Hirdetés
Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz venember83 #1950 üzenetére
Haaat, errol engem nem gyozott meg a Zen.
Amikor volt az a 40C arnyekban, akkor par perccel azutan, hogy nekialltam jatszani mindig lekapcsolt a Zen hovedelme, tap meg olyan forro volt, hogy hozza nem lehetett erni.
Mint korabban irtam, gep mindket oldala leveve+kornyeken nem volt melegedo alkatresz...
Vegul egy ventit kellett a pofajaba tolnom, hogy napkozben jatszani tudjak, ne csak keso este/ejjel.
(Pedig a gepem jatek kozben fogyaszt 150W-ot a nyugalmi 100W helyett, mertem...)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kriza
őstag
válasz UnConnecteD #1949 üzenetére
Az alaplapom Gigabyte GA-P35-S3 és a táp, Seasonic S12-II 430W együtt nem szeretik egymást úgy tűnik. Külön-külön mindkettő köszöni, megvan jól. A hiba pedig az, hogy indításnál 4-5-6-szor kapcsol ki-be a gép, míg hajlandó elindulni. Bővebben olvashatsz róla a ''Valami baja van a tápomnak...?'' topicban.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
direwolf
őstag
válasz venember83 #1950 üzenetére
Köszi! Az ajánlott tápokat tapasztalatból tudod, hogy sokkal halkabbak a Chieftecnél? Mert 2 éve ezt úgy vettem, hogy tesztek meg a paraméterek alapján ez aztán halk lesz, aztán gyakorlatban meg kiderült, hogy hangosabb mint a jónak kicsit se mondható hiper, meg codegen. Szóval mégegyszer nem akarom megjárni.
Mondjuk azóta 2 év pora beleszállt, és lehet hogy nekem is alacsonyabbra került az ingerküszöböm, mert folyamatosan ezzel vagyok elfoglalva, hogy minél halkabb legyen a gépem Mindenesetre most kell valamit lépnem, mert a tápom messze a leghangosabb a gépemben..."I've seen things you people wouldn't believe"
-
venember83
nagyúr
válasz direwolf #1953 üzenetére
Nos, ezzel a 450es Chiefteccel nincs tapasztalatom, azonban visszakeresve a forumtemaban lathatod, hogy eleg sokan panaszkodnak a hangjara. Pl FSP PNF lenyegesen halkabb s ez csak az FSP alsokategorias tapja, ezeknel pl a BlueStormII sokkal halkabb. Ennel feljebb meg ugye van a Zalman 360b-aps, illetve a Seasonicok, amik kb hallhatatlanok. Hang szempontjabol szerintem nezz korul, kinek milyen tapja van es kerdezz ra pl olyan PH!-soknal akiknek az altalad kinezett tapja van s akkor majd benned is kialakul 1 kep. Vagy pl rudi foglalkozik taptesztekkel, erdeklodj nala is. Mast nem mondhatok. Kerem kapcsoljon ki.
-
-
direwolf
őstag
válasz venember83 #1954 üzenetére
Jó-jó, értem én, csak aki már egyszer megjárta...
Köszi a tippeket."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Kriza
őstag
-
direwolf
őstag
válasz venember83 #1959 üzenetére
Ajaj, ebből FSP BSII 400 lesz. Remélem jó kompromisszum.
[Szerkesztve]"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Harti
senior tag
válasz Szten Márs #1960 üzenetére
A stand by mód egy tápnál mit takar?
otthagyom a gépet a desktopon? -
venember83
nagyúr
stand by van shutdown utan, illetve mielott bekapcsolod a billentyuzettel vagy a bekapcsologombbal a gepet. Tehat mikor aram alatt van a tap, de a gep nem megy.
direwolf: Nos, nekem is az van, eddig mar csendesebbre valtottam ezt/azt, de meg mindig van a tapnal hangosabb alkatresz Mondjuk a cpu-ventit lassan tenyleg le kene cserelni, mert hiaba van potival limitalva, 3000 helyett 2300rpm-en is hangos
De ez az uj 1tanyeros vinyo gyonyoru: gyors, halk, huvos, hallhato a javulas a masik utan
[Szerkesztve] -
Kriza
őstag
válasz Szten Márs #1960 üzenetére
Igen, igaz, arra gondoltam, csak nem azt írtam.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz direwolf #1968 üzenetére
Vedd meg ezt: [link]
Ha Te is úgy jársz vele, ahogy én, visszaveszem, de szerintem csak én lehetek ilyen szerencsétlen.
Kérdezt a többieket, mit gondolnak erről a márkáról, sok jót fogsz hallani.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Nem halkabb az általam kínált Seasonicnál, főleg ha a Zalmi ciripel.
16k-ért elég alkalmi vétel a Seasonic, főleg ha kiderül, hogy az alaplapom a rossz, mert akkor már nem is lesz eladó a táp.
[Szerkesztve]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Riddle
tag
Üdv Mindenkinek!
Tápegységet kellene vállasztanom, a típusban már kaptam itt segítséget, viszont; a Chieftec tápegység Cable Mania, vagy ''sima'', I/O kapcsolós vagy annélküli, CFT,GPS,PFC
Előre is köszönöm
Riddle''A legkiválóbb is tartson nyitva egy ajtót a barátságnak, a segítség fog belépni rajta'' Grotius Hugo
-
Riddle
tag
válasz Szten Márs #1975 üzenetére
Szten Márs !
Igen azt rossz helyre írtam (PFC)
Leírás az adatlapomon, most egy 300W Noname tápom van
de valószínű, hogy cserálnem kella a belsőt kompletten ezért új gép a láthatáron sajna, mert nem a játék a legfőbb szempont csak 6at éves az alaplap, proci táp
Riddle''A legkiválóbb is tartson nyitva egy ajtót a barátságnak, a segítség fog belépni rajta'' Grotius Hugo
-
Manitou
veterán
350-es fsp táp elég ehhez a géphez?
X2 4600+ AM2
Abit KN9S AM2
2x1GB Kingmax DDR2 800MHZ
256MB Galaxy 7300GT DDR3
1 winyó
1 optikai meghajtó -
Kriza
őstag
válasz Manitou #1980 üzenetére
Ja-ja,a hogy venember83 is mondja.
Lehet, hogy az SLI-s chipset többet fogyaszt majd pluszba, mint a +VGA, legalábbis ha nVidia chipset, de elég lesz.
Jelenleg az én konfigomat is egy 350W-os táp hajtja, csak az csíftek.
[Szerkesztve]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Szten Márs
nagyúr
GPS-es Chieftecek a 350-es kivételével sok ember szerint nem a leghalkabbak (bár a 300-as Nonemtől biztos halkabbak), de abszolút jó kis tápok, maximálisan ajánlott. CFT-s moduláris szintén ajánlott, bár modulárisban leginkább Enermax Liberty-t szoktunk javasolni. Így összességében rosszul nem járhatsz egyik típussal sem ár és szubjektív okok döntenek.
-
Kriza
őstag
válasz Szten Márs #1983 üzenetére
A CTF-es csífben Sirtec belső van. Erről van szó, ugye?: [link] Eddig azt hittem, hogy a Sirtecet nem szoktátok ajánlani. Csak a modulásris ajánlott vagy ebben a sorozatban a nem moduláris is?
Csak mert én ezt vettem volna, és nem szopnék a Seasoniccal.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, hagyományosan a Sirtec belsőt nem igazán ajánljuk. Ennek a két tápnak a bele - emlékeim szerint - viszont nem váltotta ki szakértőink ellenszenvét, szóval nyugodt szívval ajánlhatóak.
Az meg, hogy valami egyedi X-aktás inkompatibilitással hogy szívnál vagy nem szívnál nem épp megjósolható, de legalább ha most valaki rákeres a topicban a Seasonic szóra, negatív vélemény fog kialakulni benne, ami aligha jogos. -
venember83
nagyúr
válasz Szten Márs #1985 üzenetére
azert nem jellemzo, h barki is hasznalna a keresot ebben a topicban. Meg Seasonicra leadott kereses eseten ugyis az elso hsz fog bejonni, mint ajanlott tap. De teny, h nem kell elb**zni 1 modell hirnevet csak azert mert 1el sziv valaki.
-
Kriza
őstag
válasz Szten Márs #1985 üzenetére
''...negatív vélemény fog kialakulni benne...'' rajtam kívül mindenki szerelmes ebbe a márkába, szóval nem hiszem, hogy az én negatív tapasztalatom megáll száz pozitív ajánlással szemben. Azt meg nem várhatod, hogy áradozzak róla, amikor szopok miatta.
Egyébként ha Te is rákeresel, akkor nem sok tapasztalat van még itt a 2. sorozatú S12-ről. Honnan tudod, hogy tényleg olyan szuper?Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Gyuri27
félisten
Nehéz ott érvényesiteni mert szeretik sz@patni a népet. Ebből a korrekt üzleti magatartásból kifolyólag már csak két üzletük üzemel (a többi bezárt).
Javaslom neked ennek a tápnak az iker testvéreit: a fsp green power, blue storm II 350w-s tápokat. Talán kicsit hangosabb viszont az i-ben a bsII 2k-val olcsóbb és ott a 400w-s go kerül ennyibe.Amd - Radeon - Ryzen
-
Kriza
őstag
Igen-igen, utóbbi időben korrektnek tűnnek. Csak régebben mindenkit szopattak - engem is, ezt nehéz lesz jóvá tenni.
Egyébként a Mistral weblapja már vagy 2 napja nem elérhető, szóval ki tudja van-e még az a két üzlet. Pedig igen jó árban voltak a tápok.
Egyébként valóban az alaplap meg a táp nem szeretik egymást, ezt sajna nem lehetett kiszámítani előre.
-
Ebit
addikt
válasz Szten Márs #1994 üzenetére
Szerintem nehéz megitélni, mert nem ismerem,-jük az eladott mennyiséget, lehet, hogy már az adatok ismeretében, nem is lenne sok.
Itt van pl. Kriza Seasonic problémája, egy kiemelten ajánlott táp, és egy modern alaplap esetében elgondolkoztató, és szomorú.
[Szerkesztve] -
Harti
senior tag
[link]
Épp most akadtam rá erre!
NorthQ tápok milyenek?
A zajszintje hú!
Itt a Vízsön-nél még ezen kívül van 2 ilyen táp max 1k árkülönbséggel!
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Ez hogy jött a garanciális ügyintézéshez?
Egyébként igen, lehet szomorú, bár amíg még érdekelt voltam alaplap témában igen sokszor találkoztam vele, hoyg a Gigabyte-t inkább Gigalol-nak és hasonlónak becézték, és hozzáértő(nek tűnő) emberek, egymástól függetlenül... szóval engem nem győzött meg az a márka anno.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest