Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz default. #3026 üzenetére

    Legfőképpen azért rossz, mert valótlan az alapja.

    Ha van mondjuk egy mennyiségi licenccel rendelkező cég, aminél ugye nincsenek gépenkénti kulcsok, hanem maga a helyi rendszergazda felel a túlhasználat megelőzéséért. Itt ugye lehet alkalom a trükközésre, műszakilag működhet is (számtalanszor működik is), könnyen lehet, hogy senki ne fog vele lebukni.

    Csakhogy a felhasználás feltétele az, hogy a felhasználó az adott szervezet tevékenysége keretében használja fel a szoftvert, ami nyilván nem igaz -- tehát jogosulatlan a felhasználás.

    Ez igaz a szerverszimulálós megoldásra is. Technikailag átmegy az ellenőrzésen, de a használat jogalapja teljesen illegitim marad, olyan jogalapról meg nem tudok, hogy az Ebay-en hirdetés-vásárlás jogtisztává tenné a trükközős felhasználást. Talán hihetetlen, de még az olyan makulátlan és a törvényességre minden körülmények között önfeláldozóan ügyelő piactereken, mint amilyen az Ebay, is előfordulhatnak hébe-hóba, elszigetelt esetként nem 100%-osan tiszta ajánlatok. (sarcasm)

    Ha kipakolják a lakásodat, nem hiszem, hogy elfogadnád a betörő azon védekezését, hogy álkulccsal milyen ügyesen ki tudta nyitni a zárat, tehát semmi okod a panaszra. Sőt, még akkor sem nagyon lennél ezzel boldog, ha nem vinne el semmit, csak éppen a szabadságod alatt bent lakott volna...

    Teszem hozzá: nem vagyok véres szájú nagycég-védő, sőt, nem egy esetben védtem sikerrel a "felhasználói" álláspontot jogosulatlan felhasználási ügyekben. Mondjuk úgy, hogy van némi fogalmam a témáról.

    Arra viszont nem látok védhető érvet, hogy valaki a havi 2000 Ft-os díjat is ki akarja cselezni, ahelyett, hogy mondjuk ingyenes megoldást választana.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák