ba tedd. Nekem TP link-el volt ez, iphone-t ledobálta szintén kb 5-10percenként. Ha mindent manuálisan állítottam be jól ment.
-
bb.bocs
őstag
rb435g ből illetve rb751g ből lan kapcsolattal mennyit lehet kihozni max sebességre?
-
ekkold
Topikgazda
válasz bb.bocs #7103 üzenetére
Milyen sebességre vagy kíváncsi? NAT-olási képességre (pl. WAN-LAN irábyban) vagy másra? Egyik sem egy atomerőmű, a mai viszonyok között nézve már kissé elavult mindkét típus. AP-nek, 3G modemnek, switch-nek v. hasonlóra jók, routernek csak kisebb sebességigény esetén.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
bb.bocs
őstag
köszi. hát most sajnos aakkor valahogy a 435g töl is szabadulnom kell
arról valami olyat mondott melótársam talán hogy visszavonták mert volt vele vlmi gond. Jó lenne valami olyat venni majd egyszer ami sfpvel ellátott gigás lanos (tudja is lanon) wifi 5ghz es is. Jelenleg annyit költöttem ezekre, hogy örülök ha pénzemhez jutok talán. -
mgabi
senior tag
válasz grabber #7108 üzenetére
22 ezerért egy ilyen kis antenna nélküli hap ac2 boxtól ez nem rossz. CPU erős, szoftver jó, quick set nagyon egyszerű, 128mb ram elég, végre valami ami nem világít, ezért éjszaka nem zavaró. 70-80 m2-s lakásba bőven elég. Winbox baromi jó. Capsmannel tudsz wifi roamingot csinálni. Persze 140 ezerért a 8 antennás ASUS ROG Rapture GT-AX11000 gyorsabb. De ennyiért már veszel egy RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN + 3db CAP AC-t, ami fényévekkel jobb.
AC wifi: közvetlen rálátással 300mbits
AC wifi: 6 méterre 2 db panel válaszfal mögött 220mbits -
addikt
Igaz,elég olcsób ad sok tudást. Én is ezért vettem meg
wifi slow Itt elég jól le van írva. Csak nekem N szabványon ugyanannyit tudott mint ac-n. 750mbit csatlakozásra van 200mbit letöltésem a nasról. Egy falon keresztül is ennyi,mert hiába van direkt rálátás 3 méterről,akkor is ennyi. Ami lehetne több.Nekem a 200mbit alacsony,rendeltem egy nanoHD-t is,amit többet tud wifiben. De az árban is több lesz.
-
addikt
válasz bb.bocs #7109 üzenetére
Hamar elfogytak. Amikor megjelent én is vadásztam a boltokat hol lehet kapni. De megéri,tudom ajánlani. Csak nekem a wifi volt csalódás,bár ennyiért és antenna nélkül kár többet várni. meg most már a szoftveres bug sincsen mert ennél jóval rosszabb értékek voltak a régi FW-vel.
LAN.LAN 110 MB/s
LAN-Wifi(5GHz,auto sávszél,AC) 22Mb/s max -
bb.bocs
őstag
válasz grabber #7115 üzenetére
azt látom hogy lanon hozza a 900megát. wifi engem pl nem érdekel, minden kábeles, a lámpához a gatewaynek, meg mobilhoz netre simán elég lehet a wifi. nasozni már wifin nem lenne valami nagy szám, de ott pl nálam az a gond hogy alapból olyan wifi sticket találni ami kompatibilis a nassal.. na mindegy kábelesen jobb.
ui: akkor olyan 880 Mbitet kitol. igás netnél azért az elég jó[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
vargalex
félisten
-
adam900331
csendes tag
Sziasztok!
CAPsMAN-t használok két AP-val. Az egyik egy hAP ac2 ami egyben router is és ez kapcsolódik az internetre, és egy sima cAP-t. A gondom az,ha a laptopomról mérek egy sávszélesség márást a BTest nevű programmal akkor a sebesség max. 45-46MBps. Viszont ha kikapcsolom a CAPsMAN-t és létrehozok a hAP ac2 wlan1-jén egy bridge üzemmódot, majd kapcsolódok rá a laptopommal és ismét mérek akkor pedig simán mérhető 102-103 MBps. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a CAPsMAN-al olyan mintha felezné a sávszélességet. A mérés közben az Rx/Tx rate 300 MBps. Minek köszönhető a sávszélesség felezés?
A WiFinél 2,4 GHzet használok G/N szabvánnyal.
-
brickm
őstag
Sziasztok!
SSDP portot hogy érdemes kezelni mikrotik routerben?
Adott egy eszköz a hálózaton, ami a youtube-al kommunikálna, és azonosítaná az eszközt a többi eszköznek a hálózatomban.Jelenleg ezt találtam ki rá:
chain forward, protocol: tcp, any port:5000, action:accept. 4.rule. -
brickm
őstag
válasz bambano #7126 üzenetére
Raspberry, youtube app, tubecast.
Félretéve, azta fajta paranoiát, hogy a google mindent megtud ezáltal rólam(mivel igy is ugyis jutubozni fogok agépen/telon) Inkább az érdekelne, hogy hogy lehetne használhatóvá is tenni, mert jelenleg hol megy hol nem, de inkább nem. A manuális párosítást is elfelejti sajnos hamar. -
ekkold
Topikgazda
Összefoglalnád a kedvemért, 1-2 mondatban, hogy én is értsem ez a "Raspberry, youtube app, tubecast." mit is csinál pontosan ill. mire is jó?
A tv-met egyszer kiengedtem a netre, gondoltam kipróbálom, hogy megy rajta a youtube... de egyből elkezdett ömleni a sz@r, a jó kis reklámszűrős PC után majd elhánytam magam a rohadt reklámoktól. Ugyhogy a tv mindössze néhány percig fért hozzá a nethez. Komolyan mondom, ha nem lehetne reklámok nélkül használni a youtube-ot, akkor inkább ugyanúgy nem használnám, mint ahogy tv-t sem nézek.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
mgabi
senior tag
válasz bambano #7126 üzenetére
Hát a mai világban minden fajta webes dolog a gps, keresési, életviteli vagy egyéb adatainkra pályázik. Mindegyik egy pénzért értékesíthető profilt próbált rólunk alkotni, ez a modern kori 3/3. Ha meg megpróbálsz előle elbújni, büntet. Signalt, telegramot szinte senki nem használ
-
brickm
őstag
Annyi a lényeg, hogy szándékosan nem smart tv-t vásároltam, hanem régimódian egy Lg buta vasat. Vettem egy raspberry 3B+ t ezen fut sd kártyárol egy debian9 arm verzió KoDi szervizzel startup módban. Abban van youtube app (reklámot kihagyja) illetve tubecast app ami össze van vele kapcsolva. Ez beszélget a telefonommal ( beszélgetne. Meg beszélgetett ezelőtt 4nappal még...csak azóta lett vele valami) így telón kiválasztom a jutub appban a videót amit screenshare-al áttol a PInek, ha akarom és a tv-n nézem a videót,
Csak most elkezdte, hogy nem látja a teló a PIt a hálózaton. Gondolom a YT mókol a háttérben, mert a reklámmentes appon kívüli playing neki nem buli.
-
brickm
őstag
válasz Core2duo6600 #7129 üzenetére
Adblock. Nálam sincs gépen se reklám.
-
bb.bocs
őstag
MIKROTIK HAP AC RB962UIGS-5HACT2HNT L4 128MB 5X GBE LAN 1X GBE SFP DUAL-BAND VEZETÉK NÉLKÜLI ROUTER (41)
vagy
MIKROTIK HAP AC2 RBD52G-5HACD2HND-TC L4 128MB 5XGBE DUAL-BAND VEZETÉK NÉLKÜLI ROUTER (22)arra gondolva hogy valaha lesz optika nálunk, inkább ugye az sfps, no de sebességben jobb e az sfps vagy sem
[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz #42556672 #7136 üzenetére
Az optikát a szolgáltató saját ONT-ja fogadja így a Te szempontodból elég ha van gigabites portod.
Ez így nem teljesen igaz, mert lehet bridge módba is kérni az ONT-ot, így a pppoe kapcsolatot a router(Mikrotik) fogja felépíteni és ahhoz kell erő a gigabit kihajtásához.Ha már igényem volt egy "normális" routerre és van rá lehetőség(szolgáltatónként, csomagonként eltér), akkor biztos nem hagynám, hogy a szolgáltatói eszköz routoljon nekem, főleg ha még ingyenes wifi hotspotként is működik és rácsatlakoznak ismeretlenek.
Más:
Ha már így szóba került, a ROS mennyi pppoe kapcsolatot enged felépíteni egyidejűleg maximum?"Got any other secret weapons?"
-
Beniii06
addikt
válasz bb.bocs #7139 üzenetére
Akkor pont kifogtad talán azt az egy-két esetet. Koaxon tudom biztosan, hogy nem lehet, optika esetében nem tudom. Kérdezz rá itt, ha még nem tetted meg. Hamar fognak válaszolni, Rusy biztosan.
Azt viszont már megérdeklődtem, hogy SFP portra nem lehet direkt rákötni az optikát, mert nem fog működni, legalábbis azt írták itt a fórumon, így erre ne is nagyon számolj, muszáj ONT-ot használni, még 2Gb-es net esetében is, hiába az ONT-nak csak gigabites portjai vannak.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
-
Beniii06
addikt
válasz E.Kaufmann #7141 üzenetére
Köszi, csak azért kérdeztem, mert erről még nem olvastam sehol konkrétan.
(#7142) bb.bocs
Ez van sajnos."Got any other secret weapons?"
-
bambano
titán
válasz Beniii06 #7140 üzenetére
tegyük tisztába ezt az sfp dolgot, mert komolynak tűnik az információ hiány.
a telekomot nem annyira ismerem, de miért lenne nagyon más, mint a digi, a digit ismerem.
a diginél egy szál optikán jön be a dvb-c tévé és az ip, és ugyanazon megy ki az ip. három hullámhossz van rámultiplexelve egy szál optikára. (a digis dvb-c helyett a telekom iptv-t használ, mert miért ne választanák mindig a gagyibb megoldást...)az ip-t ont-vel kell fogadni. technológiailag nem lehetetlen saját ont-vel fogadni, a mikrotiknek is van olyan sfp portba dugható eszköze, amin a komplett gpon stack elfut, de nem mindegyik mikrotik router/switch hajlandó kezelni. nem technológiai szempontból nézve sajnos egyik szolgáltató sem engedi meg, hogy kihajítsd az ócska eszközét és saját eszközzel csatlakozz a hálózatára.
tehát az szokott történni, hogy az optikát a szolgáltató eszközével fogadod, amiben fut a gpon stack, és aminek van egy rezes gigabites portja is. amikor bridge módba kapcsoltatod az eszközt, akkor a gpon stack eszközön belüli kimenetét bridgeli össze a rezes ethernet lábával. magyarul kapsz egy ethernet switch portot, aminek a túlvége a szolgáltató központi cuccában végződik. tehát erre már rá tudod húzni a pppoe kapcsolatot.
emiatt az sfp portot optikai modullal nem tudod használni, mert a szolgáltatói eszközből rezes etherneten kapod meg a szolgáltatást. sfp portba dugott rezes rj45-ös modul létezik, én nulla értelmét látom a hagyományos rezes rj45-tel szemben. a sebessége biztosan nem fog különbözni.
én megpróbáltam megoldani, hogy ne kelljen a szolgáltatói eszközt használni, sajnos nem sikerült.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Beniii06
addikt
válasz bambano #7144 üzenetére
Akkor végül is ugyanazt írtuk le, hogy nem lehet. Itt nem arról volt szó, hogy az SFP portból "rezest" csinálunk, hanem arról, hogy a bejövő optikai kábelt tesszük az SFP portra megfelelő modullal a szolgáltatói ONT-ot kihagyva. Erre írtam, hogy nem lehet, főleg,ha van iptv is és ami garantáltan nem fog működni az a telefon, mert az hozzá van rendelve az ONT-hoz és nem fogjaák saját eszközre átírni. Azt, hogy mit, hogy alakít át az ONT, nem tudtam, ezt jó, hogy leírtad, mert itthon még nem volt ilyen előfizetésem(FTTH). Röviden a másik topikban is leírták, hogy az ONT is hozzá van rendelve az OLT-hoz, ezért nem működik, ha sajátot teszel be.
-
bambano
titán
válasz Beniii06 #7145 üzenetére
"Erre írtam, hogy nem lehet": oké, csak nem mindegy, hogy valami technológiailag nem lehet, vagy szervezésileg nem lehet. én azt olvastam ki a hsz-ekből, hogy egyáltalán nem lehet.
tehát technológiailag lehet, iptv is simán tudna működni, minden más is, csak nem lenne egy fostos kínai kémberendezés a lakásomban. az, hogy mit mihez rendelnek, nem tétel, mert a mikrotik ont-t futtató sfp moduljának is vannak azonosítói. bármit bármihez hozzá lehet rendelni.
konkrétan ezt írtad: "Azt viszont már megérdeklődtem, hogy SFP portra nem lehet direkt rákötni az optikát, mert nem fog működni, legalábbis azt írták itt a fórumon, így erre ne is nagyon számolj, muszáj ONT-ot használni, ": de, rá lehet. az sfp port az a slot, amibe bedugod a modult. ha a modulod által kezelni képes protokoll egyezik azzal a protokollal, ami az optikán jön, akkor be is lehet dugni, működni is fog. ha nem egyezik a protokoll, akkor be lehet dugni, de nem fog működni. ha az optikán ethernet mac-nek megfelelő villogás jön, akkor olyan sfp modult kell belerakni, ha gpon, akkor meg olyat, de mindkettő létezik.
ez csak elsőre szőrszálhasogatás, szerintem fontos, hogy pontosan fogalmazzunk.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Gyurka6 #7147 üzenetére
kicsit pontosítanod kellene a kérdést.
sfp portba való rj45-öm is volt régebbről, meg optikám is volt, máshonnan, működött.
sfp+-ba való 10 gigás rj45-öt vettem, kidobtam, mert nem jó.
sfp+ portba való optikám volt régebbről, működött, meg most vettem egy marékkal, csak nem volt még időm bekötni itthon a 10 gigás netet
sfp portos ont-m nincs, mert azt mondták a digis fórumban, hogy úgysem engedi fel a digi, akkor nem pazarlom az árát.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Beniii06
addikt
válasz bambano #7146 üzenetére
a mikrotik ont-t futtató sfp moduljának is vannak azonosítói. bármit bármihez hozzá lehet rendelni.
Lehet, de nem a Telekomnál, márpedig arról volt szó. A szolgáltató pedig nem fogja a te sfp modulod azonosítóját beírni sehova, hanem közlik, hogy használd az ő eszközüket és kész.Ettől a részletes leírástól akartam megkímélni a topikot, azért írtam indokként a "mert csak"-ot 10 sor magyarázat helyett, a végeredményen nem változtat, hogy Telekomos optikán nem működik a dolog. Ezt kb. 3-an le is írták, nem akartam, de most már megkeresem akkor.
és még legalább hónapokra visszamenőleg lehetne keresgélni az információt. Abban egyetértünk, hogy legközelebb pontosabban fogalmazok, hogy elkerüljük az Off-olást, amit befejezettnek tekintek ezzel bezárólag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest