Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mukkele
kezdő
válasz privatposta #20149 üzenetére
Hát, olyat lehet vele, hogy egy bizonyos jelszint alatt nem megy fel mondjuk 5G-re. De ha már fennt van, asszem fennt marad, hiába csúszik ki a jelszintből. De utána kell nézni, van róla mikrotik wiki asszem. Aztán a kliens vált, ha úgy gondolja.
[ Szerkesztve ]
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
A routerOS-ben a bandwidth tesztet hogy kell beállítani?
Bármit írok az IP címhez, csak 1bps sebességet ír ki.
Az meg hülyeség szerintem.Köszönöm.
-
őstag
-
Sziasztok van egy Huawaei szolgáltató router ami IP-tv+net páros.
Olyan kérdésem lenne hogy fogtam egy Mikrotiket. Az összes portját bele pakoltam egy bridgbe. Ha össze kötöm a TVboxal adás van, ha közben rádugok még egy PC-t az is klafa van net. Viszont a WiFi istenért nem akar értékelhető sebességet produkálni. 240kb/s- tud magából kicsikarni?Kéne valami extra beállítás? Vagy ennek mi az oka?
~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.
-
Kenderice
senior tag
válasz lionhearted #20153 üzenetére
Köszi. Annak mi a címe?
-
e90lci
senior tag
válasz Krisztianby #20154 üzenetére
Bridge-nél az IGMP snooping be van kapcsolva?
-
-
őstag
-
Kenderice
senior tag
válasz lionhearted #20159 üzenetére
Lehet igazad van.
Én a routeren szeretnék internet sebességet mérni. -
Kenderice
senior tag
válasz lionhearted #20161 üzenetére
Ennél egyszerűbben nem lehet mérni?
Valami terminálos parancs, mint mondjuk a speedtest-cli?
Amúgy a net 250/20 -
őstag
-
Kenderice
senior tag
válasz lionhearted #20164 üzenetére
Azért, mert van még közben két eszköz és néha leesik a sebesség nagyon alacsonyra és akkor meg akarom mérni hogy a net-e a szar, vagy valamelyik eszköz szarakszik.
Ha így a routeren tudnék sebességet mérni, akkor látnám a valós netsebességet. -
őstag
válasz Kenderice #20165 üzenetére
Szóval nem a netre vagy kíváncsi, hanem a két eszközre (linkre a géped és a router között). Gondolom buta eszközök, szóval egyben tudod mérni. Gépedre felteszed a btest-et, és a mikrotikkel összepárosítod. Célszerűen a géped legyen a kliens, és onnan küldj adatot, akkor az fog generálni. Alaptelepítésben meg szerintem engedélyezve van a szerver mikrotiken, csak autentikáció köteles (admin user pl).
Tegnap még működött...
-
Kenderice
senior tag
válasz lionhearted #20166 üzenetére
Nem.
Én a mikrotikkel szeretnék internet sebességet mérni. -
mukkele
kezdő
Érdekes, kipróbáltam, működik. Egy wireguardod állít be. Az IP cloud menübe költözik be, manuálisan is be lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
lukacr
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Adott egy RB912UAG-2HPnD routerboard.
Ha a boardot külső táppal működtetem, akkor bebootol és egészen addig működik, míg rá nem csatlakozik UTP-vel a hálózatra.
Ha POE-n táplálom, akkor szintén elindul és addig működik, míg a POE felhordót rá nem csatlakoztatom a hálózatra.
Ilyenkor kapásból kialszanak a LED-ek a lapon és kikapcsol, vagy kifagy.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz lukacr #20173 üzenetére
Ha a CPU-jat hulyere terheled es/vagy USB-n rakotsz valamit, akkor nem kapcsol ki? Ez tipikusan arra utalo hiba, hogy a panelen levo tapegyseg leall, aminek tobb oka is lehet. Pl. vagy zarlatos a tekercs az ethernet trafoban, vagy a tapegyseg valamelyik alkatresze, tipikusan elko, elkezdett tonkremenni es nem tud kello teljesitmenyt leadni.
-
privatposta
tag
Sziasztok,
Egy HAP AC vas van nálam, v6.49.8-as sw-el.
Saját rádió vezérléséhez akarom aktiválni a CapsMan-t, de nem akar sikerülni. Másik routeren simán megy, itt pedig nem kerül bele a rádió fül alá.
Létezik, hogy ennél nem működne?
Ha nem, akkor mi lehet a probléma? Logban nincs semmi rá utaló. A rádiók működnek, ha nem a CapsMan vezérni...[ Szerkesztve ]
-
Audience
aktív tag
válasz privatposta #20175 üzenetére
A LOG-ban látnod kéne, hogy próbálkozik a manager-hez csatlakozással és kapsz hibaüzenetet ha nem sikerül. Konfig nélkül erre igy mást nemigen tudok mondani.
-
m0ski
aktív tag
válasz privatposta #20175 üzenetére
Szia!
Tűzfal szabályok rendben? Emlékeim szerint ha saját rádiót akarsz vezérelni, akkor kell egy extra input szabály.
/ip firewall filter
add action=accept chain=input src-address-type=local
[ Szerkesztve ]
-
akos86
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi feladatra szeretnék egy jó megoldást.
Van 10 felhasználó aki otthonról l2tp ipsec kapcsolaton tud becsatlakozni a céges hálózatra a felhasználók otthoni publikus IP címük dinamikus. Továbbá van egy irodaház aki a jövőben szintén VPN kapcsolaton keresztül csatlakozna be a hálózatra, az ő publikus IP címük fix. Itt jön a csavar, azt szeretném megoldani, hogy hogy az irodaház dolgozói csak a fix Publikus IP-ről tudjanak becsatlakozni viszont otthonról ne. Ha nem lenne dinamikus a felhasználók otthoni IP címük nem is lenne gond mert akkor az IP címeket felvenném egy engedélyező szabályhoz a többit dobnám, de így hogy azok változnak nincs ötletem. Van valakinek ilyen szituációra valami jó ötlete? Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.3dfx, gone but never forgotten...
-
Mr Dini
addikt
Hát ez érdekes volt. Vettem egy hap mini-t, ami rokonnak megy majd a kertjébe AP-nak. Frissítettem a legfrissebb hetes routeros-re, majd gondoltam a tesztelés idejére elnevezem az AP-t "Käsespatzle"-nek. Így beírva a nevet winboxba viszont KDE grafikus felülettel használt OpenBSD rendszeren az 'ä' helyett csak a szokásos unicode kérdőjel volt, Android telefonon pedig <unknown SSID>-t írt. Más eszközzel nem néztem.
Azt nem tudom, hogy a wine ronthatta el a karakterkódolást, vagy máshol ment félre a dolog, de érdekes. Tudom, eleve nem célszerű ilyen SSID nevet választani, de érdekelt, hogy ki tudom-e játszani. Pláne, hogy Android telefonon osztott AP-val megy mindenféle UTF-8 karakterrel a dolog. Nos, úgy tűnik ez a megoldás működik:
/interface wireless set [find name="wlan1"] ssid="\4B\C3\A4\73\65\73\70\61\74\7A\6C\65"
Hátha másnak is kelleni fog.
Meg érdekelne, hogy windows alól is lehet-e reprodukálni és ha igen, akkor vajon miért engedik egyáltalán az ilyen fura karaktereket, amiket eleve nem kezel le a routeros...
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Egy hap ac3-at szeretnék LTE modemmel ellátni. Milyen modemet ajánlanátok?
Irodába kellene beüzemelni, szóval a nagy körantennás dolgok nem jönnek szóba.Köszi előre is mindenki segítségét!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
CHR-t lehet bérelni?
Ha nem akkor marad a valamilyen vps default gw-nek az internetre.(offtopicba tippek jöhetnek) -
Reggie0
félisten
válasz Marcelldzso #20184 üzenetére
Lehet, de a licence-t neked kell beszerezned.
-
Reggie0
félisten
válasz Marcelldzso #20186 üzenetére
En is gugliztam, pl. a vps4you.hu ilyen.
-
adika4444
addikt
válasz ratkaics #20183 üzenetére
Nekem Huawei E3372H van rajta (a H ellenére nem Hi-Link-es).
Backup-nak jó. Van itt egy B3 cella azthiszem, azzal a Yeti tud a routerben stabilan 20--30 Mbps-t. Egy jobb mifi-ben ez azért 50--60-ra is fel tud menni, szóval villámgyorsnak nem mondanám. De működik.Az E3372-nek van sok típusa, szóval csak akkor ugorj bele, ha az esetleges nem működés, csere belefér. HA nem és esetleg belefér egy nagyobb kiadás, jobb lenne egy másik LTE eszköz bridged móddal, LAN csatlakozóval.
üdv, adika4444
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Ezzel találkozott már valaki?
CHS-nél megrendeltem megjelenéskor, azóta hírét sem láttam.
CCR2004-1g-2xs-pcie
4011-et szeretnék vele kiváltani illetve az egyik portját odaadni az esxi-nek. -
nagyúr
válasz Marcelldzso #20194 üzenetére
Megnéztem pár nagykerembe, de egyikbe sincs készlet sehol, mindenhol csak rendelésre van.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Reggie0
félisten
A megjelenes ota csak igergetes van, de szallitas nincs, hiaba rendeled meg.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
getic.com-on is szemptemberre ígérik, ott tuti előbb lesz, mint itthon, hivatalos viszonteladók. Az RB5009-et is onnan vettem, éjjel jött a levél, hogy raktáron, három nap és itt is volt.
-
Bubukain
senior tag
Adott egy mikrotik router, új manuális alapbeállításokkal.
A DHCP server x.x.x.30 - x.x.x.70 ig van beállítva, DNS beállítva, működik is rendesen.
De.
Vannak olyan eszközök, amik statikus IP-re vannak állítva az eszközön belül, pl x.x.x.200
Ezeket el tudom érni, mivel tudom az IP címüket de DNS-t nem kapnak.
Hova kell őket hozzáadni hogy kapjanak DNS-t is, mivel a DHCP Server / Leases alatt nem látszanak a fenti tartomány miatt, igy static-nak sem tudom beállítani őket.
Remélem érthetően fogalmaztam, köszönöm. -
Lenry
félisten
válasz Bubukain #20198 üzenetére
DHCP Server / Leases alatt nem látszanak
... de kézzel fel tudod őket venni, elég csak az Address, MAC Address és Server sorokat kitölteni.
aztán átállítod őket DHCP-re és a router kiosztja nekik az IP-t, amit felvettél a Leases alatt[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
m0ski
aktív tag
Szia,
miután manuálon vannak, a DNS-t is kézzel kell megadnod IMHO.
Ha azt akarod, hogy a Mikrotik kiadja nekik a DNS-t, akkor a klienseket DHCP-re kell tenned, Mikrotik oldalon pedig static-ra, hogy más ne kapja meg azt az IP-t.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5 Pro teszt
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Call of Duty: Black Ops 6
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs