Hirdetés
Aktív témák
-
-
akaido
addikt
válasz Szten Márs #1452 üzenetére
Köszöntem. Melyik szériát érdemes elkerülni?
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
lúzer
veterán
Bocs, a biztonság kedvéért:
Most vennék egy foxconn házat táppal.
Ugye ma már természetes hogy a tápcsati az újabb, illetve a P4 kiegészítő is rajta van?
Nem kell külön csekkolni?MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
mazda626
addikt
Sziasztok!
Mégsem költekeznék feleslegesen, ha a mostani tápom is jó. Thermaltake SilentPure Power 480W (W1010). Láttam a nem ajánlott tápoknál szerepelnek a régebbi TT-k. Ez is olyan? A táp oldalára ez van írva:
MODEL: PURE POWER-480APD
+5V : 40A
+3.3V : 30A
+12V : 18A
... a minuszos meg nem lényeg. -
Gyuri27
félisten
válasz mazda626 #1455 üzenetére
mit táplálna ez a drága?
Output Voltage Min. load Max. load Load Reg. Ripple & Noise
+3.3V 0.5A 30A +-5% 50mV P-P
+5V 0.3A 30.0A +-5% 50mV P-P
+5Vsb 0.0A 2.0A +-5% 50mV P-P
+12V1 1.0A 14.0A +-5% 120mV P-P
+12V2 1.0A 15.0A +-5% 120mV P-P
-12V 0.0A 0.8A +-10% 120mV P-P
a 400-s green power adatai.Amd - Radeon - Ryzen
-
m3tr0
őstag
sziasztok.
ide is beírom mert sürgős lenne a válasz..szal bocsi
a helyzet következő,szeretnék a konfigomhoz egy új
videókártyát ami egy asus v.saphire x1950 pro lenne,
de felhívták a figyelmemet arra lehet ,hogy kevés lesz neki ez a tápom
valóban kevés lenne neki egy Chieftech 350 W táp?
ha kell a pontos konfigom(vinyók stb.) leírom azt is.
előre is köszi -
Gyuri27
félisten
válasz mazda626 #1457 üzenetére
Szerintem (ha nem majd jönnek a nagyok) kelleni fog az uj 12v-ra kihegyezett táp.
Meg nem is tenném kockára se a corót se a gts-t. Egyébként (ha neon gondolom plexi) akkor [link] a többihez képest bagatel.
m3tr0: szerintem a mestereknek a táp pontos tipusa kell majd.
[Szerkesztve]Amd - Radeon - Ryzen
-
TudorVigyor
aktív tag
-
m3tr0
őstag
válasz TudorVigyor #1462 üzenetére
akkor pontosítok
P4 Intel 3.0Ghz Ht(logikai kétmag)
Abit alaplap...Ni-8 Sli GR
1 giga ram Kingmaxy 667mhz-en
80 samsung vinyó+250 samsung vinyó
LG DVD író
+ehhez jönne a x1950 pro
ezt kéne táplálnia a Chieftehc 350 w-os tápomnak..pontosan nem tudom milyen...melóhelyen vagyok..még -
Gyuri27
félisten
válasz Szten Márs #1465 üzenetére
egy 1950gt jobb megoldás minden szempontból (fogyasztás, melegedés, a proci kihatja, ha nem 3 gigán de 3.2-3.3-n mindenképp)
[Szerkesztve]Amd - Radeon - Ryzen
-
alienpapa
senior tag
Kinéztem egy FSP 400W-os tápot a jelenlegi Codegenem helyett. Passzív pfc-set veszem, mert azt írjátok az első hsz-ben, h az aktívnak Magyarországon nincs sok előnye. Szerintetek ez jó választás? Van rajta VGA tápcsati?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Kombat
őstag
válasz Szten Márs #1468 üzenetére
PNF-en biztos nincs PCIe!
-
janos666
nagyúr
Nah, úgy döntöttem egy Chieftec GPS-500-AB tuti elég lesz a profilomba írt gépnek. (mert a régi féle 420-as nem volt az) Majd berakom aztán kiderül.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Termi16 #1474 üzenetére
Hát ahogy Csaba_20_ számolta nekem saccra 166W-ot fogyaszt a CPU-m, 100-al többet mintha nem húznám. Ha még rátesszük a voltmoddolt és ultra órajelek fölé húzott 8800gts-t igencsak többet is eszik mint egy ultra (abban több a streamproci és gyorsabb, de kissebb fesszel kissebb órajelen jár) Vagyis ha veszünk egy E6700-al és 8800GTX-el mért 210W körüli eredményt simán rádobhatunk még vagy 120W-ot a tuning (a RAM is sokkal melegebb 2,3 volton, hűtés nélkül nem bírná) miatt és ottvagyunk 330W körül, a táp 12v-os terhelhetősége meg ekköré esik. (napersze nem minden 12vról megy és nem mindíg fullon, meg felülbecsültük, de ja, egy 400W-ossal nem aludnék nyugodtan)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
elfelejtette
veterán
válasz janos666 #1473 üzenetére
Hy!
Azé' nem muszáj túllőni a célon. A régi 420-as tápod azért nem volt elég, mert a terhelhetősége nem a 12V-os ágra van kihegyezve, holott a konfigod 90%-ban azt terheli. Az újabb tervezésű tápok közzül egy minőségi 400W-os is bőven elég, sőt akár még egy 350W-os is, mivel a géped bőven 200W alatt kajál.
Üdv.
MOD. Most látom, hogy vmoddolod. De sztem még így is túlzás az 500W-os táp.
[Szerkesztve]"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
janos666
nagyúr
Különben a 3 ágra osztást hogy kell elképzelni?
Az egyik megy a CPU, a másik a PCI, a 3. a perifériacsatlakozók felé?
Mert a Corsair 450-ese csak azért tetszett mert nem darabolták szét és nem kell ezen gondolkozniTV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz elfelejtette #1479 üzenetére
Ohh. Duplapstoltam? MOD-ra kattintottam.
[Szerkesztve]TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Chieftec GPS-en belül már azért inkább 500-as és nem 450-es mert ennek 8 és nem 4 tűs CPU kábele van és 2 helyett 3db 12v-os ága. De ha tényleg 166W-ot kajál a CPU (ami reális ha azt nézem hogy kétszer akkor hűtő van rajta mint a régi Athlon64-emen ami 15 fokkal hidegeb volt húzva is és úgy elvileg 120W-ot kajált) akkor meg kell az a 400 fölötti táp.
Nameg lehet jövőre berakok ebbe az alaplapba egy 9800-as geforcet vagy később még egy 4magos procit is...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Csaba_20_
őstag
válasz janos666 #1476 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy Csaba_20_ az Intel által megadott értékekből indult ki(alapórajelen, alapfeszültséggel hajtott procira az Intel 65W-ot ír fogyasztásnak.) és az általad írt tuningból. Az Intel a P=c*f*U^2 képletet alkalmazza, hogy kiszámolja egy processzor fogyasztását. Remélhetőleg alkalmazható ez tuning esetére is, de persze nem feltétlenül van így. Vagyis kezeljük azért fenntartásokkal az így kapott értéket!
-
elfelejtette
veterán
válasz Csaba_20_ #1483 üzenetére
Hát igen. Azért az a 250%-os fogyasztás (65W helyett 166W) eléggé mesébeillő.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
janos666
nagyúr
Kicsit amúgy tényleg tanácstalan vagyok és inkább jó magas biztonsági tényezőt hagytam.
De elvileg most 18A-t tud a tápom ami látszatra nagyon nem elég, mert hosszútávon alapórajeles E6420-al és 8800GTS-el se bírkózik meg (összeszerelés után bírta egy darabig azóta egyre hamarabb kapcsol le ha valami zúzósabb grafikájú játékot indítok), mondjuk hogy 20A talán biztonsággal eléglenne így tuning nélkül, de ha még 70%-ot rántok a CPU-n ki tudja nem-e tényleg elkél 26A is, az meg már súrolja a 400W határai.
Ha most 200 alatt kajálna akkor elégnek kéne lennie a mostani tápnak is, mert ha 90%-al számolunk akkor 15A-t enne 12V-ról, a tápnak meg papíron is vinnie kéne 18-at, akkor gyakorlatilag még 20-at is ha csak 25 fok van a szobában és hideg levegőt szívhat át magán.
Legjobb lesz ha majd kimérem mennyit vesz fel a konnektorból a táp mikor felhúzva jár a gép aztán legalább utólag okosabb leszek.
De inkább vegyek most 4000-rel drágább tápot mint utánna bukjak 2-3000-ret azon hogy eladok egy 2 hetes tápot és utánna veszek nagyobbat, vagy nálamvan 1 évig és lassan leépül az enyhe túlterheléstől és kidobhatom. És akkor ez talán kibír mégegy generációt, nem úgy mint az elődje.
[Szerkesztve]TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
elfelejtette
veterán
válasz janos666 #1485 üzenetére
A mostani tápoddal az a baj, hogy még ha a 12V-os ágon az a 18A elég is lenne, a 3.3V-os és az 5V-os ág terhelése nagyon kevés, ezért az alulterhelés miatt lekapcsolhat a tápod.
Természetesen az a legjobb, ha fogyasztásmérővel ki tudod mérni a konfigod, így objektívabban tudunk válaszolni.
Ha megvan a mérő, lécci mérd már meg az idle, a teljesen terhelt alapórajeles, és a vmoddolt terhelt fogyasztást is, és írd be ide: Mennyit fogyaszt a gépem? [link]
Előre is köszi!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
janos666
nagyúr
válasz elfelejtette #1486 üzenetére
Ma már ezzel a régivel nem mérem ki, majd holnap az újjal és csak a tuningos terheltet, hogy megérte e.
A videókártyáról már nem szedem le a Vmodot, egy napot szórakoztam mire forrasztás nélkül megbütyköltem szigetelőszalagozással az ellenállást.
Ha alulterhelés miatt kapcsolna le nem segítene rá a tuning.
-
jediweb
aktív tag
Üdvözlet
1.
Vásároltam egy X1950PRO (iceq3) AGP videó kártyát és látom az van ráírva(doboz), hogy
min. 450W táp ill. a 12 V-os ágon 30A kell neki.
Na ezt kicsit soknak tartom pláne, hogy 420W -os a táp.( Jó minőségű)
Az alaplap nem új KV7 memória 512 MB
proc.: barton 2500
4 dvd ebből 2 dvd író 1 cd író 1 dvd olvasó ( mindig csak az egyik megy)
1 db sata merevlemez 250 GB
4 db venti (proc-al együtt)
Nos működik, de vajon elég neki a táp?
Várom a nagyobb tudással rendelkezők szíves véleményét.
CSABA_20 megtisztelne ha válaszolna....
Apropó ez nem ide tartozik
DE érdekes lehet
Megszenvedtem a drive felrakásával, mivel az 7.8 ATI
drive nem jól működik vele.
Pl. játékok fagytak, - A fene érti talán ezért gondoltam a tápra is -
az asztalon az ikonok nagy része
nem megfelelően jelent meg csak a szöveg megnevezése (ami az ikonok vagy mappák alatt van)
A telepítő cd-ről jól felment minden csak a játékok fagytak.
Ha a 7.8-at raktam fel említett ikon probléma és a köv. újraindításkor 16 színű mód
és üzenet nem jó a drive.
Nos több óra kínlódás után gondoltam az fel kellene rakni az előzőt.
És láss csodát a 7.7 (előző) verzióval működik jól . - Érdekes.......
Bocsi ha nem idevágó dolgot is írtam de talán érdekes vagy tanulságos lehet kinek kinek.
Ill ha valakinek van véleménye ,
várnám.......
Köszi a válaszokat...jediweb
-
mikk2000
őstag
válasz jediweb #1490 üzenetére
Az 1-es hsz-ben látsz pár jellemző teljesítmény-felvételt, a kártyádhoz legközelebb talán a 1950XTX áll bár az többet fogyaszt...mint láthatod a teljes teljesítmény felvétel kb a fele annak amit ír a kártya használatija, és ebben ügye már a komplett rendszer fogyasztása is benne van
Egyébként se az adatlapodon, se a hsz-edben nem látom milyen tápod van. Az hogy hány W-os meg hogy ''ööö jó minőségű ööö'' önmagában nem mérvadó mivel ebből nem derül ki az ágak, jellemzően a 12V terhelhetősége, a minőséget ne is említsük. Ha a játékok egy adott driver verzióval tökéletesen mennek, akkor aligha lehet problémás a táp. Ha régi ''alaplapba'' új videókártyát teszel, akár egy alaplapi bios frissítés sem árt, mint ahogy az alaplap drivereinek frissítése sem...új videókártya esetén pedig ajnánlott legyalulni az előző kártya driverének maradványait a megfelelő célprogrammal. -
yakuza.tora
addikt
Üdv minden hozzáértőnek!
Itt is megkérdezem, hátha...
A Kérdésem a következő lenne:
Van egy Thermaltake TR2 Power 420W (W0061-es) tápom[link], s arra lennék kíváncsi, hogy a lenti konfig mellett – amit most hiba nélkül visz (kopp-kopp) – elbírna-e egy Laing D5-ös szivattyút és 12 db AC AF12025 PWM-es ventit?[link] (a radira szerelve, alapjáraton)
Köszi a segítséget!!!
(A konfigom:
CPU: P4 3.06 Ghz /1M/HT 64 Bit LGA-775 Prescott
Ram: 4x512 mb
Galaxy 7600GS 256 MB
LG DVD olvasó
NEC DVD író
Hitachi 80 GB
Samsung 500 GB)Alléz Olympique de Marseille!
-
Ebit
addikt
válasz jediweb #1490 üzenetére
Az 1950 pro rovatban is megtalálod a kérdésekre a választ.
Táp tekintetétében, érdemes egy 400 w-feletti minőségi tápot használni,tekintettel, hogy te Agp-s verziót használsz, kis feszekre is szükséged van.
/ A gyárói ajánlások általában túlzóak, finoman szólva felelősség elháritóak/
Driver vonatkozásában, nem feltétlenül a legújabb a legjobb a vga-d számára, irtad, hogy a 7.7-el jelenleg nincs gondod, én viszont mindenképpen, alcsonyabb verziószámú, pl 7.4 Control panelos változatot javasolnék. -
jediweb
aktív tag
Köszönöm a választ.
A táp egyébként Tagan 420 W ( a teljesítményét talán írtam( 12V -on 22A van az adatlapján) Én is úgy gondolom hogy a 450 W amit a kártya gyártó ír az a max túlfedés hisz hivatkozik az egyéb fogyasztókra is.
Idézem: A 450W power supply or greater with 30A current on 12V rail is recommended to ensure normal system operation where a number of other internal devices are installed.
A driver (ati) le lett szedve catalyst uninstall eredeti szoftver-el. Majd ment az ismételt install. Az lehet az egészet kéne lesikálni de most nem nagyon szerenék win install-t
Egyébként vannak ghost mentések és rendszeresen vissza van töltve( persze megfelelő mentés-ek is történnek pl .install ment) és majd visszatölt) - de ez egy másik történet..
A problémáim nem szüntek meg teljesen.
Kék halál üt be olykor olykor . ( van úgy, hogy egymásután , ekkor kikapcs vár és
indit és jó) meddig még nincs tapasztalatom.
A fesz értékeket a default-ról kicsit lejebb vettem (anno - bios) nos most ezekkel kellene próbálkozni? ( a max bios szerinti def értékekig?)
A alaplap bios talán az utolsó .( ehhez már nem nagyon frissítenek)
Mit tegyek nézessem meg hardveressel , vagy térjek vissza a 9600 -asra (az tuti volt)
és kis-nagy veszteséggel adjam el a vadi új HIS Iceq3 AGP kártyát?
Mégegyszer köszönöm a válaszokat..
Köszi a választ
[Szerkesztve]jediweb
-
jediweb
aktív tag
Apropó
Mire alapozod a 7.4 verziót jobbságát ( elfogadom és lehet fel is rakom csak kíváncsi vagyok az okra...
Azt sajna csak a drivert lehet letölteni, bár nekem az is elég a control panel lassít.jediweb
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani alternatívát a Chieftek GPS-450AA-101A tápom helyett, ugyanis hangosnak tartom alapjáraton. Kitisztítottam a belsejét is, ventijét is, de nem lett számottevően halkabb. A teljesen passzív tápoktól félek, mert így is elég gyér a légmosgás a házban, tuti felforrna a táp venti nélkül.
Szóval 15k környékén keresek a jelenleginél halkabbat...
Thx"I've seen things you people wouldn't believe"
-
janos666
nagyúr
válasz Gyuri27 #1492 üzenetére
A guru3d csinált egy fogyasztásmérést a 8800Ultra reviewban:
2,96Ghz-es X6800 (én ugye 3,6-on járatnám és magasabb fesszel)
680SLI lappal ami többet eszik, de nem is 450-es FSB-n járt hanem 266-on
8800Ultrával (persze a GTS-ben 33%-al kevesebb a streamproci, de 612 helyett 660-on járatom +0,1 voltal, a RAM-jai hasonló sebességen mennek, de itt is 0.1voltal magasabb feszen) szóval igen közelíthetik egymást fogyasztásra, de a GTX-et tuti utóléri.
1WD raptor winyó (nekem van két sima RAID0-ban)
A mérések a konnektorból pedig:
8800 GTX 365 Watt
8800 Ultra 371 Watt -> ~300W körüli felvétel a gép részéről, rádojuk a CPU tuningot ami bármilyen képlettel számítva lesz vagy 20W és nem alszunk nyugodtan a 400W-os táppal ha az épp 320W-ot tud lenyomni a 12V-os ágon. (persze igencsak elmenne gond nélkül évekig is, de ha párezren múlik inkább méretezzük túl mint bízzunk a szerencsénkben)
Jah, és ezt persze még csak 3DMark alatt mérték, ha benyomtak volna egy ORTHOS-t megy egy ATI-tool ablakot egymás mellé tuti többet mérnek, nekem meg az a stabil ha ezt bírja min. félórán át.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz direwolf #1497 üzenetére
Nemrég linkelt valaki egy tesztet a Corsair VX450-ről, állítólag igen halk, csak akkor pörög fel halhatóan ha hosszasan terheled 450W-al és felmelegszik. 17K körül van.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest