Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Ha szabad egy kérdést:
Nagyon szeretek azokban a napszakokban fényképezni, amikor a színek változnak: Napfelkelte, Naplemente, szürkület, kezdődő sötétedés a Hold felkeltével. Amíg még a Nap fenn van, vagy épp csak lement, addig a m4/3 is jól megbírkózik, de az ég túlfelén az emelkedő Holdhoz már elég hosszú expók kellenek, hiába nincs érzetre meg szemre még sötét. Pl. tegnap is, már lement a Nap, de az arany- és bíbor színű horizont még világított a hátam mögött, túloldalt ragyogó-fényes telihold; ennek ellenére még a 20/1.7-tel se lehetett már kézből kitartani, s nagyon nem azt akarta visszaadni, amit láttam. Ezért az egy dologért, de ezért nagyon kacsintgatok FF felé, hogy egyszer majd egyet szerzek.
Jól képzelgek, vagy ilyen helyzetekben már ez se segít sokat?
Racionálisan viszont be kell látnom, hogy egyrészt ennyit sajnálok kiadni rá, aztán ha mégis, egy ennyit érőt még inkább féltenék, sajnálnék magammal cipelni...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
EFT
tag
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, megkerestem és feltettem ide az említett összehasonlítást.
1. Canon 5D + Canon 85/1.8 @ f1.8
2. Canon 30D + Canon 50/1.4 @ f1.8
3. Olympus E-PL2 + Olympus 45/1.8 @ f1.8
Nem teszt, csak összehasonlítás. Azonos rekeszen, azonos tárgytávolságból, közel azonos ekv. gyutávon.
Az utolsó képen látszik az Olympus magentas színezése, a Canon áll közelebb a valósághoz. WB korrekcióval nagyjából korrigálható (van WB korrigált képem is, szándékosan az eredetit tettem be).
Erősen leméretezett képek, a háttérelmosás összehasonlítása volt a cél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Politika
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest