Hirdetés
Aktív témák
-
Traxx
őstag
-
Prego
senior tag
Nézegetek egy tápocskát:
[link]
Unokanővérem gépébe kellene, amit átmenetileg vettem kissé hangos (DEER 450W)
A konfig amit összedobtam neki:
Giga GA-G31M-S2L
E1200
1GB RAM
Ati X300 VGA
80GB vinyó
DVD olvasó
Nemtom elég lesz e hozzá, és hogy mennyire halk és megbízható (FSPt ismerem csak ezt a konkrét típust nem.
Nekem csifi 350Wom van és ennél jóval nagyobb konfigot elbír szal bízom benneAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Szten Márs
nagyúr
-
Sandormaster
aktív tag
Hali!
Lenne egy sürgős kérdésem.
A Gigabyte Superb 460W-nál ha nem fogyaszt sokat a gép, nem melegszik a táp akkor nem is megy a ventije, tehát csak nagyobb terhelésnél kapcsol be? -
uridium
csendes tag
Üdvözletem!
Az alábbi kérdésben szeretném a segítségeteket kérni:
Corsair VX450: 16.980 Ft, 3 év garancia
+3.3V 20A
+5V 20A
Combined +3.3 - +5 130W
+12V 33A (396W)
-12V 0-0.6A (9.6W)
+5Vsb 0-3A (12,5W)vagy
Enermax PRO82+ 425W CrossFireX™ : 17.000 Ft, 1 év garancia?
+3.3V 0,1-20A
+5V 0,1-20A
Combined +3.3 - +5 120W
+12V1 0,1-22A
+12V2 0,1-22A
+12V3 0,5-22A
Combined 12 V: 396W (33A)
-12V 0-0,6A (7.2W)
+5Vsb 0-3A (15W)Esetleg hagyjam az egészet és vegyek egy
Epsilon 80PLUS 500 -ast (legalábbis ennek a képét látom a webáruházban): 17.900 Ft, 3 év garancia
+3.3V 36A
+5V 30A
Combined +3.3 - +5 155W
+12V1 0-18A
+12V2 0-18A
+12V3 0.9-18A
-12V 0-0.8A
+5Vsb 0,1-3AA tápok előnye, hogy ma meg tudom venni őket ezen az áron.
Amit egyelőre hajtani fognak: E8500, 1 SATA II HDD, Gainward 4850, 12 CM házventillátor, processzorhűtő, DVD író és apróságok. Az FSP ellen az szól, hogy egy teljesen fekete Antec házban lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Uridium
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
Sandormaster
aktív tag
válasz shteer #20511 üzenetére
Pcsába miért mindig velem történik ilyen Pedig reménykedtem, beüzemeltem minden király, mondom meglesem milyen a venti erre nem megy ráfújtam jó erősen, erre beindult, mondom jó, hátha most már nem lesz ilyen, de kikapcsoltam a gépet hogy kipróbáljam de megint nem indult el, csak ha kicsit rásegítek és megpöckölöm/fújom
-
Sandormaster
aktív tag
válasz Sandormaster #20512 üzenetére
Ááááááá, megjavult
Úgy néz ki csak be kellett járatni a kicsikét ment kb 2 órát és most már minden további nélkül bekapcsol a venti indításkor. Sőt az elején kissé morgó hangja volt, de most már az is eltűnt lehet hogy amiatt nem kapcsolt be induláskor.
Ha már így belejött a táp, lemértem gyorsan mit tud a szerény kis gépemben:
a régi tápom Colorsit 400W Cool & Quit-el 90 Wattot fogyasztott idle-be, terhelésnél, pl 3dmark 205 Watt
A Gigával pedig Cool & Quit idle-be 69 Watt, 3dmark alatt pedig a maximum amit ki tudtam hozni a gépből 112 Watt!!! Majd 100 Wattot csökkent terhelés alatt a Colorshithez képest.
Ezek után nem is tudok mit tudom mondani: Giga(FSP) -
stol
addikt
válasz Sandormaster #20513 üzenetére
Gyárilag zsirral tömik meg a csapágyakat.
Lehet az fogta meg picit -
shteer
titán
-
Traxx
őstag
válasz uridium #20509 üzenetére
A több gari miatt szerintem Corsair...azt meg most nézem, az iponban 20,5K Egy árban a Modu82+-al.
Sandormaster:
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
stifi
senior tag
Sziasztok!
Tápvásárlás előtt állok és eléggé elbizonytalanodtam. Mindenképp olyan tápot szeretnék, amit jó sokáig (még legalább 1-2 új konfig, jópár év) esetén sem kell lecserélnem (akár sli/cf is szóba jöhet később), ezért 600W körül nézelődök.
Nagyon tetszett a MODECOM Volcano 650, de jelenleg nem kapható, és később már csak magasabb áron lesz elérhető
A Corsair HX 520 egész jó, de a teljesítményben jobb HX 620 már aranyáron van, annyit nem szánok rá
A CoolerMaster SilentPro M600 nem tudom hol és mennyiért szerezhető be (akár nagyker, de az experttel nincs kapcsolatom)
és most összefutottam a chieftec CFT-650-14CS táppal, de nem tudom. Az ára jó, de milyenek a chieftec tápok mostanában? Nekem már 4 éve az megy a gépemben, nincs vele baj, de nem tudom azóta hol helyezkedik el a piacon... Mindenképpen moduláris tápot szeretnék, és én ezek között válogatok, a chieftec könnyen és gyorsan és jó áron beszerezhető, és van rá 6 év(!) garancia. De van olyan jó mint a fent említettek? (Corsair, Modecom, CMaster, egyéb)előre is köszi a véleményeket
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Dyno
veterán
Modecomot felejtsd el, Corsair HX-520 elég jó kis táp, CM-et is inkább van sokkal jobb az áráért, viszont az említett Csifi elég jó 576W-ot tud a 12V ágon.Viszont a Corsair Seasonic beles, és mind a két táp elég egy SLi,CF-hez, persze 2 darab GTX280 lehet már sok lenne nekik, bár nem hiszem.
-
stifi
senior tag
a corsair felé húz a szívem, de még az hx520as is borzasztóan drága, a következő lépcső a hx620 pedig majdnem egy tizessel drágább
viszont ahogy nézegettem, a CFT-650-14CS-ről nem terjednek sem ajnározó, sem fikázó mondák, a 700 wattos változata (amin már 2db 6pines csati van, a 650esen csak 1) is csak egy ezressel kerül többe kb, és gyakorlatilag ugyanaz a belsőmoduláris, 14 centis venti, 20k körüli ár, 2db 6 pines csatlakozó, chieftec 6 év gar. túl jól hangzik
a hatásfoka viszont csak 75%, a nem moduláris chieftec meg 80%.. mondjuk nem hiszem h ezen múlikNincs időm kedvesnek lenni!
-
Dyno
veterán
Mind a kettő moduláris, ez a túljól hangzik meg hülyeség, a fekete a 75% a kék meg 80%-os hatásfokkal rendelkezik, ha sajnálod a HX-520-ra akkor megéri a Csifi.....6év gari meg valszeg nem bolti hanem a bolt csak 2 vagy 3 évet ad.Magyarán útána ha baja van neked kell megoldani a gariztatást, nem tudom hogy a Csifinek van-e magyar képviselete, de ha nincs neked kell postáznod külföldre, de lehet hogy a bolt mint a 6évet intézi.
-
Loituma69
őstag
Így 2008 ban új táp vásárlásánál szerintem minimum az 500w, és akkor tuti nem lesz gond a gép áramellátásával legalább 3-4 évig.
-
Traxx
őstag
válasz Loituma69 #20521 üzenetére
Szerintem meg 2008-ban és korábban is az ésszerűség (volt) az alap. Nézd meg egy 2900 XT fogyasztását, és egy 4870-ét, meg hasonlítsd össze a teljesítményüket...jóval erősebb a 4870, jelentősen kevesebb áramot zabálva. De áramfogyasztásban a 8800 GTX is hozza azt, amit a GTX260. Tehát azért szerintem jócskán az energiatakarékosság felé mozognak a gyártók.
Tehát szerintem egy 450-es Corsair / 425-ös Enermax még simán jó lehet később is. Ja a több GPU-s rendszereket hagyjuk, aki olyat rak össze, az vegyen erősebb tápot (bár jópár vidkari esetében a felsorolt tápok is elegendőek). De a felhasználók (becslésem szerint) kb. 95%-át ez hidegen fogja hagyni.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Dyno
veterán
Igen egyet értek......csak nem tudom minek kell ide ilyeneket be írni...általánoítai a dolgokat nem lehet, mindig lesznek emberek akik jönnek a Csifi GPS csodájával vagy Modecom meg ilyenekkel. Ja igen meg azt mikor értik már meg, hogy nem azt kell nézni hogy hány wattos, főleg nem egy mai konfigurációnál.380W-os Seasonic is elég elég sok mindenhez, hiszen 360W-ot tud le adni a 12V ágán.....na mindegy annyiszor leírtuk mi ezt itt, talán nem is Neked kellett volna válaszolnom, így félreérthető, de remélem nem érted félre.
[ Szerkesztve ]
-
Loituma69
őstag
Végül is nekem mind1 ki mit vesz! Nekem 3 éve 450w tápom van és még legalább ennyi ideig ez is marad! Itt meg aztán lehet vitatkozni, hogy milyen márka hány vatt, szerintem ez csak fölösleges szájkoptatás! Volt codegen tápom a mostani előtt 4 évig 350w az is tökéletes volt, egyszerűen csak azért cseréltem le mert új gépet raktam össze! Jah igen amikor a 450 chieftecre cseréltem az első darab amit a boltból elhoztam az még az nap este durrant egyett és elszált. Másnap elhoztam gariban egy ugyan ilyet és az van a gépemben 3 éve, hibátlan működéssel. Pedig az idő alatt már igencsak kicserélődött a gép hardver része és lőn csoda még mindig hibátlan az áramellátás. Én csak arra szeretnék utalni, hogy itt sokan igen nagyon túllihegik ezt a tápvásárlás témát! Ha most venék én corsairt vennék vagy megint egy 450-est vagy egy 520-ast bár szerintem egyik sem ér annyit amennyibe kerül! Anno a chifteket 8500ft ért vettem ennyit megért, de nem többet!
16.000-25.000ft egy tápért szerintem ez nevetséges. Bár ha nem lenne túl lihegve a téma akkor ez a forum nem lenne. -
AMD!4ever
őstag
válasz Loituma69 #20524 üzenetére
És a csiftek tápod most is durran eggyet? és veledurran a mondjuk a Nagyonszuper intel procid is? 30.000ft-os proci esetében egész fincsi lenne.
Szerintem ennek a fórumnak igenis keményen van haszna és értelme. Ha már a táp szar az ember gépében akkor azzal az egészet kockára teszi.Addig jár a korsó a kútra...Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok.
érdeklődnék hogy szerintetek milyen tápot kéne vegyek ehez a konfighoz: gigabyte ep45-ds4, 4giga 1066MHz ram, Q9550 vagy E8600, gtx 260vagy gtx 280, 500 vinyo, dvd, 4 venti a házon + a többi szokásos procin valami jobb féle hűtő.......
remélem kapok édemleges megbízható választ.....
köszönöm előre is.
-
Dyno
veterán
válasz gr.bence #20540 üzenetére
Jó lenne írtál volna áratés, hogy moduláris vagy nem moduláris kell, ezért én ezeket ajánlom Enermax PRO82+ 425W ez a Bird-be 15K, vagy PRO+ 525W ha esetleg nagyon kemény Quad tuning lesz, bár mind a két kártya esetén vinnie kell a 425-nek is akárhová húzod a procit, mert úgye elég kicsi a fogyasztása, de szerintem inkább E8500 és húzd meg E8600 szintjére és megspórolsz közel 20K-t.
-
sazabi
aktív tag
én tegnap vettem egy ilyet(HKC 565w), és eddig minden ok
fsp bluestormom hangjához tudnám hasonlítani, mert az van itt amihez viszonyíthatom..baromi halk..vinyóim(2x 500g samsung/wd) hangosabbak nála. a ventije alapjáraton megy ezekkel: amd x2 4400+ 65w, gigabyte GA-MA69GM-S2H, nvidia 9600gt, 3g 800as ram, dvd író, +1 8centis hűtő.[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz sazabi #20543 üzenetére
És ehhez a géphez vettél 565W-os tápot? Ember, ezt egy 350-es FSP is félgázzal vitte volna...olcsóbban, megbízhatóbban. A Bluestorm agyonveri, de még a PNF is.
-
Norbi27
aktív tag
Sziasztok
Aláírásomban lévő tápot szeretném lecserélni. 2 jelölt van, de nem tudok dönteni:
CORSAIR VX PSU-450VX 16 830 Ft 5 év
ENERMAX MODU82+ EMD 425AWT 21 230 Ft 3 évMindkét tápról jókat olvastam, viszont az Enermaxban az tetszik, hogy moduláris, így nincs felesleges kábel. Egy Antec P182-es házba kerül.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik tápnak milyen hosszúak a kábelei. Mivel az Antecben alul van a táp, többen írták, hogy bizonyos tápokhoz hosszabbító kellett. -
-
-
AMD!4ever
őstag
válasz sazabi #20547 üzenetére
hát érdekes
Nekem x2 4850e huzva(előtte egy 90wattos tdp-s x2 3800+ volt huzva benne)
sapphire radeon 4850hd
2g 800as ram
2*160gb wd vinyó
4venti(asszem)
és minderre egy zalman 360wattos tápocska
semmi áramhiányos bajt nemérzékeltem.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
Aktív témák
- Monitor hiba topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Politika
- Gitáros topic
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- További aktív témák...